Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Moje sugestie.  (Przeczytany 2395 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    Moje sugestie.
    « dnia: Grudnia 04, 2008, 14:44:38 »
    Ten temat będzie używany do mnie do pisania moich sugestii.
    Pierwsza jest taka - niektórzy mają ostrzeżenia, ale na prawdę są bardzo dobrymi użytkownikami. Może by się dodało "piwa". Nie działałyby tak jak na innych forach ale tak:
    W dziale pomoc ktoś by się o coś zapytał. Osób odpowiedziało kilku, a ta osoba daje piwo temu, co pomógł najbardziej lub po prostu odpowiedź była najtrafniejsza. Jakby gość z ostrzeżeniem odpowiedział np. 20 razy (ilość do ustalenia przez admina), to albo admin by mu anulował warna, albo dał mu jakieś zadanie na usunięcie ostrzeżenia.
    Resztę dopiszę.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: Moje sugestie.
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 04, 2008, 14:52:54 »
    Nie jest to dobry pomysł, bo po pierwsze ostrzeżenie się takim ludziom należy, a po drugie ludzie, którzy mają w zwyczaju pisać jednozdaniowe posty zamiast napisać raz pełną odpowiedź, aby inni już nie zaśmiecali tematu, czekają aż pytający znów zapyta o coś, czego nie chciało im się napisać w poprzednim poscie. W ten sposób nawet najgorszy analfabeta szybko straci warna i będzie to dalej olewał. Jeżeli ktoś jest porządnym człowiekiem, to warn mu nie przeszkadza.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • ...
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 04, 2008, 15:14:55 »
    Zgadzam się z Alkhadiasem, ale właśnie mnie też brakuje takich "sogów"... Założyciel tematu mógłby przyznać za pomocną wiadomość coś... Jakiś godny symbolik... I jak ktoś miałby ich dużo to znaczy że jest pomocny... Heh

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 04, 2008, 15:19:53 »
    Teraz jest bardzo dobrze i nie potrzeba tu żadnych zbędnych dodatków. To jest forum publiczne, a nie konkurs na najlepszą odpowiedź. Jakieś symboliki są tylko zbędną rzeczą, którą niepoważni ludzie będą się podniecali i nią szpanowali. Pytam się po co? Aby człowiek, który nie potrafi poprawnie pisać, spamuje, offtopuje itd. mógł zabłysnąć? Bez sensu ta idea.

Offline Credo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 04, 2008, 19:08:48 »
    Jakby szpanowali, po prostu byśmy go znienawidzili (:D), a jak będzie w postach to robił, to ostrzeżenie. :p Analfabeta, jeśli napisze post "tjak morzeż rekrótowadź ietnosdki f fioskah ... .. .. . . ale tylgo sa iakomś cęnę", to po prostu nie będzie dostawał piwqa. Może nie ostrzeżenie daruwać mu, ale np. za 100 pomocnych postów (noob i analfabeta by tyle nie dostał, bo prędzej by bana dostał banika za pisownie), dostałby rangę "Pomocny użytkownik". Dostawałby tą range tylko człowiek "normalny".

Drugi pomysł jest taki, że może zrobimy nową range "Ortografik"(super nazwa ;P). Sprawdzałby ortografię u ludzi. Wiem, zaraz będą wypowiedzi, że mamy już takich, są nimi modowie, ale oni mają i tak dużo roboty. Mają wykrywać przekleństwa, piractwo i wiele innych rzeczy, to mają się przejmować "hybami", "głufkami", gópkami i innymi "komurkami rzycia"?

Trzeci taki - nasze forum nie ma loga. Na prawo od avatara jest trochę miejsca(przynajmniej w stylu niedomyślnym, tak się piszę?) i można tam by było dać jakieś małe logo, lub nawet duże. Po prostu by się przeniosło te napisy po prawej stronie avatara.

Co do emotek - jest dobrze. Tak jak jest teraz zapobiega częściowo floodowi (czyli bardzo duże używanie jakiś znaków, np. " :))))))):))))):):)):):):):):):):):):):):)):)[...]", albo "``````````````````````````````````````````[...]".

I może trzeba by było dać jakieś zachęcenie do weteranów M&B, aby pisali artykuły. Niestety ja nie znam tak tej gry, aby pisać recenzję i opisy, bo od razu by było dużo błędów.
    Pozdrawiam.
    Credo

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 04, 2008, 19:31:27 »
    Moim zdaniem są to tylko bzdety i tyle. Załóżmy, że ktoś dostał rangę "Pomocny Użytkownik" i co mu z tego przyjdzie? Nic, więc nie warto nawet tego robić. Ranga "Ortografika także jest zbędna, ponieważ na tym forum każdy powinien upomnieć kogoś, kto kaleczy nasz piękny język, bez względu czy jest adminem, czy też nie. W tej chwili (prawie) każdy ma tą rangę w pewnym sensie. O jakie logo Ci chodzi? Jeżeli ma służyć do ozdoby to też można by sobie darować. Co do emotek także się cieszę, że ich nie ma. Zachęcanie weteranów, może i pomysłowe, ale po cóż skoro większość już na stronie jest? Wybacz, że tak krytykuje Twoje pomysły, ale to jest tylko forum, a wiele zmian może zmienić je w swoiste forum o Tibii. Póki jest dobrze nie warto nic zmieniać, poza tym można by wymyślić coś co się naprawdę przyda, bo co komu po piwku skoro nie może go wypić?

EDIT: Poza tym mówisz, że byśmy takiego dzieciaka neo znienawidzili, a ja przypominam, że forum nie jest od takich spraw. Ja szczerze nie lubię kilku osób stąd, ale jednak hamuję się, bo to nie jest miejsce na załatwianie osobistych spraw między ludźmi.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 04, 2008, 19:35:33 wysłana przez Alkhadias »

Offline Credo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 04, 2008, 20:35:30 »
    Nie, chcę, abyś krytykował moje pomysły. Wolę to niż "Super pomysły. admin ruszaj głową", bo admini mają lepsze pomysły.
    Co do artykułów, właśnie większości nie ma.

Strona

* » Strona główna
        * » Redakcja
        * » FORUM DYSKUSYJNE
    * » FAQ

Mount & Blade

* » O grze
        * » Galeria Mount&Blade
        * Uzbrojenie:
        * » » Broń
        * » » Zbroje
        * » » Konie
        * » » Jedzenie i towary
        * Opisy:
        * » » Klasy
        * » » Jednostki
        * » » Umiejętności
        * » » Zadania

Porady

* » Porady do gry

* » Modowanie M&B
        * » Jak kupić grę?

Download

* » Gra
        * » Mody
        * » Dodatki

Pogrubione działy są ukończone, pogrubione i poprawione kursywą są ukończone, ale średnio (np. Mody - są tylko 4), poprawione kursywą - to działy po prostu z linkiem albo kilkoma (do 5).
    A zwykłe, bez zaznaczenia to po prostu niezaczęte działy.
    Podkreślone to po prostu linki do forum i SG.
    Czyli jest prawie połowa tych pustych, bo tych kursyw itp. nie liczyłem.
    Dlatego przydałoby się do zachęcenie. Co do loga, to po prostu "uładnienie strony". Również nie potrzebne, ale niektórym może by się podobało.
    Pozdrawiam.
    Credo

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 04, 2008, 21:05:25 »
    Krytyka z czyjejś strony, to podstawa dla wspaniałych pomysłów. ;] W sumie, to muszę Ci przyznać rację co do jednego, a dokładnie tych działów. Należałoby to poprawić. W sumie, to ja bym mógł się tym zająć, ale nic jeszcze nie gwarantuje, no chyba, że mnie ktoś ładnie poprosi. :) Jednak co do tych piwek, to pozostaję przy swoim, kup mi jedno lub dwa i będzie spokój, a na forum niegrzecznie rozprowadzać alkohol. ;]

Offline WarCrow

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 04, 2008, 22:23:13 »
    Takie pytanko, dlaczego zakładasz nowy topic o sugestiach skoro już jeden istnieje? Poza tym przesadzasz z tymi swoimi pomysłami, wygląda to tak jak byś pisał co Ci ślina na język przyniesie. Ranga "ortografik" to w ogóle rox :D Jedyne co by na tym forum pasowało wprowadzić wg mnie to dodatkowe rangi ale nie takie jak ty podajesz, tylko bardziej przemyślane.

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 04, 2008, 22:40:40 »
    Takie pytanko, dlaczego zakładasz nowy topic o sugestiach skoro już jeden istnieje? Poza tym przesadzasz z tymi swoimi pomysłami, wygląda to tak jak byś pisał co Ci ślina na język przyniesie. Ranga "ortografik" to w ogóle rox :D Jedyne co by na tym forum pasowało wprowadzić wg mnie to dodatkowe rangi ale nie takie jak ty podajesz, tylko bardziej przemyślane.

Ranga Ortografik mi się podoba... Organizujemy dyktando :)

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 05, 2008, 00:35:29 »
    Gżegżółka, a nie Ortografik :) A i tak bez sensu...
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline Credo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 05, 2008, 19:13:39 »
    Proponuję stworzyć dział "Twórczość" albo "Nasza Twórczość". Tam wklejałoby się własne opowiadania, sygnatury, utwory muzyczne i nawet modele w W3d.
    Powinien się tam znaleźć nowy, oddzielny regulamin.
    Pozdrawiam.
    Credo

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 05, 2008, 19:20:12 »
    Ale takie coś nadaje się do offtopicu, a nie na oddzielny dział. W zasadzie przepraszam, ale moim zdaniem jest to kolejny pomysł nie wnoszący nic do forum. Poza tym jaki regulamin chciałbyś tam widzieć? Moim zdaniem ten jest odpowiedni.

Moim zdaniem niczym to sie nie różni od topicu "kilka sugestii", a argument ze ktoś chce mieć "swój własny topic" nie trafia do mnie.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 05, 2008, 19:56:00 wysłana przez Józef Sztacheta »