Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z towarami. Skąd je wziąść i czy tak się da?  (Przeczytany 1254 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BeziK Knigh 14

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z towarami. Skąd je wziąść i czy tak się da?
    « dnia: Grudnia 09, 2008, 19:41:53 »
    Moje pytanie(choć nie wiem czy już nie padło):
    Jak zdobyć oprócz kupowania i rabowania takie towary jak np. wełna, zboże itp.
    Czy gdy będę miał wioskę to będę otrzymywał coś w rodzaju pańszczyzny? A może dostanę podatek w pieniądzach od danej wsi? A jeżeli ta wioska posiada dajmy na to kopalnię soli, to czy będę mógł otrzymywać taki podatek w postaci kilku worków(soli oczywiście)?
    Może i to głupie pytanie ale bardzo chciałbym wiedzieć, ponieważ gdy już zacznę grać w pełną wersję(tymczasowo do 24 grudnia mam DEMO) bardzo chciałbym wiedzieć jak się kierować.

BeziK Knigh 14, nie używaj kolorów administracji - http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=718.0. Zwłaszcza tutaj kolorowanie tekstu było zupełnie zbędne i tylko przeszkadza oraz wprowadza zamęt.[/color[
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2008, 23:37:30 wysłana przez Daedalus »
    Aby żyło się lepiej, aby nie było buntu, aby wszyscy byli szczęśliwi. Everyone! Charge!
    Jestem z tych 11%!!!

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    Odp: Problem z towarami. Skąd je wziąść i czy tak się da?
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 09, 2008, 20:20:55 »
    1. Nie ma innego sposobu. Na owcę się nie da polować (:D).
    2. Pańszczyzny nie ma, są podatki. Największe są w miastach.
    3. Nie, nie będziesz mógł dostawać danego surowca, bo nie ma takich wiosek.
    4. Uważaj na mocniejsze oddziały, rozwijaj umiejętność Lidership, kupuj ekwipunek właściwy do Twojego sposobu gry(np. łucznik powinien nosić lekkie zbroje i dużo strzał). Po prostu graj po swojemu, ale z sensem. Bo przecież nie będziesz atakował 1- jednoosobowym gangiem króla Harlausa, nie?
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline BeziK Knigh 14

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 10, 2008, 15:48:10 »
    Tak tylko myślałem Bo jak grałem i odprowadzałem karawanę to mijałem taką wieś "salt mine". Gdy zakończyłem misję wybrałem się tam by zrobić rozeznanie i znalazłem dwie kopalnie soli. Wtedy nasunęło mi się pytanie"Może jakbym miał taką wieś na własność to dostawałbym podatki w workach soli". Ech, pomarzyć zawsze można. A tak wogule to jak często zbiera się podatki z wsi/miast jako lord lub ktoś inny?
    Tydzień? Dwa? Miesiąc?
    Aby żyło się lepiej, aby nie było buntu, aby wszyscy byli szczęśliwi. Everyone! Charge!
    Jestem z tych 11%!!!

Offline Kita

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 10, 2008, 16:53:30 »
    Praktycznie codziennie, ale czym dłużej nie odwiedzisz wioski, tym więcej kaski się nazbiera. Jak będziesz miał jedną na własnośc, możesz ją rozbudowywać (np. młyn co zwiększy koniunkturę) ale i tak słabo, jak dla mnie ten smaczek jest za mały, tylko robi mi apetyt.

P.S. Strajkujmy, chcemy więcej budynków i możliwości ^_^

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 11, 2008, 13:36:44 »
    Oj to chyba grasz w starą wersję m&b, albo w moda Return of Zendar :)
    W najnowszej wersji (1.010 ; 1.011) nie ma już Kopalni Soli.
    A tak poza tym to nie można było zbudować w swojej wiosce takiej kopalni.

Offline BeziK Knigh 14

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 12, 2008, 22:04:08 »
    Właściwie to w wersję 0.808. W tej jest ta wioska Kopalnia Soli. Tamteż stoi sprzedawca oraz łowca głów.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 13, 2008, 14:52:59 wysłana przez BeziK Knigh 14 »
    Jestem z tych 11%!!!