Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z modami  (Przeczytany 1628 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Asmodean

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z modami
    « dnia: Sierpnia 13, 2014, 10:15:16 »
    Witam, z góry przepraszam jeżeli pisze w złym dziale i w razie czego proszę o przeniesienie.

Mianowicie, od dłuższego czasu szukałem jakiegoś moda do Warband, niestety PoP który mnie wciągnął crashuje się (w losowych momentach wyskakiwał raport o błędach i gra się wyłączała), później były 2 inne mody które wydawało się że chodziły dobrze (Nowa Ojczyzna i Floris) Nowa Ojczyzna działała dobrze a Floris zaczął się sypać na wersji rozszerzonej tzn miałem spadek fps przy większych bitwach itp.

Chciałęm wrócić do PoPa z myślą że w końcu mogę coś naprawić, szpyrałem trochę na necie bo zauważyłem że nie tylko ja mam z tym problemy.
    Mianowicie kiedy gram w PoP gra chodzi płynnie i bez zarzutów, nagle gra się wyłącza i wyskakuje raport o błędach i wygląda to mniej więcej takiego: Error signature
    Appname mb_warband.exe AppVer 1.0.0. modname mb_warband.exe itp.
    Później idąc za radą jakiegoś gracza który miał podobny problem usunąłem plik rgl_config, i od tej pory gra już zaczęła wariować jeszcze bardziej teraz nawet Florisa zaczęło Crashować jak już miałem zacząć grać od nowa tym razem w wersje gameplay.

Gre reinstalowałem, odpalałem ze spolszczeniem i bez, bez zmian, wszystkie rady typu ustawienia pamięci wirtualnej itp wykonywałem, aktualne biblioteki do visual c++ pod XP były od początku.
    Dodam jeszcze że nie przypominam sobie żebym miał podobne problemy z podstawką Warband czy OiM.
    Warband jest w wersji 1.153.
    Parametry mojego kompa:
    Karta graficzna - GeForce 9500 GT
    Procesor -  Pentium(R) Dual-Core  CPU  E5200  @ 2.50GHz (2 CPUs)
    RAM - 3072MB RAM
    System - Windows XP Professional
    DirectX Version: DirectX 9.0c

Pozdrawiam i proszę o pomoc z tym problemem.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Problem z modami
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 13, 2014, 13:08:34 »
    Znaczy robiłeś to co jest FAQu Florisa w punkcie pierwszym?

Offline Asmodean

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 13, 2014, 15:12:58 »
    Robiłem prawie wszystko prócz może defragmentacji. Męczyłem się sporo żeby cokolwiek zdziałać, niestety chyba nic nie pomaga. Robiłem reinstalke, zmieniałem ustawienia na domyślne i paradoksalnie Floris zaawansowana wersja chodziła lepiej niż na low, teraz zainstalowałem wersje gameplay i niby nie ma jakiegoś dużego spadku fps i crashów.
    Także jak byście mieli jakieś pomysły to bardzo proszę o pomoc chociażby ze względu na tego moda Patch of Pandaria wrazie czego zawsze ten temat może być też dodatkową wskazówką dla graczy którzy mają podobny problem z warbandem i modami pod niego.
    Pozdrawiam!

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 13, 2014, 16:40:32 »
    Problemy z Warbandem są tak przeróżne, że trudno cokolwiek powiedzieć oprócz wypisania wszystkich metod pomocy i zakończeniu "a jak nie pomoże to reinstall i jeszcze raz wszystko od początku lub format" :P

Aczkolwiek wydaje mi się, że twoja karta graficzna może grać tu rolę, być może nie jest to wystarczający sprzęt na uciągnięcie Florisa Extended. Ale że PoP ci crashuje, to dziwne, musisz z konfiguracją pokombinować. A CCleanera używasz? I na pewno robiłeś te modyfikacje w boot.ini z faqu florisa? Zwykle to załatwia sprawę...

Offline Asmodean

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 13, 2014, 17:53:54 »
    CCleanera nie używam odkąd z własnej głupoty rozpieprzyłem sobie system :D A z tym boot.ini bodajże trzeba było dopisać końcówke /USERVA=2990 także to zrobiłem no i pamięć wirtualną już miałem ustawioną.
    Widziałem na necie to ludzie przy tym problemie albo ustawiali wczytywanie tekstur na żądanie (coś takiego) w konfiguracji gry, albo usuwali plik rgl_config w folderze Warbanda w moich dokumentach, robiłem to i to i niestety po kasowaniu tego pliku to gra już w ogóle potrafiła wyprawiać cuda.

EDIT: Floris na Gameplay wersji wariuje tak samo już jak PoP ;/
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2014, 22:21:41 wysłana przez Asmodean »