Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Poszukujemy osób do pomocy ...  (Przeczytany 6647 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    Poszukujemy osób do pomocy ...
    « dnia: Sierpnia 22, 2014, 21:54:08 »

Jest to temat, w którym można się zgłaszać do pomocy przy turnieju. W razie zapotrzebowania będziemy (ja lub Rome) tutaj pisali, kogo dokładnie nam brakuje.

1. Sędziowie
    Jeżeli chcesz się zgłosić do pomocy przy sędziowaniu meczy, napisz tutaj posta według poniższego wzoru. Upewnij się jednak wcześniej, że jesteś odpowiednią do tego osobą. To znaczy, że potrafisz być bezstronną osobą podczas sędziowania, znasz regulamin turnieju oraz orientujesz się w zasadach działania gry i wgranego admin moda.
    (click to show/hide)

2.Streamerzy
    Jeśli chcesz streamować (nagrywać mecze na żywo) lub po prostu nagrywać je na Tawerniany kanał YT, to zgłoś się tutaj według podanego niżej formularza. Wcześniej jednak upewnij się, że masz wystarczający upload (na TEJ stronie możesz sprawdzić swoją szybkość wysyłania; pobieranie nie ma tu znaczenia). Chcemy też osoby, które już się choć trochę na tym znają. Osoby o dobrych chęciach, którym jednak trzeba by było od początku wszystko wyjaśniać nie są zbyt potrzebne.
    (click to show/hide)

3. Komentatorzy
    Do tego punktu składają podania osoby, które chciałyby podczas nagrań/stream'ów komentować przebieg spotkań. Nie ma tu żadnego formularza podania ,po prostu wystarczy się zgłosić. Ma to jednak małe znaczenie, bo raczej i tak streamerzy będą sobie samie dobierali komentatorów. Powinny być to jednak osoby, które przede wszystkim wiedzą, że dadzą radę przez powiedzmy 40 minut (nieustannie) mówić z sensem. Wymaga to oczywiście znajomości sceny, a przynajmniej w ograniczeniu do klanów/drużyn biorących udział w tej edycji Pucharu Polski.

4. Newsman'i (?)
    Ciężko to nazwać, nie chodzi jednak o pisanie news'ów ;) Tutaj podanko składają osoby, które deklarują się pisać zapowiedzi i ewentualnie podsumowania z meczy/przebiegu turnieju. Tutaj również nie ma formularza, jednak są wymagania... Umiejętności literackie oczywiście jak najmilej są widziane, tak samo, jak znajomość ortografii i interpunkcji, jak i ogólnie gramatyki języka polskiego. Przydałoby się też mieć jako takie pojęcie o scenie, a przynajmniej w zakresie klanów/drużyn biorących udział w PP14. Osoby ze słomianym zapałem lepiej niech przemyślą, czy na pewno chcą startować do tej funkcji. Teksty mają być zarówno na początku, jak i na samym końcu turnieju.

5. Prowadzący typerów
    Prosimy się zgłaszać w tym temacie lub przez priv do organizatorów. Jeśli chcesz poprowadzić typery tegoroczne, to śmiało zgłaszaj się! 1-3 osób dopuścimy (2 do pomocy przy liczeniu ;p). Prosimy jednak, by zgłaszały się osoby z pomysłem na ciekawe zakłady, odpowiednia ilością czasu na liczenie tego wszystkiego oraz takie, które nie stracą zapału po 4 tygodniach...

Jeżeli ktoś chce zgłosić się do więcej niż jednej funkcji, proszony jest o napisanie podań/zgłoszeń według kolejności, w jakiej są tutaj i w jednym poście.
    « Ostatnia zmiana: Września 03, 2014, 17:11:29 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    Odp: Poszukujemy osób do pomocy ...
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 22, 2014, 22:05:12 »
    Z chęcią zgłoszę się na sędziego, jednak z oczywistych względów niechciałbym sędziować meczy swojej drużyny, oraz starć z mojej grupy.

(click to show/hide)

Offline PriNce17

• Użytkownik
    • Piwa: 74
    • "Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa."
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 22, 2014, 22:35:42 »
    I tak mnie wykorzystujecie na potęgę, ale mogę się zgłosić na sędziego:

(click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 22, 2014, 22:41:23 »
    1. Kontakt Steam (jeśli masz nas obu na Steam, to jest to zbędne)
    2. Wiek (opcjonalne, ale lepiej możemy to rozpatrzeć, gdy go znamy) 17
    3. Doświadczenie w sędziowaniu (Warband, choć nie tylko) No coś tam było na 5aside
    4. Doświadczenie w grze (opcjonalne, choć łatwiej to rozpatrzeć, gdy je znamy)  Zasady znam, wiem co się z czym je.
    5. Jeśli coś Tobą motywuje przy pisaniu tego, to warto napisać o tym (opcjonalne) Chęć wyruchania ive

1. Kontakt Steam (jeśli masz nas obu, nie jest potrzebny)
    2. Doświadczenie ze streamowania (głównie twitch) i/lub nagrywania filmów pod YT. Nagrywałem już filmiki, problemów z płynnym działaniem nie będę miał, tylko musiałbym wszystko przećwiczyć, a nie robić tego jak na 5aside na ostatnią chwilę.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 22, 2014, 23:25:45 »
    2. Wiek (opcjonalne, ale lepiej możemy to rozpatrzeć, gdy go znamy) 18
    3. Doświadczenie w sędziowaniu (Warband, choć nie tylko)gdzies trzeba zdobyc xd
    4. Doświadczenie w grze (opcjonalne, choć łatwiej to rozpatrzeć, gdy je znamy) duze
    5. Jeśli coś Tobą motywuje przy pisaniu tego, to warto napisać o tym (opcjonalne) moj team nie zagra wiec chce miec jakies zajecie.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 23, 2014, 00:43:30 »
    Co do sędziów, to decyzja zapadnie po konsultacji obu organizatorów, ale tutaj od razu skomentuję odnośnie streamerów:

2. Doświadczenie ze streamowania (głównie twitch) i/lub nagrywania filmów pod YT. Nagrywałem już filmiki, problemów z płynnym działaniem nie będę miał, tylko musiałbym wszystko przećwiczyć, a nie robić tego jak na 5aside na ostatnią chwilę.

A więc na co czekasz? Potestuj, ponagrywać coś. Z tego co pamiętam z 5aside jakiś próbny kanał na twitchu masz, OBS ściągnięty, wystarczy pogrzebać przy ustawieniach. Z twitchem przydałoby się, żeby ktoś siedział z tobą i mówił, jak stoi sprawa z jakością przy danych ustawieniach, żebyś najleszą dostosował. A co do nagrań- możesz pograć na IG lub ze swoją drużyną jakiś sparing/trening nagrać, byleby głosy z ts i z serwera było słychać. Takie nagranie wyślij do tematu  głównego PP lub do mnie na priv.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 23, 2014, 00:49:04 »
    Spoko, jutro może mógłbym sprawdzić to, to gdyby ktoś chciał ze mną posiedzieć na ts i posprawdzać to zapraszam do mnie na steam, do kontaktu.
    Poza tym oczywiście mi chodzi o jedynie nagrywanie meczu, nie streamowanie - internet nie daje mi takiej możliwości ;_;
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 23, 2014, 07:30:18 »
    Chciałbym się zgłosić na komentatora. Dodatkowo, z meczy, ktore będę miał przyjemność oglądać / komentować, mogę napisać jakieś podsumowanie, czyli ad 4 ;)
    aha, uprzedzając jakieś oburzenia innych graczy. Fakt nie grałem w WB od hoho czasu, jednak polską scenę aktywnie obserwuje. Nie orientuje się już tak w zagranicznej jak kiedyś, w polskiej jednak wciąż mam pojęcie. Zresztą, przed każdym meczem przeprowadzałbym wywiad środowiskowy, wypytał co nie co z czym mamy do czynienia, by nie wyjść na zielonego. Pełen profesjonalizm panowie.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 23, 2014, 10:22:30 »
    Do sędziowania się zgłaszam, komentowanie to zobaczymy...

Doświadczenie w sędziowaniu: Dużo sędziowałem. Nie pamiętam już od kiedy od 2011 chyba.

Tylko to było wymagane to wypisałem. Opcjonalnych nie wypełniałem.

Pozdrawiam serdecznie.

Offline Sarracen_Sebek

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 23, 2014, 13:15:21 »
    2. Wiek (opcjonalne, ale lepiej możemy to rozpatrzeć, gdy go znamy)18
    3. Doświadczenie w sędziowaniu (Warband, choć nie tylko) 5-aside
    4. Doświadczenie w grze (opcjonalne, choć łatwiej to rozpatrzeć, gdy je znamy)duże
    5. Jeśli coś Tobą motywuje przy pisaniu tego, to warto napisać o tym (opcjonalne) Chcę pomóc adminom i będę miał czas na to.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 23, 2014, 14:17:46 »
    Polecam Sebka, dojrzały i profesjonalny gracz z międzynarodowym obyciem, jak on nie sędziuje to ja też nie .

Offline Fasola

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 23, 2014, 14:30:56 »
    Moge komentować niczym MC Grzesio.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 23, 2014, 14:56:40 »
    Masz ładny głos, jesteś mile widziany na mikrofonie.

Offline Sarracen_Sebek

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 23, 2014, 17:24:25 »
    Polecam Sebka, dojrzały i profesjonalny gracz z międzynarodowym obyciem, jak on nie sędziuje to ja też nie .
    Dzięki Patryk.

Offline Fasola

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 23, 2014, 18:06:26 »
    Masz ładny głos, jesteś mile widziany na mikrofonie.
    Dzięki Rafał.