Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ciągłe zdrady lordów  (Przeczytany 3225 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Taha

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Ciągłe zdrady lordów
    « dnia: Listopada 20, 2014, 22:59:35 »
    Witam, mam pytanie czy można jakoś "wyłączyć" te ciągłe zdrady lordów lub jakoś na to wpłynąć? Cały czas w grze mi tym spamuje i stało to się już denerwujące nie mówiąc o tym że w np. w Królestwie Swadii prawdziwych Swadiańczyków jest może 2-3. Albo to jak mam już jakieś dobre relacje z lordami (50+) to król musi zawsze pozwać ich o zdradę. Pozdrawiam

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Czas bohaterów miną Wiglafie
    Odp: Ciągłe zdrady lordów
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 21, 2014, 16:14:52 »
    Stwórz królestwo i ich przyjmij do siebie:). Jedno pytanie ile masz już dni ?

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 21, 2014, 16:35:59 »
    Tia, też miałem taki problem. Niesamowicie denerwujące. Rozwiązaniem jest wgranie sobie jakiegoś moda typu Nowa Ojczyzna czy Floris. Przynajmniej tak mi kiedyś poradzono.
    Terror, terror leci przez wieś. Ścigani czy ścigający? Szaleni i okrutni z wściekłości czy ze strachu? Przelecą,
    nie wstrzymując koni? Czy też rozjarzy się za chwilę noc ogniem gorejących strzech?
    Cicho, cicho, dzieci...
    Mamo, czy to demony? Czy to Dziki Gon? Zmory z piekła rodem? Mamo, mamo!
    Cicho, cicho, dzieci. To nie demony, nie diabły...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline Taha

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 22, 2014, 00:45:47 »
    Stwórz królestwo i ich przyjmij do siebie:). Jedno pytanie ile masz już dni ?

Mam taki zamiar w najbliższym czasie, jeszcze trochę odłożę denarów bo mimo nieskutecznych podatków (ostatnio miałem aż ponad 40 000) to zarabiam ponad 20 000 denarów z samych miast i wiosek. Mam już 866 dzień :D Mam jeszcze drugie pytanie czy można jakoś "przenieść" żonę? Bo właśnie się pobraliśmy i przeniosło ją do Sargoth, a chciałbym żeby była w Suno czyli bardziej centrum Calradi. Z góry dzięki

PS. Jeszcze jedno pytanie :D Czy lordowie, którzy opuścili Calradię mogą jakoś powrócić?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2014, 00:59:42 wysłana przez Taha »

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 22, 2014, 16:06:16 »
    Może w opcjach dialogowych będzie możliwość jej przeniesienia jeśli tam niem takiej opcji to się nie da.
    W niektórych modach(np.floris lordowie powracają z wygnania w podstawce nie ma takich opcji chyba.
    Jakiego masz kompa?MBWB działa ci płynnie i bez problemów?Pytam bo chce ci jakiegoś moda polecić.

PS.
    Ach gdyby np.Lady Isolla z Suno gdy rezygnujesz z rebelii a ona opuszcza krainę i z 200 dni powróciła z innymi lordami z wygnania aby walczyć o tron jeszcze raza to była by super rzecz

Chociaż to teoretycznie możliwe skoro inni lordowie powracają z wygnania.

hmm trzeba to sprawdzić:)

Offline Taha

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 27, 2014, 17:36:07 »
    Nie da się przenieść. Dopiero jak założymy własne królestwo to można przenieść stolicę do innego miasta i żona również automatycznie się przenosi.

Warband działa mi płynnie i bez zarzutów na najwyższych opcjach graficznych.

Masz rację to by było naprawdę fajne :) W sumie była podobna sytuacja wcześniej jak pokonałem Królestwo Rhodoków i miałem ich króla w niewoli i po kilkudziesięciu dniach królestwo odrodziło się i przejęli Ichamur i wykupili ode mnie króla. Niestety zaraz po podbiciu miasta jakieś inne królestwo je zajęło i frakcja znowu przestała istnieć.

Kurde mam kolejny problem polegający na tych właśnie lordach opuszczających Calradię... Mam własne królestwo, pare lenn i zostało Królestwo Swadii i Veagirów. Oba królestwa mają chyba z 4-5 wasali + król, a ja mam z 7... Cała reszta opuściło Calradię! To bez sensu bo nie ma z kim grać :/ I jeszcze w Królestwie Swadii Książę Talbar ma 8 miast i 17 zamków, a inni lordowie nie mają zupełnie nic. Czy to jakiś błąd?

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 24, 2016, 02:08:39 »
    Kolego to jest życie...;)z tego co pamiętam to Talbar jest strasznie chytry i jeżeli został marszałkiem to nic dziwnego że bierze wszystko w sumie spróbuj go przeciągnąć na swoją stronę a potem pozbaw ziemi:).Mogę cie prosić o podesłanie mi tego zapisu gry?

Wysłane z mojego E2003 przy użyciu Tapatalka