Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rozdzielanie lenna  (Przeczytany 1446 razy)

Opis tematu: Jaka metoda jest najpraktyczniejsza?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kamil865

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Rozdzielanie lenna
    « dnia: Października 01, 2014, 02:21:33 »
    Kiedy lord obejmuje lenno, przejmuje też ochronę tych ziem. Dlatego zastanawia mnie jak najlepiej rozdzielać lenna, żeby zapewnić całemu Królestwu bezpieczeństwo.

Myślałem nad tym i takie możliwości mi wychodzą:
    1. Lord otrzymuje zamek i pobliskie wsie.
    2. Lord otrzymuje kilka wsi w okolicach zamku królewskiego. Czy będzie wtedy siedział na zamku królewskim?
    3. Lord otrzymuje zamki i/lub wsie  w różnych częściach Królestwa. Czy będzie wtedy ciągle w drodze? 

Macie jakieś swoje sposoby?

Offline JakubII

• Użytkownik
    • Piwa: 11
      • 9
    Odp: Rozdzielanie lenna
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 02, 2014, 10:03:04 »
    Lordowie lenni robią co chcą, możesz im jedynie wydać rozkazy aby patrolowali okolice x wioski lub y zamku. Nawet gdyby siedzieli w zamku to nie obronią go, bo gdy wrogie państwo wypowiada ci wojnę ruszają na ciebie z pełną armiom składającą się minimum pięciu lordów, a gdy zaczynają oblegać zamek z garnizonem lord + reszta plebsu, to lord ucieka i zostawia garnizon na pastwe losu.

Jeżeli chcesz obrać politykę defensywną to to się nie opłaca, samemu możesz napakować wielkie garnizony do swoich najbardziej dochodowych miast.
    (click to show/hide)

Offline Kamil865

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Rozdzielanie lenna
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 03, 2014, 11:17:17 »
    Swojego zamku też nie będzie bronił?