Witam, z góry przepraszam jeżeli pisze w złym dziale i w razie czego proszę o przeniesienie.
Mianowicie, od dłuższego czasu szukałem jakiegoś moda do Warband, niestety PoP który mnie wciągnął crashuje się (w losowych momentach wyskakiwał raport o błędach i gra się wyłączała), później były 2 inne mody które wydawało się że chodziły dobrze (Nowa Ojczyzna i Floris) Nowa Ojczyzna działała dobrze a Floris zaczął się sypać na wersji rozszerzonej tzn miałem spadek fps przy większych bitwach itp.
Chciałęm wrócić do PoPa z myślą że w końcu mogę coś naprawić, szpyrałem trochę na necie bo zauważyłem że nie tylko ja mam z tym problemy.
Mianowicie kiedy gram w PoP gra chodzi płynnie i bez zarzutów, nagle gra się wyłącza i wyskakuje raport o błędach i wygląda to mniej więcej takiego: Error signature
Appname mb_warband.exe AppVer 1.0.0. modname mb_warband.exe itp.
Później idąc za radą jakiegoś gracza który miał podobny problem usunąłem plik rgl_config, i od tej pory gra już zaczęła wariować jeszcze bardziej teraz nawet Florisa zaczęło Crashować jak już miałem zacząć grać od nowa tym razem w wersje gameplay.
Gre reinstalowałem, odpalałem ze spolszczeniem i bez, bez zmian, wszystkie rady typu ustawienia pamięci wirtualnej itp wykonywałem, aktualne biblioteki do visual c++ pod XP były od początku.
Dodam jeszcze że nie przypominam sobie żebym miał podobne problemy z podstawką Warband czy OiM.
Warband jest w wersji 1.153.
Parametry mojego kompa:
Karta graficzna - GeForce 9500 GT
Procesor - Pentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz (2 CPUs)
RAM - 3072MB RAM
System - Windows XP Professional
DirectX Version: DirectX 9.0c
Pozdrawiam i proszę o pomoc z tym problemem.