Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Odbijanie więźniów  (Przeczytany 1994 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dovak

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odbijanie więźniów
    « dnia: Listopada 06, 2014, 15:36:12 »
    Jak każdy zapewne wie można odbijać więźniów z lochów w zamkach i miastach. Gdy nudzi mi się to organizuje sobie "Tour de Calradia" i odbijam lordów niezależnie od ich narodowości. Nigdy nie miałem z tym problemów... do czasu zostania najemnikiem na usługach Sułtanatu Sarranidzkiego.

Jest wojna. Sułtanat nieźle klepie Rhodoków a mi zlecono misje odbicia Emira z jednego z zamków. Standardowo idę do pobliskiej wioski z prośbą o wywołanie pożaru o północy i zakradam się do zamku jako pielgrzym. Ogłuszam strażnika, zabieram mu kluczę, wchodzę do środka, zabieram ze sobą Emira i... właśnie.

1. Wychodzę z lochów w moim pełnym wyposażeniu zamiast w tanich szmatkach i drewnianym kijem.
    2. Przeciwników jest znacznie więcej niż powinno być. Nie mieli przypadkiem sprawdzać przyczyn pożaru?
    3. I co najgorsze.... Emir którego mam ocalić jest przeciwko mnie. Koleś po prostu atakuje mnie jak i strażników.

Robiłem to 3 razy. Nawet jak będę bronił się przed atakami Emira i wybiję samych strażników to nic się nie stanie. Dopiero jak ogłuszę delikwenta to uciekam stamtąd ale wywala komunikat że Emir został ogłuszony i musiałem go zostawić. Nigdy nie widziałem czegoś takiego. Ktoś się już z tym spotkał? Jak w przyszłości uchronić się przed czymś takim?

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Odbijanie więźniów
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 06, 2014, 15:48:02 »
    Nie, ale może po prostu zachowaj Zapis gdzieś na dysku i przeinstaluj warbanda, a potem wrzuć zapis z powrotem. To najprostsze rozwiązanie.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 06, 2014, 17:02:55 »
    To zadanie bywa zabugowane. Nigdy tego nie rozgryzłem.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 06, 2014, 19:05:31 »
    Nigdy nie wiadomo co Emirowi siedzi w głowie. Być może, lepiej mu jest w lochu, gdzie ma warunki takie, że niejeden mieszczaniec z Suno albo Halmar by mu pozazdrościł. Dlatego rzucił się na Ciebie :P

A na poważnie, to też słyszałem, że to zadanie jest zbugowane.