Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zamek (ogólnie)  (Przeczytany 1585 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bobek23

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Zamek (ogólnie)
    « dnia: Grudnia 08, 2008, 19:37:05 »
    Witam mam taki pewien problem że jestem w pewnym temacie M&B zielony otóż chodzi o zamki, zbodywanie zamków, wiosek, rekrutacja żołnierzy w zamkach i oblężenie zamków, może jest już taki temat to ktoś by dał linka a tak wogóle to jak mam zdobyć wioske mam wersje gry 1.003 i raz próbowałem podbić jeden zamek ale mi to nie wyszło, a nie których zamków to już wogule nie moge atakować jak by ktoś mi powiedział jak to wszystko zrobić albo dał linka do tematu z tym :P Dzięnki pozdrawiam!

Offline Georg DeModreyn

• BANITA
    • Użytkownik
    • W żadnym królestwie nie służył długo
    Odp: Zamek (ogólnie)
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 08, 2008, 19:47:27 »
    Cóż powinieneś móc zdobyć zamek wystarczy że masz z frakcją złe stosunki (napadaj na karawany tej frakcji)
    Dołącz do innej mającej jakąś wojnę i po prostu podjedz pod zamek i zacznij oblężenie po wygranej bitwie zamek będzie twój lub frakcji i to hyba tyle.

Offline bobek23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 08, 2008, 19:49:50 »
    No a co z budowaniem i rekrutacja wojsk w niej to o takich żeczach słyszałem ale jakieś wskazówski by się przydały :P

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 08, 2008, 21:14:51 »
    W zamkach nie możesz rekrutować jednostek, tylko zostawić ich tam, żeby tegoż zamku bronili... Wojaków werbujesz we wsiach. Gdy zostawisz wojsko w zamku płacisz im połowę żołdu. W zamku możesz wybudować dwie rzeczy tj. Messenger Post i Prisoner Tower.

Messenger Post - Gdy jest zdudowane dostaniesz powiadomienie, że zamek (W którym jest Messenger Post) jest pod oblężeniem. Nawet podczas oblężenia możesz wejść do zamku i stamtąd się bronić, gdyż budowa wieży oblężniczej trwa co najmniej 30 godzin...

Prisoner Tower - Wieża więzienna. Polecam wybudować ją tylko w jednym zamku i w nim trzymać pojmanych Lordów. Oczywiście zamek ten obsadzić sporą ilością wojaków. Wieża ta redukuje szansę ucieczki Lorda.

Offline bobek23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 08, 2008, 21:25:54 »
    A taka tawerna??? można ją też zbudować, a jak jest jeszcze ta hala władcy to w środku powinien być władca zamku a jeśli to bendzie muj zamek to jak to bęndzie wyglondać?? a i przydała się by mi jakaś porada ogólnie gry na co powinnem uważać i co z tych ważniejszych żeczy robić, bo niewiem czy cokolwiek robie dobrze :P a ktoś wspomniał w innym temacie o budowaniu szkół w zamku o co w tym chodzi??

Offline Georg DeModreyn

• BANITA
    • Użytkownik
    • W żadnym królestwie nie służył długo
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 08, 2008, 22:18:04 »
    Szkoły buduje się w wioskach i polepszają one relacje o 1  każdego miesiące ( wioski z nami przynajmniej tak rozumiem opis tego budynku w m&b

Offline bobek23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 08, 2008, 22:23:39 »
    A w jaki sposób zdobywam wioski, wiem jak je atakować i plondrować ale jak je przejąć to niewiem :P

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 09, 2008, 01:09:27 »
    Pod każdy zamek i miasto (Miasto to te napisane dużymi literami) podlega określona ilość wsi. Jeśli obok zamku jest wieś możesz być pewny, że jeśli go podbijesz to ta wieś również będzie Twoja. A w zamku można zbudować tylko te dwie rzeczy.

Offline bobek23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 09, 2008, 07:44:16 »
    ok dzięki za pomoc