Trebron dzisiaj wysyłał linki na chacie, ale w sumie czemu by i tematu nie zrobić. Więcej osób to zauważy.
Dzisiaj Captain Lust trochę nas zaskoczył swoim nowym stream'em... finału trzeciego sezonu Chinese League (chińskiej ligi). Jak się okazuje- tak, istnieje takie coś! Gdzieś obok istnieje sobie scena chińska i całkiem aktywnie funkcjonuje. WYDAJE mi się, że
TUTAJ jest lista/subfora aktywnych chińskich klanów. Nie jest ich tak mało, wliczając w to fakt, że liczą po 60 osób. Są jednak zdecydowanie daleko za sceną europejską/amerykańska pod względem organizacji. Z ciekawszych rzeczy można też zauważyć, że mecze grywają po 15 osób na stronę i tylko na jednej mapie. W sumie to może być dobre rozwiązanie biorąc pod uwagę ich liczebność. Choć 16 minut na rundę to raczej lekka przesada.
Też inną ciekawostką jest to, że klany zamiast bannerów używają czegoś w rodzaju loga. Widać to dobrze w tych tłach, które Lust pokazuje w przerwach między spawnami. Na środku są wklejone loga, a reszta to biały, standardowy banner.
Co sądzicie o tym? Mnie ogólnie dziwi gdzie są ich serwery? Niby to duża odległość, ale w końcu widać serwer JAPAN_Duels, a jeśli naprawdę jest japoński, to może być ulokowany dalej niż potencjalne serwery chińskie. Tak samo 2 lata temu widziałem serwery Pucharu Brazylii. To też trochę dalej niż do Chin.