Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak poprawić relacje z moimi lordami?  (Przeczytany 1978 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dru

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Jak poprawić relacje z moimi lordami?
    « dnia: Września 20, 2014, 15:16:06 »
    Witam, niedawno założyłem własne królestwo, zaciągnąłem paru lordów z innych frakcji i mam z nimi nie lada problem. Otóż z dnia na dzień drastycznie spadają im stosunki ze mną. Staję na głowie żeby mieli jak najlepiej, jak tylko mam wojnę to od razu lecę zająć jakiś zamek/miasto i dać go jako lenno komuś z kim mam słabe stosunki, ale wtedy spada wszystkim innym. Dochodzi nawet do sytuacji kiedy to co każdą dobę spadają mi stosunki o 5 - 6. Większość z nich jest już na minusie, naprawdę nie wiem jak mam im dogodzić. Proszę o pomoc bo już mnie to trochę irytuję, dzięki z góry!

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Jak poprawić relacje z moimi lordami?
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 20, 2014, 15:29:56 »
    Temat wielokrotnie wałkowany, więc podsumuję go w kilku punktach:
    1. Nie przyjmuj na lordów tych, którzy między sobą nie lubią się.
    2. Nie przyjmuj na lordów bohaterów NPC, którzy nie należą do szlachty.
    3. Przyznawaj dobra innym wasalom, postaraj się by nikt nie był uprzywilejowany.
    4. Wybieraj na lordów tylko postacie, z którymi masz dobre stosunki.
    5. Popraw relacje poprzez małżeństwo.
    6. Zwiększ prawo do rządzenia.
    7. Rozwiązuj spory między lordami.

Offline dru

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 20, 2014, 15:36:23 »
    Dzięki serdeczne za pomoc, ale mam jeszcze kilka pytań dot. tego i z lekka innych spraw.
    1. Czy jest jakiś sposób żeby sprawdzić którzy lordowie się nie lubią?
    2. Jak zwiększyć to prawo do rządzenia?
    3. Jeśli mam kompanów w grupie których w przyszłości zamierzam mianować wasalami, to czy warto u nich rozwijać takie skille jak przywództwo, chirurgia itd.? W sensie czy jak ich wypuszczę w świat to czy oni będą się dalej rozwijać, czy zostaną tacy jacy są?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 20, 2014, 15:49:13 »
    1. O ile dobrze pamiętam (jakieś pół roku temu grałem ostatni raz w singla Native), to powinno pisać w raportach. A jak mają spór, to na pewno poinformuje cię minister, jak spytasz się jak zwiększyć (jedność? stabilność? nie pamiętam) królestwa.
    2. Małżeństwo. Uznanie przez innego króla za równego sobie. Pokonanie innego króla w bitwie. Jest trochę tego jeszcze, ale reszta daje głównie niskie wartości.
    3. Nie, nie rozwijają się, i warto dać im wysokie Przywództwo, Chirurgii nigdy im nie dawałem, co najwyżej Taktykę, bo na wysokim poziomie może pomóc.