Generalnie to niechętnie zmieniamy nicki, zwłaszcza osobom rozpoznawalnym, bo w przestrzeni wirtualnej, gdzie w większości nie znamy swoich imion, nie widzieliśmy swoich twarzy, ten nick to swoista wizytówka. A jak ktoś taką wizytówką się promował latami, to potem sporo czasu zajmuje innym przyzwyczajenie się do nowej. Ponadto dochodzi dezinformacja dla nowych i niezorientowanych w społeczności - jedni nazywają gościa tak, inni inaczej. Do tego na różnych listach widnieje pod różnymi nickami (np. na listach adminów turnieju). W starych postach też ludzie inaczej się do danego usera zwracali ... no wprowadza to lekki chaos.
Ponadto Tobie już raz zmienialiśmy. Ostatecznie zmieniłem decyzję (wtedy to ja powiedziałem Kradusowi, które można zmienić, a które nie) i zmieniłem Ci nick. Oczywiście warunek, jak u Corleone - stary nick zostaje w tytule osobistym. Tylko niech nikt nie traktuje tego jako punktu odniesienia - wielokrotnie zaznaczamy, że takie przypadki rozpatrywane są indywidualnie. Tak samo z poprzednimi. Jason zmienił sobie nick sam, jako admin, więc to była jego decyzja, do której miał prawo (mimo wszystko warto pamiętać, że ci główni admini (zwłaszcza wieloletni, jak Jason) poświęcają/-li dużo czasu dla forum i wszystko to za darmo, więc sądze, że przynajmniej w takich błahostkach możemy sobie pozwolić na trochę więcej, niż inni). Z Corleone - Claudie był to za to nasz błąd, czy raczej niedopatrzenie. Było już jednak za późno, gdy zdaliśmy sobie sprawę z wywołanego tym zamieszania, więc zostawiliśmy, jak jest (ostatecznie wszystkie ograniczenia są dla wygody ludzi, nie dla zachcianki adminów, więc czasem lepiej te reguły nagiąć, niż stwarzać sztuczne problemy).