Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WB] [MP] Fall Weiss  (Przeczytany 6779 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dodom1712

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "Jestem Polakiem – więc mam obowiązki polskie"
    [WB] [MP] Fall Weiss
    « dnia: Września 11, 2014, 21:29:53 »
                                                                                           Fall Weiss 1939

Fall Weiss 1939 jest modyfikacją do gry Mount&Blade:Warband. Ten mod przeniesie nas w początki II Wojny Światowej, czyli kampanie wrześniową w 1939 roku. Dzięki niej przeniesie nas pole bitwy pod Mokrą, Westerplatte, Kock , Poczta Polska oraz wiele innych.

Frakcje
    W grze występuje 6 frakcji:
    - Polska
    - III Rzesza
    - ZSSR
    - Francja
    - Wielka Brytania
    - Polskie Państwo Podziemne
     Każda z Frakcji Będzie posiadać 6 podstawowych jednostek np.
    Polska:
    -Polski Żołnierz
    -Ułan
    -Generał
    -Saper
    -Artylerzysta
    -Czołgista
     Bronie
    Miedzy innymi bedzie MP 38 Kb. Przeciwpancerny UR, Mors , Mauser ,Mosin i wiele innych.
    W grze będą armaty i czołgi.
     Ekipa:
    Ja- Narazie wszystkim

Poszkukujemy Grafika 3D i 2D, i kogoś kto się zna na skryptach.
    Jeżeli chcesz dołaczyć do ekipy napisz do mnie na PW.
    « Ostatnia zmiana: Września 12, 2014, 14:19:08 wysłana przez dodom1712 »
    VENI VIDI VICI-Przybyłem Zobaczyłem Zwyciężyłem

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [WB] [MP] Fall Weiss
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 11, 2014, 21:45:57 »
    Tak się spytam: co jest zrobione dotychczas? Poza tym piszesz, że kampania wrześniowa '39, i piszesz o frakcji AK, która istnieje od lutego (czy jakoś tak) 1942. Kolejną sprawą są czołgi. Wymagać to będzie skryptów. Podołasz? Jakie masz doświadczenie w pisaniu skryptów w MS? Przepraszam, że się czepiam, ale chciałbym wiedzieć, życzę powodzenia w pracach!
    EDIT: Poza tym, jak rok '39, to MP 38, albo 38(L) jeśli już, na pewno nie 40.
    EDIT2: Dobra, nie mam co robić więc dalej się czepiam xD
    Co mi jeszcze przeszkadza? Jednostki dla Polski. O ile jestem w stanie zrozumieć podział na saperów i artylerzystów, o tyle absurdem jest, IMO, dawanie klasy "czołgista", no chyba, że inne klasy będą miały kary za strzelanie z tego ustrojstwa (o ile umiesz to dodać). BTW: jakieś skriny?
    EDITx3: zamiast tego enigmatycznego "Generała", jeśli od reszty jednostek będzie różnił się jedynie kilkoma itemami, dodałbym ONowca.
    « Ostatnia zmiana: Września 11, 2014, 23:29:24 wysłana przez lllew »

Offline dodom1712

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "Jestem Polakiem – więc mam obowiązki polskie"
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 12, 2014, 14:34:02 »
    @1 Ok, nie znam się broni niemieckiej bardziej mnie interesuje polska np. Mors, Urugwaj.
    @2 Chce zrobić ,żeby tylko czołgista mógł sterować np. 7TP, Renault FT-17 , Samochód opancerzony wzór z 1936 roku. To tylko z niewielu bo zamierzam zrobić parę zrobić niemieckich, radzieckich, brytyjskich i francuskich. ( chociaż te dwie frakcje nie brały udziału i tylko mówiły że pomogą). Mod jest robiony i co mam przesłać jak nic narazie takiego wielkiego nie jest zrobione.
    @3 No kurde rozwaliłeś mnie. Nie mam pomysłów na zastąpienie jednostki Generał.

To tyle
    VENI VIDI VICI-Przybyłem Zobaczyłem Zwyciężyłem

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 12, 2014, 14:54:28 »
    Z mojego doświadczenia powiem ci, że masz około jednego procenta szansy aby doprowadzić to do etapu alfy. Najlepiej nie marnuj w taki sposób swojego czasu, chyba że jednym z twoich celów jest obeznanie się z narzędziami modderskimi.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 12, 2014, 15:04:19 »
    Polecam Ci coś łatwiejszego. Nie ma dobrego moda o Wiedźminie, a to prawie ta sama era. Nikt się nie obrazi jak nie będzie krasnoludów z początku, tylko podstawowe jednostki państw typu Nilfgaard czy Temeria.
    Druga wojna to ciężka kwestia, wymaga wielkiego doświadczenia, poległ na niej Mat Berserker. Jeśli nie jesteś wielkim modderem, radzę porzucić to.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 12, 2014, 15:06:15 »
    1. Spx, tylko zauważyłem tą małą nieścisłość.
    2. Rozumiem, że nie zdajesz sobie sprawy w jak wielkie bagno się z tymi czołgami pakujesz? No chyba, że chcesz zrobić czołgi jako konie, ale to by było... hmm... średnie.
    3. Chodzi mi oto, czym ta jednostka będzie się różnić, od, powiedzmy, "Polskiego Żołnierza".
    Mod jest robiony i co mam przesłać jak nic narazie takiego wielkiego nie jest zrobione.
    Spoko, tylko wiesz, skriny zawsze dają nadzieję, że doprowadzisz moda chociaż do alfy... Bo w archiwum polskich modów jest sporo takich pomysłów, bez skrinów, z planami czasami wykraczającymi poza możliwości silnika WB, jak na przykład Honor Ojczyzny.

Polecam Ci coś łatwiejszego. Nie ma dobrego moda o Wiedźminie, a to prawie ta sama era. Nikt się nie obrazi jak nie będzie krasnoludów z początku, tylko podstawowe jednostki państw typu Nilfgaard czy Temeria.
    Druga wojna to ciężka kwestia, wymaga wielkiego doświadczenia, poległ na niej Mat Berserker. Jeśli nie jesteś wielkim modderem, radzę porzucić to.
    Był xD, tylko autor specyficznie podszedł do prac innych modderów :P Słyszałem (nwm czy to prawda), że CDP zezwala na użycie modeli z Wieśka do modów nie tylko do Wiedźmina, więc na pewno byłby łatwiejszy start.

Offline Scoot

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 12, 2014, 17:47:24 »
    Ja też sceptycznie odnoszę się, co do realizacji tego pomysłu, chociaż życzę powodzenia. Koledzy dobrze radzą, sam też wiem, jaki to kawał żmudnej roboty. Mam rozpoczęte prace nad dwoma modami (do OiM i Crusader-Deus Vult) a w zasadzie tylko poprawkami do tych modów i doszedłem do wniosku, że straciłem tylko wiele godzin przy komputerze a mogłem ten czas wykorzystać jakoś inaczej, bo pewnie już do tych projektów nie powrócę.
    Z wypowiedzi autora wnioskuję, że nie za bardzo ogarnia epokę, co przy tworzeniu modu historycznego wróży klęskę tego bądź, co nie bądź zacnego pomysłu. Ciekawi mnie również, kto w 1939 widział (używał bojowo) tego Morsa czy Ura? :)

Ps. Jak sięgam pamięcią jedynym, moderem który mnie zaskoczył stworzeniem modu był twórca "Kill The Infidel", który napisał temat o tworzeniu moda i od razu dał link do jego ściągnięcia :)

Pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Września 12, 2014, 17:59:34 wysłana przez Scoot »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 12, 2014, 18:10:18 »
    Z wypowiedzi autora wnioskuję, że nie za bardzo ogarnia epokę, co przy tworzeniu modu historycznego wróży klęskę tego bądź, co nie bądź zacnego pomysłu. Ciekawi mnie również, kto w 1939 widział (używał bojowo) tego Morsa czy Ura? :)
    Mors był jak najbardziej na stanie, ale właśnie... odnotowano tylko jedno użycie w boju tej broni :P Co do Ura: wbrew pozorom był użyty w Kampanii polsko-niemieckiej '39, i na odnosił względnie duże sukcesy - na odległości poniżej 100 metrów przebijał nawet pancerz PzKpfw IV.

Mam rozpoczęte prace nad dwoma modami (do OiM i Crusader-Deus Vult) a w zasadzie tylko poprawkami do tych modów i doszedłem do wniosku, że straciłem tylko wiele godzin przy komputerze a mogłem ten czas wykorzystać jakoś inaczej, bo pewnie już do tych projektów nie powrócę.
    Nigdy nie mów nigdy, ja robię moda od 2 lat :P

Ps. Jak sięgam pamięcią jedynym, moderem który mnie zaskoczył stworzeniem modu był twórca "Kill The Infidel", który napisał temat o tworzeniu moda i od razu dał link do jego ściągnięcia :)
    Poczekaj na mnie! Ja założę temat na Tawernie dopiero kiedy będę miał alfę z 6 gotowymi frakcjami, z planowanych 15.