Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasze sugestie dotyczące zmiany łowców głów (TEMAT DO ZAMKNIĘCIA)  (Przeczytany 1793 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    Tworzę sobie moda i mam zrobionych już wiele jednostek, setki nowych itemów i innych rzeczy. Zabrakło mi pomysłów na to, jak mogę przebudować łowców głów. Proszę o wasze sugestie na temat w jakim kierunku mam stworzyć dla nich drzewka rozwoju. Tutaj podaję wzór jak należy w tym temacie pisać sugestie:

Rodzaj- Np. Czy mają być to jacyś ciężcy zbrojni, czy jacyś kusznicy.
    Gdzie będzie się ich rekrutować- Np. Zamek, miasto, jednostki na mapie świata, itp.
    Nazwy jednostek- Od najsłabszego, do najsilniejszego. Np. wieśniak < milicjant < piechociarz < zbrojny < rycerz
    Uzbrojenie- Co będą nosili w rękach, jakie rodzaje zbroi (mogą być sugestie dotyczące nowych)- można się rozpisać
    Nastawienie do innych- Np. Czy będą atakować gracza
    Statystyki każdej z jednostek- ile mają siły, ile charyzmy, itp.

Czekam na wasze odpowiedzi!

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2014, 16:46:31 wysłana przez Garedyr »

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Wasze sugestie dotyczące zmiany łowców głów
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 27, 2014, 11:33:07 »
    Wzoruj się na błędnych rycerzach. Do oddziału daj 2-3 rycerzy i biedniejszą obstawę złożoną z piechurów.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 27, 2014, 12:11:56 »
    Rodzaj: Z początku lekka, a w miarę przyrostu doświadczenia ciężka kawaleria.
    Gdzie będzie się ich rekrutować: W tawernach bądź na ulicach większych miast.
    Nazwy jednostek: Awanturnik< Łowca< Strażnik< Wolny strzelec< Błędny rycerz.
    Uzbrojenie: Z początku skórzane uzbrojenie, później kolcze a na końcu pół płytowe- płytowe. Co do broni- wekiera/miecz i tarcza, kusza i bełty. Konie powinny być bez kropierza.
    Nastawienie: Wrodzy wobec bandytów i dezerterów, w stosunku do gracza neutralni.
    Statystyki:
    Awanturnik-
    Sił: 10
    Zrę: 6
    Int: 4
    Cha: 4
    Łowca-
    Sił: 12
    Zrę: 9
    Int: 5
    Cha: 6
    Strażnik-
    Sił: 15
    Zrę: 12
    Int: 7
    Cha: 8
    Wolny strzelec-
    Sił: 18
    Zrę: 15
    Int: 10
    Cha: 10
    Błędny Rycerz-
    Sił: 25
    Zrę: 20
    Int: 15
    Cha: 18
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 27, 2014, 12:27:35 »
    Rodzaj: Z początku lekka, a w miarę przyrostu doświadczenia ciężka kawaleria.
    Gdzie będzie się ich rekrutować: W tawernach bądź na ulicach większych miast.
    Nazwy jednostek: Awanturnik< Łowca< Strażnik< Wolny strzelec< Błędny rycerz.
    Uzbrojenie: Z początku skórzane uzbrojenie, później kolcze a na końcu pół płytowe- płytowe. Co do broni- wekiera/miecz i tarcza, kusza i bełty. Konie powinny być bez kropierza.
    Nastawienie: Wrodzy wobec bandytów i dezerterów, w stosunku do gracza neutralni.
    Statystyki:
    Awanturnik-
    Sił: 10
    Zrę: 6
    Int: 4
    Cha: 4
    Łowca-
    Sił: 12
    Zrę: 9
    Int: 5
    Cha: 6
    Strażnik-
    Sił: 15
    Zrę: 12
    Int: 7
    Cha: 8
    Wolny strzelec-
    Sił: 18
    Zrę: 15
    Int: 10
    Cha: 10
    Błędny Rycerz-
    Sił: 25
    Zrę: 20
    Int: 15
    Cha: 18

Pomysł bardzo dobry. Mam do ciebie pytanie. Masz jakieś pomysły na dialogi łowców z graczem? Jeśli tak, to wyślij mi na PW. Temat można zamknąć ;)

"Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Berethon

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 27, 2014, 13:03:53 »
    Ja mam pomysł żeby łowcy głów napadali na gracza jeśli jest "zły" czyli atakuje wieśniaków, karawany itp.

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 27, 2014, 14:03:29 »
    Ja mam pomysł żeby łowcy głów napadali na gracza jeśli jest "zły" czyli atakuje wieśniaków, karawany itp.

To też zrobię. Dzięki za radę.