Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zwoływanie kampanii wojennej v 0.96  (Przeczytany 1581 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vincent

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Zwoływanie kampanii wojennej v 0.96
    « dnia: Grudnia 05, 2008, 11:32:41 »
    Jeżeli taki temat już był to bardzo przepraszam - nie mogłem znaleźć.

Otóż jestem marszałkiem Vaegrów i co mnie wkurza? Zawsze, gdy zwołuję kampanię wojenną, lordowie przyjeżdżają i wyruszamy gdzieś, niektórzy mi dezerterują. Jedziemy sobie zaatakować zamek/miasto, a tu nagle jakiś lord zaczyna mi uciekać, gdy najezdżam na niego myszką, ma status "travelling". Wtf? mam wersję 0.96, to jakiś bug, czy co? Najchętniej takiego lorda posłałbym na szafot.
    Mam nadzieję, że ktoś mi składnie odpowie o co chodzi.
    Pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Grudnia 08, 2008, 14:11:07 wysłana przez Oktawian »

Offline Rhobar

• Użytkownik
    Odp: Zwoływanie kampanii wojennej
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 05, 2008, 13:31:59 »
    Możliwe że podążają wtedy za wrogiem np: Karawany, lordowie, chłopi itp.

Offline Andronikus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 05, 2008, 14:42:06 »
    Najprawdopodobniej, wracają aby uzupełnić zapasy jedzenia, gdy zaopatrzą się, to wracają zaraz do marszałka. Zdarza się też że gonią, jakiegoś wroga, ale wtedy jest napisane za kim jadą.
    Ja mam inny problem :) Jak zwołuje kampanie, to bardzo mało lordów stawia się u mego boku, rozumiem  jeśli mają mało wojska, ale jak pofatyguje się po nich do zamku, to wtedy zgadzają się jechać ze mną. Gram w Moda Age of Machinery, nie przyłączałem się do żadnej z frakcji, mam swoje własne państwo, możne to wina moda, a może fakt ze jestem królem a nie marszałkiem, sam nie wiem. Mieliście taki problem z lordami?

Pozdrawiam

Offline vincent

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 05, 2008, 16:49:44 »
    Thnx za odpowiedź.
    Jeśli chodzi o ilość lordów, to ostatnio rzeczywiście maksymalnie 3 się zjeżdża, plus król. Nie wiem co jest. Jak zwołałem pierwszą kampanię to się zgłosiło chyba z 8 lordów.
    Ale nie ubolewam nad tym zbytnio, bo Yaroglek jeździ z 800 żołdakami ;)

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 05, 2008, 20:01:50 »
    Też mnie to irytowało... Mam wersję 1.003 i Lordowie mający powiedzmy 130 chłopa uganiali się za 20 bandytami... Najgorsze jest to przy czekaniu na zbudowanie wieży oblężniczej... Przeważnie zostawałem sam, bo ci głupcy się porozjeżdżali...

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 06, 2008, 17:35:21 »
    Widze ze nie tylko ja sie wkurzalem na rozjezdzajacych sie lordow podczas oblezenia.Co do zwolywania lordow to trzeba na nich poczekac w jakims miejscu.Lordow ktorych spotkasz po drodze,ktorzy nie kwapia sie aby isc za Toba,trzeba zagadac,rozkazujac podarzanie za nami.Zawsze z tych 8 lordow,3-4 zostanie.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.