Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Procesor a M&B  (Przeczytany 1622 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline S@M

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Procesor a M&B
    « dnia: Listopada 10, 2006, 11:44:47 »
    Otoz mam taki problem.Pare dni gra mi chodzila plynnie , wszystko smigalo jak nalezy przy wiekszych starciach mialem jakies krotkei przyciecia,
     pare dni temu nagle gra zaczela mi pochlaniac 100% zasobow procka i jest jzu nie grywalna , freeze praktycznie caly czas.
    Nie monitorowalem zuzycia procka wczesniej (nie bylo problemow to nie bylo takiej potrzeby)
    Probowalem juz wszystkiego, reinstal , zmniejszalem wymagania szczegolow i wylanczalem inne opcje ,uruchamilaem w window (to chyba wiecej zrzera) zwiekszylem plik stronnicowania , nic......(virow chyba nei mam robilem skany- ale jeszcze sprobuje dokladny w safeboot)

mam Athlona 1600+ (1,4~)
    Geforce2 mx/mx 400  64 mb
    256 mb RAM DiMM

Jak ktos ma jakas teorie o co moze chodzic i moze mi pomodz ,bylbym wdzieczny.

Ile zasobow RAm i Procesora wam zjada gra?
    Moze cos mi sie w systemie popierdolilo ale wszystko wyglada OK
    « Ostatnia zmiana: Listopada 10, 2006, 13:50:18 wysłana przez S@M »

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Procesor a M&B
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 10, 2006, 15:35:16 »
    Dziwne, mam prawie identyczny komp i mi dziala calkiem niezle...

No i czesto tak jest ze poczatkowo gry zajmuja malo ramu, ale pozniej to sie rozkreacja i czesto mi brakuje ramu, ale M&B nie powinno tego robic.

Offline S@M

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 10, 2006, 15:55:29 »
    Mi tez chodzilo bez problemow , a teraz ruszenie myszka nawet przy customizacji twarzy to ze 2 min, juz nei wspomne o in game. Nie wiem i szlag mnie trafia , reistalowalem, skanowalem kompa ,wylaczylem jakies procesy windowsa zeby ramu troche wiecej bylo (mam jakies 80mb free) zwiekszylem plik stronnicowania. Nie wiem to dosc dziwnie wyglada tak jakby grafa nie obslugiwala gry i procek przejomowal obliczenia.

Gra rzadzi btw. Wszystkich fanow zapraszam jak maja troszke kasy do gry w podobna MMORPG (massive multiplayer online role playing games) DarkFall , ma 70% gameplay podobny do Mount and blade . Tylko wciaz jest jeszcze przed beta testami.

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 10, 2006, 16:58:51 »
    Moze cos zainstalowales ostatnio co moglo przyczynic sie do mulenia gry? Moze postaraj sie kolejno odinstalowyac progsy ostatnio zainstalowane... Wiem, ze to troszke naciagane, ale moooooze pomoc ;)
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline S@M

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 17, 2006, 08:48:11 »
    Mam nagle problem z grafika 3d - nie tylko mount and blade .Cos z karta graficzna chyba:< tylko jak to sprawdzic