Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Karawana  (Przeczytany 4513 razy)

Opis tematu: Czy karawana zarabia

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lr.Gey

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Karawana
    « dnia: Sierpnia 27, 2014, 12:54:42 »
    Podbilem Miasto Halmar i mam juz 2 zamki i wsie i zauwazylem ze wchodzi mi karawana mojego krolestwa ale ostatnia jej nie widuje ani innych karawan, mam jeszcze jedno pytanie czy karawana mojego krolestwa i czy ona jak wjezdza do krolestwa to dostaje z tego jakies pieniadze i czy wogule z krolestwa dostaje jakies pieniadze

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Karawana
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 27, 2014, 13:14:15 »
    Od karawan teoretycznie zwiększa się dobrobyt miast, a na niej samej zarabiasz tylko i wyłącznie, jeśli pójdziesz do Mistrza Gildii w mieście i wybierzesz opcję wysłania karawany.

Offline Lr.Gey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 27, 2014, 20:09:12 »
    Mam jeszcze jeden zestaw pytan

1. Mam krolestwo i przyszli do mnie lordowie i dalem im zameczki i mnie lubia i jak mam zrobic by oni ze mna jechali i np podbijali zamek (jak wezwac kampanie umiem i dam im zadanie chodz za mna, i ina opcja jest zaatakuj wioske )
    2. kogo wybraz za ministra panstwa ja dalem rofla ktory ma lv 6 7 i rozwinienty w boj i mam jeszcze marina (chyba tak sie nazywa) i ja go mam w oddzialem i ja mu dalem w perswazje 5 i logicznosc 5 powiedzcie mi kogo wybrac za ministra i albo jakiego bohatera podstosowac pod ta funkcje

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 27, 2014, 20:36:30 »
    1. Zostań marszałkiem swojego królestwa, w sumie i bez tego powinieneś mieć opcję zaproponowania im, żeby za tobą podążali, w końcu jesteś władcą frakcji.
    2. Minister? Obojętnie, najlepiej najgorszego, a tych, co mają wysokie dowodzenie i są ze szlachty dawaj na lordów, tych co dobrze walczą zostaw sobie w oddziale. Tego co ma wysoką perswazję (no idea kto to Marin, nie ma takiego NPCa :P) wykorzystuj jako emisariusza do innych królów.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 27, 2014, 23:53:47 »
    Kogo to można było na lorda mianować by nikt się nir sadził? Chyba Rolfa i Lezalita tylko no nie? Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić :)
    (click to show/hide)

Offline Lr.Gey

• Użytkownik
    nowe pytanie
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 28, 2014, 00:33:33 »
    Czy ilość perswazji  odbiera jakis skuten na tym czy po zglosenia swojej kandydaktory na zamek miasto to je dostaniemy

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 28, 2014, 00:36:28 »
    Z tego co mi wiadomo to nie. Służy raczej do nakłaniania lordów, by do Ciebie przystali i tego typu rzeczy
    (click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 28, 2014, 09:03:30 »
    Kogo to można było na lorda mianować by nikt się nir sadził? Chyba Rolfa i Lezalita tylko no nie? Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić :)
    Nope, nie tylko. Do szlachty należą: Alayen, Baheshtur, Firentis, Lezalit, Matheld i Rolf.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 28, 2014, 12:37:45 »
    Nope, nie tylko. Do szlachty należą: Alayen, Baheshtur, Firentis, Lezalit, Matheld i Rolf.

Aaaaa zapomniałem o Alayenie i Firentisie, ale o Matheld i Beheshturze nie wiedziałem :P
    (click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 28, 2014, 12:40:47 »
    Dawno w M&B nie grałem, więc dokładnie nie przytoczę, ale Baheshtur na początku mówi coś o swoim pochodzeniu. No a Matheld niby jest ze szlachty, ale nie jestem pewien, czy inni lordowie akceptują kobietę jako lorda.

Offline Lr.Gey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 28, 2014, 12:53:47 »
    domnie przychodza lordowie wiec moim bochaterom nawet nie mam jakiego lenna dac mam juz 2 a 3 czeka na zamek ktory dzisiaj bede mial

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 28, 2014, 13:11:46 »
    Ymira chyba też pochodzi ze szlachetnej rodziny, albo od bogatej, nie pamiętam :|

domnie przychodza lordowie wiec moim bochaterom nawet nie mam jakiego lenna dac mam juz 2 a 3 czeka na zamek ktory dzisiaj bede mial

Przyjacielu, ja rozumiem że każdy może popełniać błędy, ale popracuj nad tym jak piszesz co :P? Szczególnie że chyba każdy ma autokorektę
    (click to show/hide)

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 29, 2014, 00:38:54 »
    Wydaje mi się że można żonie zaproponować stanowisko ministra i jest to chyba najbardziej opłacalna opcja bo nie "tracisz" cennych wojowników którzy nigdy nie giną :D

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 29, 2014, 00:51:01 »
    Wydaje mi się że można żonie zaproponować stanowisko ministra i jest to chyba najbardziej opłacalna opcja bo nie "tracisz" cennych wojowników którzy nigdy nie giną :D

Czy oni tacy cenni to nie wiem ;) zawsze denerwowało mnie to rozdzielanie punktów, nie chciało mi się, wolę ginących weteranów. Towarzysze tylko do wysyłania wiadomości jak ma się królestwo się nadają :) ja ze sobą zawsze biorę jednego, kiedyś Artimennera, ostatnio Lezalita brałem
    (click to show/hide)

Offline drazq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 29, 2014, 12:18:17 »
    Rolf nie jest szlachcicem, kłamie o swoim pochodzeniu.