Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [NW][13pp_LN] 13. Pułk Piechoty  (Przeczytany 7045 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Necromant

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    [NW][13pp_LN] 13. Pułk Piechoty
    « dnia: Grudnia 02, 2014, 00:42:20 »
                                                                         13 PUŁK PIECHOTY LINIOWEJ

O 13tym pułku piechoty

13ty Pułk Piechoty to nowy lecz stale rozwijający się Regiment. Przyjmiemy każdego gracza niezależnie od czasu/skilla, dla nas liczy się tylko fun z gry. Cały pułk jest ogarnięty i kulturalny wobec innych. Nowicjusze będą mieli okazję złapać trochę praktyki na zbliżających się eventach/treningach. Nasz Pułk posiada texture packi z mundurami Księstwa Warszawskiego

Historia Pułku

13 Pułk Piechoty Księstwa Warszawskiego - oddział piechoty Armii Księstwa Warszawskiego.

Sformowany w 1809 kosztem cyrkułu lubelskiego, siedleckiego i bialskiego. Do 26 grudnia 1809 nosił nazwę 1 pułku piechoty galicyjsko-francuskiej.

Stacjonował w Zamościu. Pod koniec 1809 roku pułk liczył 3435 żołnierzy

W 1812 i 1813 walczył w obronie swojego macierzystego garnizonu.

Mundur

Przepis ubiorczy z 3 września 1810 roku nie doprowadził jednak do całkowitego ujednolicenia munduru piechoty. Niektóre pułki dość znacznie różniły się od ustaleń regulaminowych. 13 pułku piechoty ubrany był pierwotnie z elektów zdobytych w kampanii 1809 roku na Austriakach; nosił czaka; kurtki białe z kołnierzem i wyłogami niebieskimi.

Chorągiew

Chorągiew z orłem pułku 13 piechoty z 1809 roku
    Bławat z tkaniny jedwabnej białej o wymiarach 70 cm X 63 cm. Pośrodku, w ramie malowanej złotem postać Romy w białym chitonie i niebieskim himationie, w koronie muralis na głowie. W prawej ręce laska (kaduceusz) Merkurego, w lewej tarcza z literami S.P.Q.R, u nóg wilczyca kapitolinska, karmiąca Romulusa i Remusa, z boku kotwica. Nad obramowaniem wstęga z napisem "PUŁK ..." Po brzegach bławatu malowany złotem wieniec wawrzynowy. Chorągiew z czterech stron obszyta frędzlą złotą. Drzewce długości 250 cm, czarno malowane, na nim tablica z orłem. Na czarno malowanej żelaznej tablicy napisy literami złoconymi: "WOYSKO POLSKIE", na odwrocie "PUŁK 13 PIECHOTY", obramowanie tablicy z blachy złoconej. Orzeł srebrny dęty, brak korony. Na miejscu kokardy kordon złoty z węzłem i chwastami. Strona odwrotna bławatu taka sama.

Orzeł pułku 13 piechoty
    Orzeł srebrny, pod nim tablica z ramką mosiężną z napisem; "WOYSKO POLSKIE". Na odwrocie napis: "PUŁK 13-ty" PIECHOTY". Pod tuleją przybita czterema gwoździami o złoconych łebkach kokarda z tkaniny jedwabnej białej, na której gwiazdy haftowane srebrem. Długość kokardy wynosi 125 cm, szerokość 45 cm. Karda złożona jest potrójnie i w swej połowie przybita jest do drzewca.

Dowództwo Pułku

Pułkownik - Necromant
                                                                                                                            Major - Konos
                                                                                                                            Podpułkownik -

Nasz banner to Orzeł Biały

Rangi 13 pułku piechoty
    (click to show/hide)

13 Pułk Piechoty REKRUTUJE!

Necro -  http://steamcommunity.com/profiles/76561198035073607/ Wyślij mi zaproszenie do znajomych i dołącz do 13 pułku piechoty!

Nasza stronka: http://ggracjan123.wix.com/trzynastypulkpiechot

Posiadamy kanał TeamSpeak

« Ostatnia zmiana: Lutego 19, 2015, 11:57:47 wysłana przez Dyktator »

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Napoleonic Wars][13pp_GG] 13. Pułk Piechoty
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 02, 2014, 18:19:55 »
    Kolejny  co ma 3 osoby ... weź idź dołącz do jakieś Polskiego pułku (Polecam 5pp,3pp bądź 14pk), wybłagaj podoficera i nie wracaj.

Buziaki i powodzenia.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Necromant

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 02, 2014, 20:01:02 »
    Kolejny  co ma 3 osoby ... weź idź dołącz do jakieś Polskiego pułku (Polecam 5pp,3pp bądź 14pk), wybłagaj podoficera i nie wracaj.

Buziaki i powodzenia.
    Nie wiem czy tym że pułk ma 3 osoby (trwa jeden dzień...) chciałeś napisać i oznajmić wszystkim żeby nie dołączali :p bo tak można odebrać twoją wiadomość .. twoje myślenie jest chyba takie że w jeden dzień mam zebrać 60 ludzi i w ten sam dzień zrobić siege ty ze swoim warderkiem prowadzicie ten  12 pułk parę dobrych lat (ze 4 latka będzie :>) więc macie tam jakąś poczciwą gromadkę która was słucha :) Pozdrówka.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 02, 2014, 20:03:22 »
    Nie wiem czy tym że pułk ma 3 osoby (trwa jeden dzień...) chciałeś napisać i oznajmić wszystkim żeby nie dołączali :p bo tak można odebrać twoją wiadomość .. twoje myślenie jest chyba takie że w jeden dzień mam zebrać 60 ludzi i w ten sam dzień zrobić siege ty ze swoim warderkiem prowadzicie ten  12 pułk parę dobrych lat (ze 4 latka będzie :>) więc macie tam jakąś poczciwą gromadkę która was słucha :) Pozdrówka.

XD Wygrałeś życie i "Ćwiczenia interpunkcyjne - Klasa 5-6"

Offline Rizzet

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • 12345pp
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 02, 2014, 20:45:58 »
      To jest jakiś cyrk. Przeraża mnie, że najwyraźniej co czwarta osoba na tej patologicznej scenie ma chorobliwą ambicję zostania co najmniej oficerem, a jeszcze lepiej - pułkownikiem. Swój zapał mogliby wykorzystać z większym pożytkiem dla społeczeństwa samorealizując się w sposób, który niesie jakiekolwiek perspektywy na przyszłość, zamiast (nazwę to po imieniu) zaśmiecać forum kolejnym wątkiem który ktoś za chwilę będzie musiał przenosić do archiwum, ewentualnie na dokładkę trzymać przy takim szaleństwie kilka (nie więcej) osób z których jeszcze coś może być. Po chaotycznym i nieskładnym sposobie, w jaki się wyrażasz mogę z całą pewnością stwierdzić, że na obecnym etapie rozwoju intelektualnego i emocjonalnego nie masz najmniejszych szans stworzyć jakiejkolwiek poważnej propozycji dla osób chętnych do zorganizowanej gry w NW (o ile nie "przekupisz" ich stanowiskami oficerskimi/podoficerskimi, jak to zwykle bywa w takich przypadkach) Zanim podniesiesz krzyk, że nie należy oceniać nikogo po początkach i jaki to ja jestem niemiły - gwarantuję Ci że za sześć miesięcy już dawno się rozpadniecie - widziałem taki kabaret już kilkadziesiąt razy i zawsze kończy się tak samo. Czas, start.

PS. Z wyprzedzeniem chciałbym poprosić, abyś mi nie odpisywał. Chociaż bawi mnie taka błazenada to jednak mam ciekawsze zajęcia niż udowadnianie Ci że nie masz racji.

Offline DaPietro

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    • Emerytowany pułkownik inżynier 5. Pułku Piechoty
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 02, 2014, 20:56:18 »
    Podanie do 13. Pułku Piechoty LINIOWEJ .

Nick: DaPietro
    Steam ID:DaPietro
    Doświadczenie: 3 lata w 5pp(taki niszowy polski pułk)
    Coś o sobie : Jestem Piotrek , fascynuje mnie twój pułk dlatego chciałbym dołączyć .
    Dlaczego my?:Bo mnie fascynuje pułkownik 13pp
    Klany:(obecne i byłe niekoniecznie pod NW):5pp

Offline Baldwin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 02, 2014, 21:01:29 »
    Podanie do 13. Pułku Piechoty LINIOWEJ .

Nick: Baldwin
    Steam ID:gotbot10
    Doświadczenie: 3 lata
    Coś o sobie : Jestem dobry na strzelanie
    Dlaczego my?: 13pp!
    Klany:(obecne i byłe niekoniecznie pod NW): 12pp, 92nd, Nr24, 6e, 4pp, 7pg, 22nd, 15pp

Offline Necromant

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 02, 2014, 21:09:26 »
    Dziękujemy za entuzjastyczne przyjęcie :)

Edytowane przez Dykcia
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2014, 22:35:15 wysłana przez Dyktator »

Offline Baldwin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 02, 2014, 21:10:30 »
    Nie ma problemu, witamy :)

Edytowane przez Dykcia
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2014, 22:35:23 wysłana przez Dyktator »

Offline hakeruss

• Użytkownik
    • Piwa: 30
    • To ja :D:D
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 02, 2014, 21:28:37 »
    Powodzenia dla nowego klanu! :)

Edytowane przez Dykcia
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2014, 22:35:31 wysłana przez Dyktator »
    :D:D

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 02, 2014, 22:14:29 »
    Również życzę Wam powodzenia i wytrwałości na tej scenie! :)

Edytowane przez Dykcia
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2014, 22:36:22 wysłana przez Dyktator »
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 02, 2014, 22:34:05 »
    O i to jest przykładna wymiana zdań! Wszystkich nagradzam orderami uśmiechu!

A tak na poważnie, to nie macie co robić, tylko wyżalać się w każdym nowym temacie powstającego pułku? Rady by nie zakładali ciągle nowych pułków i gdzieś po prostu dołączyli? Ok. Stwierdzenie nieciekawej zależności między nowymi graczami i tego, jak zaczynają w NW? Ok. Ale puszczanie się dalej i dalej w bezpośrednie obrażanie i spinanie pośladów, bo ktoś ogłosił tutaj swój pułk jest zupełnie nie na miejscu. Spokojnie, nie musicie się przejmować, że ktoś to potem być może będzie musiał do archiwum przesuwać. Moderatorzy sobie z tym poradzą, jak sądzę.

Konstruktywna krytyka – rodzaj krytyki, która charakteryzuje się tym, że osoba krytykująca przedstawia lub sugeruje jednocześnie sposób lub sposoby rozwiązania problemu poddanego krytyce. Można ten rodzaj krytyki zaliczyć do krytyki wyższego poziomu w przeciwieństwie do zwykłej krytyki pozbawionej tej cechy.
    Proszę wyróżniać to od bezsensownego napinania się tutaj. O ile konstruktywną krytykę tolerujemy i popieramy, to typ wymiany zdań, jaki był wyżej (i który perfidnie zedytowałem) już nie.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2014, 23:15:08 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Tomato

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 02, 2014, 22:53:21 »
    Życzę powodzenia miśki.

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 02, 2014, 22:57:32 »
    Też chcę taki order! :3
    DANCE OR GET BANNED

Offline Zus_Tremo

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    • "Chciałem dobrze,a wyszło,jak zwykle"-Hubal
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 03, 2014, 15:01:25 »
    Co znaczy skrót GG ? Odłam 10 pp czy to tylko pozory?