Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Faces of War  (Przeczytany 18132 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Faces of War
    « Odpowiedź #45 dnia: Lipca 08, 2010, 11:14:41 »
    No to mi odpowiedział:P bardzo śmieszne, ale nadal nie mam pojęcia o czym mówisz, a poza tym najgorsze jest to, że nie mam pojęcia jak przekierowuje się te porty.

Na innych grach działa, a na tej nie działa? to jest za bardzo pokręcone jak dla mnie:P

Edit: A nie ma wersji po Polsku ?? xD

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #46 dnia: Lipca 08, 2010, 11:26:32 »
    Zacznijmy od tego czy wiesz co to router i czy masz takie coś u siebie. To takie małe plastikowe pudełko wiszące gdzieś na kablu od internetu, niedaleko Twego komputera, na pewno znajdziesz. ;)

Jeśli faktycznie coś takiego będziesz miał, to wystarczy, że w menu zarządzania routerem (opcje routera zwykle ustawia się z poziomu przeglądarki - wraz z dokumentami od neta powinieneś mieć odpowiednie dane do połączenia oraz instrukcję jak co zrobić) odszukasz przekierowywanie/otwieranie portów i przekierujesz porty wymienione w tamtym artykule na swój lokalny adres IP. Banał. ;)

Na innych grach działa, a na tej nie działa? to jest za bardzo pokręcone jak dla mnie:P

Nie wszystkie gry da się tak prosto odpalić przez hamachi. Niektóre wymagają podłączenia z jakimś głównym serwerem i otwarcia portów, by móc hostować rozgrywkę. Możliwe, że z tą grą właśnie tak jest.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Lipca 08, 2010, 11:29:56 »
    Dobra pudełko mam^^ ale teraz gdzie jest to menu zarządzania routerem i gdzie można przekierować porty? muszę znaleść instrukcje tak?  a bez tej instrukcji da się to zrobić?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Lipca 08, 2010, 11:34:17 »
    Teoretycznie się da. Sprawdź jaki masz lokalny adres IP (na właściwościach karty sieciowej) i spróbuj wklepać ten adres do przeglądarki, zastępując końcowy numer jedynką. Czyli jeśli np. masz adres 192.168.0.55 to wklepujesz "http://192.168.0.1". Jeśli pojawi się menu logowania z prośbą o hasło, to wklep standardowe "admin". Jeśli nie hasło zadziała lub ekran logowania się nie pojawi, to szukaj instrukcji. ;)

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Lipca 08, 2010, 11:37:38 »
    Czy znając model routera da się odnaleść instrukcje w necie? Bo coś mi się widzi, że gdzieś mi ją wcięło.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Lipca 08, 2010, 11:42:21 »
    Zazwyczaj się da. Gugluj do skutku.

Offline kamilkoxks

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #51 dnia: Września 19, 2013, 16:53:07 »
    ktos poda ip serwa do faces of war moja wersja to 1.04.1

edit: ej jakie ip ktos zna do fow

Po pierwsze, nie piszemy postów jeden pod drugim. Istnieje opcja edytuj, gdy chcesz coś dodać. Po drugie, nie zaczyna się zdania od ej.
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2013, 17:35:30 wysłana przez Corleone »