Witam!
Od dłuższego czasu mam pewien problem. Wcześniej występował on notorycznie, więc stwierdziłem, że to wina jakiegoś wirusa. Przeskanowałem MalwareBytes, YacCleaner, CCleaner, Avast i nic nie wykazało. Chodzi o problem z ekranem podczas gier. Wcześniej następował on po 15, a teraz po 7 minutach gry. Monitor zaczyna trzeszczeć, a właściwie wszystko tak się dziwnie szybko rozpierdziela na wszystkie boki i lata. Trwa to od 4 do 6 sekund, a potem ekran miga(włącza, wyłącza, włącza, wyłącza), znowu trzeszczy i tak z 5 razy, a potem gra zostaje zamrożona, dźwięk trzeszczy, komputer sam się resetuje i po resetowaniu i zalogowaniu się do użytkownika czasem występuje komunikat, że "System Windows odzyskał sprawność po nieoczekiwanym zamknięciu.". Dodam, że problem w niektórych grach nie występuje [Team Fortress, LoL(tylko na małej rozdzielczości), WoW Gothic 1, 2, Noc kruka, itp.] Dodam jeszcze, że jeśli wyłączę wtedy grę to problem znika.
Parametry komputera:
Windows 7 Home Premium
Procesor: Pentium(R) Dual- Core CPU E5300 @ 2.60GHz 1.80 GHz
Ram: 2gb
Typ: 32bit
Jak znajdę informacje o zasilaczu, karcie graficznej, oraz rodzaju ram'u, to napiszę. Jak uda mi się to nagrać, to też wstawię do posta. Puki co czekam na waszą pomoc. Miłej gry! (szkoda, że moja taka nie jest :/ )
EDIT
Machine name: V-KOMPUTER
Operating System: Windows 7 Home Premium 32-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.140303-2144)
Language: Polish (Regional Setting: Polish)
System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
System Model: G31M-ES2L
BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG
Processor: Pentium(R) Dual-Core CPU E5300 @ 2.60GHz (2 CPUs), ~1.8GHz
Memory: 2048MB RAM
Available OS Memory: 2046MB RAM
Page File: 1350MB used, 2742MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 220
EDIT 2
Gdy oglądam filmik na YT w słabej jakości, np 420p, to to się dzieje z moim ekranem (obraz z elektroda.pl), a gdy zmieniam jakość na lepszą, to problem znika.