Heja ;)
Jestem Mateusz, mam 19 lat, obecnie studiuję na pierwszym roku politologii na Politechnice Białostockiej.
Moje zainteresowania to: muzyka (rock/punk/alternativ/metal), komiksy, ambitne kino, pisanie tekstów piosenek, granie na gitarze, historia (szczególnie średniowiecze i wiek XVII)
W Mount&Blade gram z przerwami (dłuższymi i krótszymi) prawie rok. Moja postać to Leonid Muchowski, marszałek Vaegrów (poważnie myślący nad zdradą króla - wykrwawić cały tabun ludzi i nie dostać miasta? hańba!)
Leonid Muchowski preferuje walkę z konia, lecz nie gardzi potyczkami "na ziemi". Jest utalentowanym łucznikiem i niezrównanym siepaczem mieczem dwuręcznym.
W skład jego drużyny wchodzą: Borscha, Balteshur, Klethi, Nizar (mam nadzieję, że nie wkardł mi się żaden byk :P). Klethi najpierw odeszła (nieporozumienia i kłótnie w drużynie), lecz później powróciła by przebłagać swego dawnego dowódcę.
Obecnie Leonid Muchowski jest w posiadaniu 4 zamków i 6 wsi, sprawuje drugą kadencję urzędu marszałka z ramienia miłościwie (już nie długo) panującego króla Yarogleka.
Pozdrawiam serdecznie ;)
PS. Jeśli chodzi o wersję M&B, jest to 0.96. Z niecierpliwością czekam na mod "Ogniem i Mieczem".