Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z modami  (Przeczytany 2519 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kocik

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z modami
    « dnia: Października 31, 2014, 17:54:41 »
    Hej, kupilem dzis warbanda szybka instalacja, przechodze do warsztatu steam sciagam diplomacy RGL ERROR "Unable to find module file info" what's happen ?
    Dodam ze wersja to 1.161, ewentualnie macie jakies mody które urozmaicają dyplomacje, zwiekszaja mozliwosci podejmowania decyzji ?

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Odp: Problem z modami
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 31, 2014, 18:17:43 »
    Jeśli chodzi o dyplomację w Mount and Blade to obowiązują tu te same zasady co w prawdziwym życiu.
    Porywającymi przykładami może być życie i twórczość takich osób jak Elżbieta Batory, Iwan IV Groźny, Wład Palownik, czy mój osobisty faworyt Kaligula.
    Odnośnie tego ostatniego polecam program z serii Historia bez Cenzury - Powalony bucik - Kaligula, który przybliży ci meandry dyplomacji.

Offline kocik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 31, 2014, 18:26:01 »
    Historia bez cenzury <3, uwielbiam. Ogólnie chodzi o to, że jak kiedyś grałem na modzie "Diplomacy" to zakładając swoje państwo mogliśmy podpisywać umowy handlowe i inne takie duperelki które dodają uroku grze, albo też można było podjudzać swojego monarchę do wypowiedzenia wojny. I nie wiem co teraz, skoro mam taki problem nie mogę cieszyć się grą ponownie. Nadal nie wiem co robić, ewentualnie czym zastąpić ten mod. Czy tez naprawić ten błąd.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 31, 2014, 18:35:23 »
    Error ten oznacza, że brakuje ci pliku module.ini. Sprawdź folder moda. Jeśli nie jest kompletny, ściągnij jeszcze raz. A jak nie pomoże, to olej syfowy warsztat Steam i ściągnij bezpośrednio od wytwórcy (czyt. z linku podanego w temacie na forum TW).

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 31, 2014, 18:46:35 »
    duperelki które dodają uroku grze, albo też można było podjudzać swojego monarchę do wypowiedzenia wojny.

Ja podjudzam do wojny puszczając zamki z dymem - sprawdza się, kolejny kruczek w skarbczyku wprawnego dyplomaty. Mi z kolej brakuje z dyplomatycznych zagrywek ostrzeliwania broniących się w zamku z katapult ludzkimi głowami. Tak więc rozumiem znaczenie tych małych szczególików.

Offline kocik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 31, 2014, 19:00:04 »
    No tak to jest oczywiste jednak trzeba mieć odpowiednie wojska do tego typu rozrywek :) Ogólnie dodanie katapult byłoby spoko, za każdym razem inne degradacje murów, ostrzeliwanie mućkami tyle frajdy :D. Kurde, czy jestem jakoś wyjątkowo leniwy czy naprawdę nie ma modów na wersje 1.161 ?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 31, 2014, 19:19:59 »
    Kurde, czy jestem jakoś wyjątkowo leniwy czy naprawdę nie ma modów na wersje 1.161 ?
    Scheise! Ile jeszcze będę powtarzał, że mody na 1.158 powinny z grubsza działać na 1.161!

Offline kocik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 01, 2014, 10:50:48 »
    LEL, po co ta agresja. Z takim nastawieniem mogłeś się już nie udzielać ;)

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 01, 2014, 11:34:06 »
    Agresja to może nie, ale frustracja już tak.
    W sumie można by zapytać czy nie istnieje możliwość wprowadzenia dodatku o strzelaniu z kuszy w Europie Universalis, albo możliwości abordażu w Patrycjanie.
    Ostatecznie mody są wymienione w dziale moding, a podstawowe nakładki to przecież Ogniem i Mieczem i Napoleon.
    Mnie jednak bardziej zamartwia totalna miernota przy wydawaniu rozkazów, brak artylerii, czy fakt że to na czym jeździsz to raczej kucyk, a nie rumak który może kogoś stratować niż próby zrobienia z MiB Total War.
    Sprowadziłoby się to do tego czym jest Total War, do nadrabiania totalnych błędów ekonomicznych, politycznych wprawnymi szarżami i ostrzałem artylerii kierowanym przez wysuniętych obserwatorów.
    Widzę, że próbujesz polemizować z ludźmi do których zwracasz się o pomoc - fajnie! Zaimponowałeś mi również ostrzałem z krów, ale można było przejrzeć wpisy na forum.

Ostatecznie - nie ma się co mądrować z tą polityką, nie umiesz zdobyć zamku - niedobrze, może za to umiesz spalić wiochę - efekt podobny z dyplomatycznego punktu widzenia.
    Ostatecznie oczekujesz rozbudowanego systemu prowadzenia dialogów, z pogłębionym realizmem psychologicznym przy strzelaniu krowami?

https://www.youtube.com/watch?v=JQ8jGqdE2iw

Offline kocik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 09, 2014, 22:40:56 »
    Wybacz, że tak późno. Jednakże do tego co mówisz model jazdy konno uważam za bardzo przyjemny, najczęściej gram z drużyną kawalerii ponieważ daje mi ogrom frajdy.
    Zapoznałem się już z forum, "tetowałem" już nawet kilka, na warbanda jak i na ogniem i mieczem. Polecam serdecznie Florisa.
    Dodaje trochę formacji + jakieś dodatkowe komendy dotyczące broni czy tez tarcz. Naprawdę jest spoko i tak zacząłem się zastanawiać nad rolą kobiet w M&B,
    fajnie by było wychować syna na mężnego, rycerskiego Lorda ;) co o tym sądzisz ? A zdobycie zamku nie jest trudne, jednak w pojedynkę jest zbyt kosztowne i z
    "politycznego" punktu widzenia mało rozsądne.