Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Komp do unity  (Przeczytany 2094 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Stachu Jones

• Użytkownik
    • Piwa: 76
    • Pułkownik 1. Pułku Piechoty Socjalistycznej
    Komp do unity
    « dnia: Grudnia 20, 2014, 21:01:09 »
    Powie mi ktoś czy jest to dobry komputer aby działał na nim ac unity na najwyższych ustawieniach?
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4867874065&ref=last-visited

,,Skacz złapie cię"- Illiew do Piotra ,,Magika" Łuszcza 26 grudnia 2000.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Komp do unity
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 20, 2014, 21:06:57 »
    Carmageddon co najwyżej, AC 4 na wysokich, ultra wątpie.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 20, 2014, 21:38:08 »
    Nie, ten komputer nie jest dobry - jest do dupy. Te śmieszne opisy są tylko po to żeby naciągnąć ludzi którzy się niezbyt orientują. Na maksymalnych pójdą ci gry ale najwyżej w rozdziałce 800x600 XD

GT 740 to budżetowy śmieć, zupełnie nie nadaje się do gier a w biurze i oglądaniu filmów może ją zastąpić zintegrowana grafika - kompletnie nie rozumiem sensu istnienia takich modeli. Masa pamięci w DDR3 i przepustowość i ciaśniejsza niż legginsy.

Ta karta zamyka tabelkę wydajności modeli z niższej półki. Jest słabsza od wielu staroci.

Zasilacz marki Tracer - "CICHY" XD... do czasu aż ci wywali korki w chacie.

Ogólnie szkoda czasu na allegro. Idź załóż temat na przykład na forum PCLab i ci tam poradzą co brać - są tam tematy z polecanymi zestawami. Ze sklepów to najlepiej Morele.net albo esc.pl - tam wybierasz każdą część, składają kompa i ci przysyłają. Chyba, że znasz kogoś w jakimś sklepie komputerowym w okolicy ale jak nie ogarniasz tematu mogą ci wcisnąć szmelc co zalega na półkach i pewnie przepłacisz.

Offline Stachu Jones

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 20, 2014, 21:51:07 »
    Poszperałem w necie i nawet black flag na średnich nie pójdzie, więc raczej gunwainy komputer

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 20, 2014, 21:57:35 »
    Na twoim miejscu poczekałbym do premiery GTX 960 na początku następnego roku. W ogóle teraz trochę kiepski czas na kupno nowego kompa po wyjściu next genów wymagania rosną dość szybko, chyba znowu powtórzy się tragedia z lat 2006-2008. Kupując kompa za rok już musiałeś robić upgrade. Najbardziej szkoda tych którzy kupili wtedy 8600GT, ta karta już po półtora roku nie radziła sobie z nowymi grami w dobrej rozdzielczości i sensownym fps. Nvidia i ATI zarobiły dużo XD Ostatnio też zaczynam obserwować coraz większy wzrost wymagań - tylko że gry jakoś nie zachwycają wyglądem i jest on raczej niewspółmierny do efektów.
    Ja bym teraz brał konsolę

Offline Stachu Jones

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 20, 2014, 22:13:33 »
    Na twoim miejscu poczekałbym do premiery GTX 960 na początku następnego roku. W ogóle teraz trochę kiepski czas na kupno nowego kompa po wyjściu next genów wymagania rosną dość szybko, chyba znowu powtórzy się tragedia z lat 2006-2008. Kupując kompa za rok już musiałeś robić upgrade. Najbardziej szkoda tych którzy kupili wtedy 8600GT, ta karta już po półtora roku nie radziła sobie z nowymi grami w dobrej rozdzielczości i sensownym fps. Nvidia i ATI zarobiły dużo XD Ostatnio też zaczynam obserwować coraz większy wzrost wymagań - tylko że gry jakoś nie zachwycają wyglądem i jest on raczej niewspółmierny do efektów.
    Ja bym teraz brał konsolę
    Ja tak miałem w 2010. Ale wystarczy, że będę miał pod koniec roku szkolnego czerwony pasek i będzie komputer taki jaki zapragnę xD

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 21, 2014, 13:48:10 »
    Ja tak miałem w 2010. Ale wystarczy, że będę miał pod koniec roku szkolnego czerwony pasek i będzie komputer taki jaki zapragnę xD
    WTF :o Jeśli pasek to dla cb nie problem, to po co w ogóle chcesz wydawać teraz prawie dwa kafle (o ile dobrze widziałem cenę) na jakieś, jak to sam trafnie określiłeś, gunwo?

Offline Stachu Jones

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 21, 2014, 15:05:17 »
    A znacie jakiś komputer na którym pójdzie mi unity na ultra za rozsądną cenę?

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 21, 2014, 15:15:59 »

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 22, 2014, 19:26:12 »
    Dobre zestawy są na PClab ale zasilaczy SilentiumPC bym unikał. Można przyoszczędzić 200 stów na dysku SSD (tak czy siak dysk SSD to kozak i lepiej mieć go w kompie o wiele większy komfort pracy w systmie) i dołożyć do lepszego zasilacza.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 22, 2014, 19:38:09 wysłana przez Trebron »

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 23, 2014, 13:21:22 »
    W tej samej cenie można kupić inne zasilacze, jak by ktoś się sprężył to na allegro XFX Core 550W. Ewentualnie dopłacić do niego 100zł. Ja sam mam OCZ Fatal1ty 550W, chociaż ładnie wygląda :D