Już nie wiem który z tych dwóch "zarzutów" jest bardziej niedorzeczny, zaryzykowałbym nawet twierdzenie że jesteśmy świadkami samozaorania, ale chyba wypada coś odpisać.
Na wstępie polecam przeczytać tą stronę:
https://en.wiktionary.org/wiki/smurf_accountPo prostu uznałem, że nie jesteś wart czasu potrzebnego na przelogowanie się i pisanie z maina. Możliwość zablokowania konta przed próbami stalkingu od desperatów twojego pokroju (słowo desperat pada tu w kontekście osoby, która już na tyle nie ma co robić w życiu że przeczesuje całą moją aktywność na forum żeby ZDOBYĆ HAKA I WYGRAĆ) jest jak widać bardzo pomocna, strach myśleć co by się działo gdybyś dorwał się do moich grup albo listy znajomych - przypuszczam, że zmarnowałbyś na mnie dużo więcej swojego jakże cennego czasu, ale moze i znalazł coś na czego podstawie dałoby się skonstruować zarzut nieprzyprawiający o uśmiech politowania.
I jeszcze jedno, mam tak małą aktywność ponieważ preferuję przytoczony przez moderatora tryb gościa, z którego korzystam już od dłuższego czasu. Loguję się i umieszczam tu swoje wypociny zazwyczaj tylko kiedy dostrzegę jednostkę wybitnie wyróżniającą się głupotą. W słuszności takiego postępowania utwierdził mnie niedawno Zahari, dając w karmie bardzo cenną radę która na zawsze zmieniła mój światopogląd.
psst, to ostatnie zdanie to tak trochę sarkazm.