Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Malowidła WarHammstera  (Przeczytany 3592 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline WarHammster

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Blog modelarski Chomika
    Malowidła WarHammstera
    « dnia: Listopada 25, 2014, 09:53:19 »
    Cześć. Moje hobby to malowanie figurek i wargaming (nie jestem modelarzem: nienawidzę kleić). Aby nawiązać do klimatu W&B wrzucę na wstępie kilka zdjątek moich Rohirrimów i husarię:

(click to show/hide)

Husaria:
    (click to show/hide)

Na moim blogu można obejrzeć wszystkie moje dotychczasowe prace.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2014, 09:47:45 wysłana przez WarHammster »

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Odp: Malowidła WarHammster
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 25, 2014, 11:24:00 »
    No panie, pełen profesjonalizm. Gdzie były umieszczone twoje prace, chodzi mi o te opisy białymi literkami. Skąd one są?

Stronkę też masz profesjonalną, no panie, panie!

Ale uderzasz bardziej w klimaty powiedzmy militarno-patriotyczne, niż fantasy? Takie można odnieść wrażenie.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 25, 2014, 17:10:54 »
    Tak z ciekawości, jakiej farbki użyłeś do pomalowania miecza z modelu Aragorna z Helmowego Jaru? Bo przynajmniej na tym zdjęciu wygląda na taki ciemnoszaro-brązowo i do głowy mi nie przychodzi co to za Citadel. No chyba, że nie z GW, to inna sprawa :P

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 25, 2014, 17:42:48 »
    No właśnie, jakiej farbki użyłeś do pomalowania miecza?

Ale mu powiedziałeś lllew.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 25, 2014, 22:21:20 »
    Bardzo okazale się prezentują te figurki na tych zdjęciach.

Ale muszę pomalkontencić: trochę mi brakuje zabrudzeń na dole płaszczów itp. :P

Offline WarHammster

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 26, 2014, 09:47:29 »
    Zdjęcia umieszczam na kilku źródłach dlatego są podpisywane. Jeśli ktoś wygoogluje zdjęcie wie kto jest autorem i jakie jest źródło. Kilka prac znalazło się tez na stronach producentów modeli. Niektóre brały udział w konkursach itp.

Co do farbek, to użyłem Chainmail Silver suchym pędzlem na czarnym podkładzie + wash Nuln Oil. Zdjęcie jest też trochę ciemne dlatego ten odcień brązowy.

Wtedy jeszcze nie brudziłem tak jak robię to teraz. Tu jest przykład błocenia, starałem się podejść redukcyjnie (modele 1/72):
    (click to show/hide)
    Wszystkie fotki parasów z 1SBS można zobaczyć pod tym linkiem:
    http://warhammster.blogspot.com/2014/01/1sbs-tqd-castings-skala-172-20mm.html

Pozdrawiam
    Sławek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    Odp: Malowidła WarHammstera
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 26, 2014, 10:02:47 »
    Pierwszorzędna robota te figurki, drzewka iglaste z pierwszego posta też.
    Co do farbek, to użyłem Chainmail Silver suchym pędzlem na czarnym podkładzie + wash Nuln Oil. Zdjęcie jest też trochę ciemne dlatego ten odcień brązowy.
    No to już wiem, czemu mnie ten odcień tak zaskoczył, nie pomyślałem o tym, że mogłeś washa jeszcze dać, chociaż jak się tym zajmowałem, to też niby dawałem :P

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 26, 2014, 10:58:04 »
    A widzisz tu cię mam, wiedziałem że to coś zbyt profesjonalne. Ty jesteś takim wymiataczem w świecie figurek i chciałeś nas przechytrzyć! HA! Nawet masz figurki gladiatorów!

błocień - kapitalne określenie, będę go często używał.

lllew, a pokaż swoje figurki.

Mam do was pytanie cwaniaki, skoro wszyscy interesują się modelarstwem to czemu mody robione są na zasadzie "literackiego" podejścia. Tzn. przedstawia się świat od ogółu do szczegółu, a nie na odwrót jak w modelarstwie. Tzn.  najprostszy przykład to Mod Warhammer - War Sword - mamy przedstawiony świat, ale widzimy go z perspektywy Gumisiów, tzn. wszystko jest śmiszne. Mamy rozległy świat, a czemu nie na odwrót. Czemu nie robi się jednej planszy, ale tak nasyconej detalami, żeby urwało łeb.
    Mam nadzieję, że zrozumiecie mój punkt widzenia.

błocień
    (click to show/hide)

Offline WarHammster

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 26, 2014, 11:24:33 »
    Nie jestem wymiataczem, po prostu maluje modele od 20 lat. Ciągle się uczę, i jest tu jeden problem... nie można się tego nauczyć i zostać mistrzem ponieważ przy malowaniu człowiek uczy się aż cały czas.

Na drugie pytanie nie umiem Ci odpowiedzieć ale jest ciekawa gra Endless Legend, która chyba mogłaby spełnić Twoje wymagania. Sięgam po tą pozycje z końcem listopada.

Jeśli Wy też malujecie modele, to dzielcie się swoimi pracami, z przyjemnością je obejrzę i skomentuje. Jeśli zaś zainteresowałyby Was gry strategiczno - historyczne  (nie fantasy typu WH). To zapraszam na forum gdzie się udzielam: [link usunięty]

Sławek.

Na tym forum jest zakaz reklamowania prywatnych stron, czy konkurencyjnych (mniej lub bardziej) serwisów bez zgody administracji. Dlatego link został usunięty. Jako że jesteś tutaj nowy nie otrzymasz żadnych punktów ostrzeżeń, ale na przyszłość zapoznaj się z regulaminem.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2014, 14:55:08 wysłana przez Dyktator »

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 26, 2014, 13:28:26 »
    E tam, tutaj się udzielaj!

"po prostu maluje modele od 20 lat" - to było ładne. Ja mam 20 lat praktyki powiedzmy w graniu w gry komputerowe i oglądaniu kiepskich filmów SF.

Ale dobrze czułem, że gardzisz fantasy, tu cie mam.

Offline WarHammster

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 26, 2014, 13:38:02 »
    Oktawianie, absolutnie nie zgadzam się z zarzutem jakobym miał gardzić światem fantasy, wręcz przeciwnie jest wspaniałe ale historia jest ciekawsza: dla mnie. Kiepskie filmy SF mają i u mnie swoje miejsce, są świetne :).

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 26, 2014, 13:55:39 »
    [...] To zapraszam na forum gdzie się udzielam: [link usunięty]

Sławek.

Na tym forum jest zakaz reklamowania prywatnych stron, czy konkurencyjnych (mniej lub bardziej) serwisów bez zgody administracji. Dlatego link został usunięty. Jako że jesteś tutaj nowy nie otrzymasz żadnych punktów ostrzeżeń, ale na przyszłość zapoznaj się z regulaminem.

Cytuję tutaj, byś tego na pewno nie pominął, a nie chcę Ci brudzić warning loga, wysyłając puste (bez ostrzeżenia) upomnienie.

E tam, tutaj się udzielaj!

Dokładnie ;)

Mam do was pytanie cwaniaki, skoro wszyscy interesują się modelarstwem to czemu mody robione są na zasadzie "literackiego" podejścia. Tzn. przedstawia się świat od ogółu do szczegółu, a nie na odwrót jak w modelarstwie. Tzn.  najprostszy przykład to Mod Warhammer - War Sword - mamy przedstawiony świat, ale widzimy go z perspektywy Gumisiów, tzn. wszystko jest śmiszne. Mamy rozległy świat, a czemu nie na odwrót. Czemu nie robi się jednej planszy, ale tak nasyconej detalami, żeby urwało łeb.
    Mam nadzieję, że zrozumiecie mój punkt widzenia.

Rozumiem cwaniaczku, że masz naprawdę dobry komputer, hm? Inaczej byś z takim pytaniem zapewne nie wychodził, bo skoro tyle detali "żeby urwało łeb" umieszczano na pojedynczych planszach modów, to większość graczy by w niego nie zagrała ze względu na ograniczenie sprzętem właśnie.  Już nie wspomnę o planszach pod multiplayer, gdzie im więcej przewiduje się graczy, tym prostsze muszą być mapy (jak w Napoleonic Wars DLC). Wszystko dla lepszej wydajności.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2014, 14:55:22 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline WarHammster

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 26, 2014, 15:46:10 »
    Przyjęte do wiadomości :).

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 26, 2014, 16:13:57 »
    Taaaaa M&B, gdzie wszystko jest wypełnione detalami, taaaaaaa.

20 lat malowania figurek to już niemały staż...

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 26, 2014, 17:36:12 »
    Oktawian, chętnie pochwaliłbym się swoimi figurkami, ale jak pisałem w temacie o modelarstwie, nie zajmuję się już tym, zostały mi już tylko drzewka i może na strychu jedna czy dwie figurki... nie ma się specjalnie czym chwalić.