Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Hegemony - Timeles kingdoms  (Przeczytany 2152 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Hegemony - Timeles kingdoms
    « dnia: Grudnia 04, 2008, 09:41:02 »
    Mam kilka pytań co do tego moda, mam wersje 1.011.

Wczoraj odpaliłem Hegemony, odrazu mi sie spodobał ze względu na liczbe i różnorodność frakcji, narazie testuje która ma lepsze jednostki ale zastanawia mnie dlaczego na plecach wojaków niema oszczepów i dżirytów, albo dlaczego chełm +34 jest  o 1000 tańszy od chełmu +24 (ten droższy jest lżejszy, ale czy o to chodzi), dlaczego jednostki niereaguja na moje rozkazy i biegna na oślep?

Ale poza kilkoma uwagami mod jest świetny, troche niedopracowany pod względem grafiki ( jak nazwać efekt chełmu który opada wojakowi na oczy? Niedopasowanie?)

Offline Mroczny Pieróg

• Użytkownik
    Odp: Hegemony - Timeles kingdoms
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 06, 2008, 08:04:53 »
    Dziwne. Moi wojacy na rozkazy reagują normalnie :x a co do tego "chełmu" (do słownika marsz!) to może jeden jest po prostu ładniejszy? :P W nativie też takie dziwactwa się zdarzają...

Offline antykaczor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 11, 2009, 19:51:11 »
    a moze ktos linka do sciagniecia podac???

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 11, 2009, 20:29:24 »
    Byłem trochę zdziwiony jak zobaczyłem ten temat, bo dawno temu grałem w tego moda. Ale jest fajny, troche czasu przy nim spędziłem. Fakt jest trochę niedoróbek, te ceny takie są, może jeden ładniejszy od drugiego, nie wiem. Mi 3 bugi uprzykrzały życie:
    1. Lordowie zacinaja się przy rzekach.
    2. Bronie miotane były zbyt mocne [sam je bardziej zbalansowałem].
    3. Czasami podczas bitwy od wrogich żołnierzy odchodziły takie dziwne, jakby wiazki światło lub coś w tym stylu, bardzo wkurzające [może coś nie tak z jakąś teksturą, nie wiem].
    Poza tym bardzo duża róznorodność kultur, większe armie i dłuższe bitwy, większy poziom trudności, nowa mapa, itemy, no i wprowadzone formacje, u AI bardzo trudne do rozbicia, zresztą mi nigdy te nowe formacje nie wychodzą i się w to nie bawię. Już nie mogę się doczekać 268 BC.
    A tu link http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,49880.0.html

edit: Aha, jak wkońcu się dorobiłem armi ciężkich pikinierów i pobiłem właściwie sam [bo frakcja wzorowana na nordach mało pomagała] 2 inne frakcje to mi się znudziło.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2009, 20:32:07 wysłana przez Kalpokor »