Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Directx i Warband  (Przeczytany 2268 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Dziki Pasterz Bandyta
    Directx i Warband
    « dnia: Września 08, 2014, 20:25:22 »
    Mam windowsa 8.1

Niedawno instalowałem Warbanda. Śmigał wspaniale wraz z modami. Niedługo potem zainstalowałem grę Medieval 2 Total War. Po tym, jak pomyślnie zainstalowałem Medieval 2 zachciałem grać w Warbanda, ale ten odmówił posłuszeństwa. Mam jakiś problem z directx. Nie tylko warband, ale i inne gry przestały działać.
    Ściągałem jakies programy, które sprawdzają wersję directx i według nich mam aktualną wersję. Nie wiem, co popsuło mi directx.
    Wszystko to stało się po zainstalowaniu medievala, który o ile pamiętam robił coś z directx.
    Kiedy uruchamiam warbanda, po intro pojawia się komunikat:

"Generic application error. Enable debug output for detailed information.
     Switching to the reference restirizer, a software device that implements the entire Direct3D feature set, but runs very slowly."

Po tym Warband przestaje działać.

Co się dzieje?

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Directx i Warband
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 09, 2014, 17:31:38 »
    Odinstaluj medievala :P
    Dxdiag odpalałeś?
    Zobacz w menedżerze urządzeń kartę graficzną, sterownik i przywróć sterownik?