Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Twierdza Krzyżowiec 2  (Przeczytany 2873 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Berethon

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Twierdza Krzyżowiec 2
    « dnia: Września 24, 2014, 16:31:16 »
    Wyszła gra Twierdza Krzyżowiec 2. Gra osiąga koszt do 90 zł (zdziwiłem się że tak tanio spodziewałem się ponad 100 zł na tą grę ale to nawet lepiej).
    Przedstawie minimalne wymagania:

-System Operacyjny: Windows® XP / Windows Vista® / Windows® 7 / Windows® 8 (najnowsze SP)
    -Procesor: Intel Core2 Duo 2Ghz lub podobny
    -Pamięć: 2 GB RAM
    -Grafika: ATI Radeon HD 2900XT z 512 MB RAM-u lub lepsza / nVidia GeForce 8800GT z 512MB RAM-u lub lepsza
    -DirectX®: DirectX 9.0c
    -Dysk Twardy: 6 GB wolnego miejsca
    -Internet: stałe połączenie szerokopasmowe

Główne cechy:

-Grafika – brutalna pustynna wojna z olśniewającą szatą graficzną i fizyką w czasie rzeczywistym
    -Jednostki – Nowe jednostki, takie jak bezlitosny Poganiacz niewolników, czy Templariusz
    -Zdarzenia – dynamiczne zdarzenia jak niszczycielska Burza piaskowa, czy Plaga szarańczy
    -Ośmiu przeciwników komputerowych – każdy z unikalnymi cechami, sposobem rozgrywki i wymagający innego podejścia podczas prowadzenia oblężeń,
    -Tryb potyczki – rozgrywka w trybie potyczki i klasycznym szlaku krzyżowca,
    -Tryb kooperacji – dzielenie się dostępem do budynków, jednostek oraz zasobów.

Kilka screenów dla tych, którzy nie widzieli i filmik przedstawiający gotową już grę. Jeszcze recenzja bo dziś ją zobaczyłem :).

Według mnie gra warta kupienia (proszę bez hejtów to mój pierwszy wątek i mam nadzieje że wyszedł).
    « Ostatnia zmiana: Września 25, 2014, 15:47:43 wysłana przez zaronek »

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Leczenie Lorda
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 28, 2016, 16:48:14 »
    Według instrukcji gdy lord jest ranny to idzie do znachora i ten go leczy.problem w tym że jeszcze ani razu to się nie zdarzyło mimo że ma czerwony pasek zdrowia.Ręcznie też nie chce mi tam iść.Co ma robić ?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Leczenie Lorda
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 28, 2016, 17:03:23 »
    O jakiej grze mówimy? Bo nie kojarzę, żeby w M&B występowali znachorzy. Zresztą dział, w którym wysłałeś pytanie też zdaje się przeżyć temu, że chodzi o M&B. Więc, o jaką grę się pytasz?
    EDIT: dobra, teraz widzę, napisałeś w opisie tematu Twierdza 2. Przeniosę do odpowiedniego tematu, na przyszłość byłbym wdzięczny gdybyś w bardziej widoczny sposób umieszczał takie informacje.

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    Odp: Twierdza Krzyżowiec 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 28, 2016, 17:42:17 »
    Pisało że tu umieszcza się pytania o inne gry.Chodzi mi o klasyczną twierdze dwa a nie krzyżowca

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 01, 2016, 15:03:08 »
    Odświeżam temat, gra jest aktualnie na mocnej promocji (-80%). Wypowie się ktoś kto w nią troszkę pograł? Na Steamie opinie są "mieszane" co trochę odstrasza potencjalnego nabywcę. Krytyczne recenzje odnoszą się do błędów graficznych oraz SI wynikających z niedopracowania gry. Większość z nich pochodzi jednak sprzed kilku miesięcy, może coś się zmieniło od tego czasu? Te niedociągnięcia są naprawdę aż tak uciążliwe?
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 05, 2016, 23:08:53 »
    Grafika jest dość dziwaczna,w moim osobistym odczuciu Twierdza 2 z 2003 była ładniejsza.łucznicy strzelają w bardziej realistyczny sposób(a nie jak z karabinu) .To miks wszystkich pomysłów  jakie były i powiem że ta gra jest dość trudna. Na pewno lepsze to i tańsze od tego potworka Twierdzy 3(nie licząc fabuły)