Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nowy dzieło wytwórni Pomada Boba!  (Przeczytany 13439 razy)

Opis tematu: wstrząsająca historia dla inteligentnych i wrażliwych!

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Nowy dzieło wytwórni Pomada Boba!
    « dnia: Października 02, 2014, 17:31:50 »
                                                      Tak już jest!

Nowe dzieło wytwórni Pomada Boba, wstrząsa publicznością na całym świecie!
                     Dołącz do szczęśliwców, którzy mogli zobaczyć porażającą historię:

Przygoda George'a Campbell'a

https://www.youtube.com/channel/UC6tgHIEzFRjMbWJ8qRi0K7Q

Przygoda George'a Campbell'a to zapierające dech w piersi widowisko, które docenić będą umieli ludzie obdarzeni dobrym gustem. Pouczająca opowieść, która sprawi, że twe dzieci wyrosną na porządnych obywateli! KONIECZNIE POLECAJCIE ZNAJOMYM I RODZINIE - Przygoda George'a Campbell'a!

Przygoda George'a Campbell'a oparta jest na dziele frapującego geniusza - H.P. Lovecrafta, którego talent jest sprawą bezdyskusyjną! Cóż to za widowisko dla ludzi o dobrym smaku - Przygoda George'a Campbell'a!

Jak podaje pan Janusz Kocimiotł - "po obejrzeniu Przygody George'a Campbell'a, ustąpiły problemy z oddawaniem moczu, cofnęła się też łysina! Niezwykła moc Przygoda George'a Campbell'a!"

Przygoda George'a Campbell'a - zawiera pouczające odniesienia, które zaskoczą matematyków, archeologów i wszelkiej maści badaczy tajemnic. Waszej uwadze nie może ujść to znamienite dzieło jakim jest
    Przygoda George'a Campbell'a!

Na naszym kanale czekają też inne atrakcje:
    Szablą i Opium - docenią wszyscy Ci z Państwa, którzy poszukują trików szermierczych
    zaś dzieło Pfalz d. 3 i Tęczowy Frankenstein - to gratka dla miłośników awiacji!

POMADA BOBA PRZEDSTAWIA

Przygoda George'a Campbell'a!

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Nowy dzieło wytwórni Pomada Boba!
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 02, 2014, 22:20:15 »
    Jestem pod wrażeniem, muszę się z tym przespać...

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 03, 2014, 18:08:21 »
    HUtH - popudka! Wstawaj śpiochu!

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 03, 2014, 18:25:05 »
    Hmm... co by tu powiedzieć... ambitne, oryginalne w swej prostocie, zaskakujące głębią doznań i przemyśleń dzieło...

Offline huth

« Odpowiedź #4 dnia: Października 03, 2014, 19:58:51 »
    HUtH - popudka! Wstawaj śpiochu!
    e, przespałem i stwierdziłem, że akurat ta bardziej 'naukowa' czy sci-fi strona mitologii Lovecrafta jakoś mnie nie rajcuje :P Wolę tę hmmm teologiczno-psychologiczną(?). W ogóle to ten cały Campbell jest z jakiegoś niekanonicznego opowiadania, czy co to jest?
    Btw mógłbyś podkręcić nieco kontrast i w ogóle obrobić to graficznie :P W czym ty to robisz w ogóle?

Poza tym nadal nie kumam funkcji i transformacji Fouriera(jestem tak z 400 lat wstecz w matematyce) i podświadomie irytują mnie rzeczy, gdzie się to pojawia :P

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 03, 2014, 21:19:06 »
    Transformacja Fouriera jest tutaj właśnie dlatego, że ciebie denerwuje - :)
    Podłapałem to z twojego narzekania w dziale o książkach.

Próbowałem bawić się kontrastem, ale na razie bez powodzenia - jedne kolory się pojawiają a inne znikają, następne zrobię czarno-białe, żeby nie było takich problemów.

Tutaj jest opis oryginału, chociaż ja dużo namieszałem :)

http://www.hplovecraft.pl/hplovecraft/opowiadania-nowele-powiesci/the-challenge-from-beyond/

Dzięki lllew za ciepłe słowa, czuję się podniesiony na duchu  :)

Offline huth

« Odpowiedź #6 dnia: Października 04, 2014, 00:56:19 »
    Heh, w sumie to ta animacja koresponduje z motywem kontaktu w sci-fi, a ta cała transformata, jak również... <szuka do ctrlv..> :
    (click to show/hide)
    zostały odkryte w Ślepowidzeniu, bardzo 'hard' spojrzeniu na kontakt, więc wszystko pasuje :P

A sam pomysł na te opowiadanie dziwaczny, to w ogóle jest narracyjnie i stylowo spójne?

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 04, 2014, 12:29:48 »
    Ślepowidzenie HUtH powiadasz, no proszę nie słyszałem. Wygląda ciekawie, hmmm. Jakoś się to poczyta, kiedyś, gdzieś, pewnie niedługo,.... hmmm.

Mój "komiks" to dowcip w stylu braci Caracci, nie mogę znaleźć odpowiedniego linku w necie, chodzi o to, że mózg ludzki dopasuje jakąś treść nawet do najprostszej kombinacji linii. I to tyle, jeśli na podstawie schematycznego rysunku oczu i dymku z tekstem, który w większości składa się z całkowicie niejasnych aluzji można dojść do rozmowy w której pojawia się takie hasełko jak dimenhydrynat, lub kolaps funkcji falowej to jest to niezmiernie zabawne i to tyle.

Przygotowałem się i wbrew pozorom nie wrzucałem hasełek na oślep, nawet posłuchałem sobie kilku wykładów z matematyki, tak więc szybko za rękę nie można mnie złapać, ale to oczywiście tylko prowokacja dla wyobraźni.

Narracyjnie i stylowo nie jest to spójne już w oryginale, dlatego właśnie nadawało się idealnie do mojej intelektualnej przejażdżki kolejką górską dla zażywających właśnie LSD, przeżywających schizofreniczne załamanie transwestytów, o wyraźnej tendencji do abulii, neurotycznych deindywiduantów, którzy pozostają klinicznym przykładem efektu Flynna. To grupa, która powinna właściwie zrozumieć moje dzieło, cała reszta może pozwolić sobie na dowolną interpretację.

Wspominałem, że głównym akcjonariuszem mojej firmy -  Pomada Boba. jest Bill Cutting?
    « Ostatnia zmiana: Października 04, 2014, 13:15:13 wysłana przez Oktawian361 »

Offline huth

« Odpowiedź #8 dnia: Października 04, 2014, 15:51:26 »
    w większości składa się z całkowicie niejasnych aluzji można dojść do rozmowy w której pojawia się takie hasełko jak dimenhydrynat, lub kolaps funkcji falowej to jest to niezmiernie zabawne i to tyle.

Przygotowałem się i wbrew pozorom nie wrzucałem hasełek na oślep, nawet posłuchałem sobie kilku wykładów z matematyki, tak więc szybko za rękę nie można mnie złapać, ale to oczywiście tylko prowokacja dla wyobraźni.
    Właśnie od razu wydał mi się ten monolog podejrzanym, ale nie chciałem się z tym zdradzać od razu :P
    Narracyjnie i stylowo nie jest to spójne już w oryginale, dlatego właśnie nadawało się idealnie do mojej intelektualnej przejażdżki kolejką górską dla zażywających właśnie LSD
    W kwestii zobrazowania 'podróży' mogłoby być lepiej
    Wspominałem, że głównym akcjonariuszem mojej firmy -  Pomada Boba. jest Bill Cutting?
    Muszę cię rozczarować, ale nadal nie widziałem tego filmu :|

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 04, 2014, 21:40:11 »
    Oj chyba nie chcesz sugerować, że można tak na serio podrobić Lovecrafta, można go sparodiować, ale nie podrobić.

A Bill Cutting to był dopiero talent, zazdroszczę ci, że te wszystkie zachwyty tą postacią dopiero przed tobą:

Ach te, jego rozważania o tańcu:
    "Popatrz. Co to ma być, na Boga? Rytmy Czarnego Kontynentu w jednym garnku z irlandzką muzyką. Wystarczy parę razy zamieszać i masz piękny, amerykański bigos. Małpa tańczy taniec świń. "
    Wspaniałe wywody o roli symbolizmu, gdy wyjaśnia czemu wyłupił sobie oko, spontaniczny performers w teatrze, czy przemówienie przed bitwą, oj kiedyś to byli artyści.

Bill Cutting na pewno nie wdawałby się w rozmowę na temat Ślepowidzenia, tak jak ja zrobiłem i to popełniając straszliwy błąd. Przy pierwszej sugestii odejścia od tonu pełnego zachwytu strzeliłby ci z baśki i od razu byś czuł żar jego wiary i te twoje "mogłoby być lepiej", nie psułoby powietrza. Nie wnikałbyś w to czy kolaps funkcji falowej został użyty w właściwym kontekście, właśnie czułbyś momentalnie, że twoje przeintelektualizowane wywody to tylko pierdnięcie na krzywej efektu Flynna, choroba emocji, które ON pomaga ci wyleczyć!
    Pierwsza myśli o racjonalnej krytyce, a  Bill Cutting postuka się nożem w swoje szklane oko i już wiesz, że rozmawiasz z artystą, którego nie skorumpujesz klikaniem po Wikipedii i to daje ci poczucie spełnienia, to jest dokładnie to czego potrzebujesz, czego szukasz, za czym tęsknisz i nie umiesz nazwać, ta pewność idei.
    Jest taka piękna scena gdy Bill Cutting wchodzi na scenę w czasie występów chińskich tancerzy i z nożem w ręku ogłasza, że teraz będziemy słuchać amerykańskiej muzyki i cały teatr bije mu brawo!
    BO TO JEST TO CZEGO LUDZIE OCZEKUJĄ OD ARTYSTY!
    Mam ci się tłumaczyć, wyjaśniać, oczekiwać rad i spójrz jak się to kończy, jakim rozczarowaniem.
    Zacząłeś ładnie od "jestem pod wrażeniem", na chwilę spuściłem z tonu, pozwoliłem na nieco swobody, koleżeństwa, zainteresowałem się tym co masz do powiedzenia i proszę w sekundę mamy - "mogłoby być lepiej." Widzisz, sam się źle z tym czujesz, znam to bo tak zachowują się moje dzieci, gdy są niegrzeczne i niezostanie im zwrócona uwaga, czują się źle,
    są zagubione, trzeba powiedzieć im "nu, nu, nu", a wtedy uśmiechają się szczęśliwe, że mają silnych rodziców, którzy czuwają nad ich bezpieczeństwem i prawością tego świata.
    A więc krótko - a kogo obchodzi transformacja Fouriera! Nie smęcić mi tu, panowie muzyka, przed państwem Bill Cutting, on wyjaśni Państwu wszelkie wątpliwości co do emocjonalnej czystości naszego śmiałego przedsięwzięcia jakim jest wytwórnia Pomada Boba!
    Arthur Rimbaud rzucił się szpadą na faceta, który próbował mu przeczytać wiersz jako przykład dla niego, gdybyśmy żyli XIX wieku, to już podejmowałbyś mojego sekundanta - i to byli artyści! Ach, te piękne czasy! Czy człowiek właśnie takich artystów nie potrzebuje!

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 04, 2014, 21:45:01 »
    (click to show/hide)
    Co jest 5 xD

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 04, 2014, 21:59:39 »
    Oktawian - jedyny w swoim rodzaju użytkownik spamujący postami z tysiącem znaków!
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline huth

« Odpowiedź #12 dnia: Października 04, 2014, 23:13:06 »
    Ja po prostu uważam, że fani LSD nie byliby specjalnie zachwyceni :) A pod wrażeniem nadal jestem, teraz jeszcze z powodu twej psychoanalizy. Tylko kto czuwa nad dorosłymi?

Jak widzę, podziwiasz artystów przekonujących, wiarygodnych, którzy udowadniają wartość swej sztuki całymi sobą, w pewnym sensie sami robią z siebie dzieło jako twórca. Taka nieklasyczna płynność kieruje mnie ku Grecji, i widzę pewną zbieżność z - jakby pierwowzorami dla twoich życiowych performerów - mędrcami żyjącymi zgodnie ze swoją filozofią.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #13 dnia: Października 05, 2014, 21:44:52 »
    PruSak, no powiem ci szczerze i bez ściemy - uśmiałem się z twojego postu. Chichrałem się tak bardzo, że aż mnie żona tłukła łokciem, bo przeszkadzałem jej w zaśnięciu. Ale dla oddania sprawiedliwości, to spamowanie jako forma określenia swojej wypowiedzi to niestety nie jest mój pomysł, w dziele offtop można znaleźć właśnie wątek o takim tytule. Genialny pomysł aby gadać bez krępowania się tym, czy to co mówisz ma sens i czy klei się to kupy. Niestety twój zabawny komentarz psuje wypowiedź lllewa, który popełnił błąd i posłużył się skrótem. To zupełnie psuje efekt, bo teraz wiadomo, że piszę rozwlekłe teksty, żeby nie spisać tak:

IMHO LOL

Od razu widać, że twój wpis PruSak jest dużo śmieszniejszy, ale też pokazuje to dlaczego warto pisać całymi zdaniami, a więc dłużej a nie krócej.  Co gorsza, forma jaką jest spam, jest z gruntu fałszywa, bo spam udaje, że nie jest spamem, a jak coś mówi wprost, że jest spamem, to nim nie jest. Co jeszcze gorsze w moim przypadku dużo zabawniejsze jest to, że to co pisze istotnie odzwierciedla moje myśli, jak już to mówiłem nie jestem trollem, po prostu takim jestem - a to jest jeszcze zabawniejsze. Ja nie udaje dziwaka jak sugeruje forma spam, jestem dziwakiem! Gdybym chciał spamować to zrobiłbym tak:
    "zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxcccccccccccccccccccccccccccccccccc cccccccccccxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxede eeeeeeeeeeee"
    I to istotnie byłby spam, a ja właśnie staram się jak najwierniej odzwierciedlić swoje poglądy.
    A najsmutniejsze jest to, że wcale nie pisze rozwlekle i dużo. Nawet nie w porównaniu z Leninem i Lovecraftem, nawet jak na swoje możliwości pisze mało, chociażby ze względu na obowiązki i zwykły brak sił.  :(

HUthcie w tym przypadku pytanie - quis custodiet ipsos custodes?, jest całkowicie bezzasadne. Problem nie leży bowiem w tym, że to ja tak uważam, lecz w tym, że to naturalne potrzeba wszystkich! Nie ma ludzi czekających na artystów niewiarygodnych, są ludzie naiwni, bezkrytyczni, o płytkim guście, rozchwiani emocjonalnie, ale nie ma tych którzy czekają na filozofów nie umiejących żyć zgodnie z swoimi ideałami. Moje poglądy są całkowicie wtórne i daleko słabiej zaakcentowane niż w tak wielu ciekawych przykładach, że aż nie wiem od czego zacząć.
    Weźmy chociażby Billa Hicks'a, jego najlepszy moim zdaniem stand-up "Sane Man", jeśli nie widziałeś koniecznie polecam w całość, koncentruje się właśnie w okół tego problemu. Kapitalnym pomysłem jest w jego wykonaniu parodia reklamy w której miałby wystąpić Jimi Xendrix czy John Bonham. Coś cudownego, szczerze polecam.
    Kapitalnym pomysłem Jim'a Carrey'a był skecz w którym pokazał jak odbieralibyśmy charyzmatycznych przywódców, gdyby nie ich całkowita bezkompromisowość. Na początku odgrywał Gandhiego, który zakrada się w nocy do lodówki, by wyjadać ziemniaczki, potem zaś poszedł na całość i odegrał scenkę w której Chrystus będąc ukrzyżowanym grozi swoim prześladowcom. No to by właśnie byli ci nie żyjący z swoją filozofią filozofowie. :)
    A ile skeczy Monty Pythonów dotyka tego problemu? Chociażby skecz o Arturze Dwie Szopy, albo absolutnie na temat i w dodatku w nastroju mojego persyflażu wiktoriańskiego stylu ten skecz:

https://www.youtube.com/watch?v=UxXW6tfl2Y0

No przecież każdy widzi jak odbiera się artystę który chce ci zaimponować. No przykładów byłaby masa, sam widziałeś jak szybko w rozmowie o muzyce gdy Sefirot chciał podkreślić powagę muzyki poważnej (sic!) pojawiło się nazwisko Blechacz, chociaż każda luka, która może drażnić w przypadku tego młodego człowieka jest czymś zupełnie naturalnym u osoby w jego wieku. Byłem na koncercie Blechacza, w czasie którego lider punkowego zespołu "Siekiera"  otrzymał nagrodę od burmistrza za krzewienie kultury. Grzecznie i z uśmiechem na ustach Tomasz Budzyński dziękował burmistrzowi za to wzruszające wyróżnienie - ;) W tym wszystkim Blechacz nie wypadł tak najgorzej, może zrobi dla muzyki to co zrobił David Copperfield, uczyni z niej element show, Blechacz gra na fortepianie lewitując razem z zmysłową modelką pomiędzy płonącymi obręczami - REWELACJA!
    Bardzo ładnie, ale ostatecznie cieszysz się, gdy dowiadujesz się, że Jim Morrison, czy Tom Waits nie sprzedali muzyki do reklam pomimo oferowanych im dużych pieniędzy. To jednak też cieszy, też jest potrzebne, wszystkim, nie tylko mi.

Offline huth

« Odpowiedź #14 dnia: Października 06, 2014, 23:25:03 »
    Po pierwsze muszę powiedzieć, że twoje podejście do spamu jest dość zabawne :P W każdym razie takie uwalnianie swoich myśli w słownym potoku z pewnością lepiej wpływa na kondycję umysłu, kwestie socjalizacyjne erystyczne oraz ćwiczenie szybkiego pisania na klawiaturze(brakuje w polskim słowniku odpowiednika 'to type', co jest dość irytujące)...

A dalej powiem oczywiście krócej, gdyż nie mam szczególnego talentu do lania wody, tj. do mówienia o sprawach, które mnie specjalnie nie ruszają... w każdym razie zgodzę się, że ludzie i ich działalność, że tak powiem, obie autentyczne i konsekwentne mrożą i rozgrzewają tłumy, ale te same tłumy równie chętnie, jeśli nie chętniej, zadowolą się wszelkimi 'udawaczami', ponieważ oni są w pewnym sensie im bliżsi, im życiu, które przecież pełne jest udawania i bełkotu. Zresztą wyobrażasz sobie przebywanie wciąż pod wpływem jednostki bezkompromisowej? To wymaga nie tylko mierzenia się z nią, ale i z własną, w porównaniu do niej, małością swoją. Czyli nie tyle trzeba chronić własną osobowość i podtrzymywać jej osobność(jakże podobne słowa) przed miażdżącym wpływem takiego np. Kurtza od Conrada, ale też przy liczeniu się z racjami tamtej osoby można dać jej odpór tylko na podobnym poziomie, czyli zmierzyć się z własną niekonsekwencją i miękkością. Stąd i taki sukces propagandy i masowej kultury, z nimi nie trzeba się zmagać.

sam widziałeś jak szybko w rozmowie o muzyce gdy Sefirot chciał podkreślić powagę muzyki poważnej (sic!) pojawiło się nazwisko Blechacz
    Szczerze mówiąc nie kojarzę :P Wiem, że ja dałem link do Blecharza. Co do człowieka od Siekery, to może wtedy był na psychotropach akurat. A może uznaje, że teraz to już bez sensu się buntować przeciwko establishmentowi. W sumie to sprawa ma się tak jak z Jaggerem, który przyjął szlachectwo, a jego kolegą Richardsem, który to wyśmiewa. Albo Marcin Świetlicki, który nie przyjął jakiegoś honoru od prezydenta, bo akurat miał koncert i napisał mu, że 'musi dbać o swój elektorat' :)

Ten film o Hicksie mam na jutubie, ale kurde, to trwa ponad godzinę, więc tak od razu nie mogę się odnieść, a samego Hicksa aż tak dobrze nie znam, za to George Carlin jest też ciekawy.