Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Deluge (pierwotny wątek i dyskusja ogólna)  (Przeczytany 389686 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • W WB jestem Makaveli na cześć 2Paca
    Odp: With Fire And Sword - polski mod
    « Odpowiedź #540 dnia: Sierpnia 28, 2009, 16:47:58 »
    Pięknie to wygląda.Teraz trzeba czekać aż wydadzą całego moda nie mogę się doczekać;]
    "Jeśli wróg będzie starał się dobrze przygotować całą linię obrony, wtedy na całej linii będzie osłabiony"-Sun Tzu
    Rycerz bez blizny to kutas nie rycerz.-A.Sapkowski
    Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy.-A Sapkowski

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #541 dnia: Sierpnia 28, 2009, 16:52:03 »
    I niech tylko zauważę że ktoś na nowo pogania twórców, albo zwątpi w wyjście moda, nie będę litościwy w komentowaniu takiego posta. Wiem że to ja się odezwałem pierwszy po długiej przerwie ciszy z zapytaniem twórców o mod, ale już dość tego typu pytań!

PS:Chyba że ktoś ma jakieś wątpliwości co do prac nad modem???

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #542 dnia: Sierpnia 28, 2009, 16:53:46 »
    Gra w tym modzie będzie miała fabule.Czyli gra będzie liniowa?Za każdym razem jak rozpoczniemy nowa grę to będą te same zdarzenia,zachowania nacji?
    I jeszcze jedno.Fajnie ze pokazałeś Husarie ale przydały by się inne jednostki Polskie jak i innych nacji,mapa.

Offline drako47

• Użytkownik
    « Odpowiedź #543 dnia: Sierpnia 28, 2009, 17:52:22 »
    No no husaria wygląda pięknie, lecz jeśli możecie pokażcie więcej frakcji (chyba że nie są jeszcze skończone prace nad nimi)

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #544 dnia: Sierpnia 28, 2009, 22:33:47 »
    Ciekawe czy piwo i wino będą podnosić morale ?
    Fajnie by też było aby gra nie była liniowa tak jak pisze Skrzetusky bo to by była masakra :D
    Nie mogę się doczekać kiedy go w końcu wydadzą :) mogliby chociaż jakąś betke rzucić abo w sumie lepiej zaczekać na Full Wersje jak ma do końca roku wyjść chociaż ja to nie będe miał czasu za bardzo grać w to bo już mi sie średnia szkoła zaczyna :(
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #545 dnia: Sierpnia 28, 2009, 22:38:02 »
    chociaż ja to nie będe miał czasu za bardzo grać w to bo już mi sie średnia szkoła zaczyna :(

też tak mówiłem ;]

O ile mi wiadomo żadna beta nie będie wydana per publica czyli dla każdego. Bety są tylko dla squadu - i to nie dla każdego jej członka.
    Ciekawi mnie jednak ile będzie frakcji. Tylko Polska i buntownicy? Wiem, że w grze są szwedzkie odzdziały - ale nie wiem czy najemne czy jako osobna frakcja.

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #546 dnia: Sierpnia 28, 2009, 22:44:11 »
    W modzie będzie polska, kozacy, chanat krymski jako frakcje. Co do Szwedów to nie wiem.

Offline budzik89

• Użytkownik
    « Odpowiedź #547 dnia: Sierpnia 28, 2009, 23:41:20 »
    Witam!
    Mam pytanie czy jest już określona data premiery tego modu bo jestem nim bardzo zafascynowany i chciałbym już w niego grać.

(Nie do tematu - ogromnie polecam mod The Eagle and the Radiant Cross)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2009, 23:44:39 wysłana przez budzik89 »

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #548 dnia: Sierpnia 28, 2009, 23:46:58 »
    Tak jest już określona data premiery, są 3 wersje:
    1. Do końca roku
    2. Kiedy go skończą
    3. Będzie kiedy będzie
    Wybierz sobie ;p

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #549 dnia: Sierpnia 29, 2009, 09:31:54 »
    Jestem w trakcie wprowadzania nowego systemu dowodzenia w czasie bitew. Nie jest jeszcze gotowy, żeby go pokazać, ale mnie zmusiliście:) Jest oparty o menu kołowe uruchamiane środkowym klawiszem myszy. Co najważniejsze całość jest bardzo wygodna, szybka i niezawodna. Ale że pokazuje to przedwcześnie, to większość ikonek po prostu nie istnieje.

Pomysł z kołowym menu trafiony. Jednak mam jedną prośbę: NIE POD KLAWISZEM ŚRODKOWYM MYSZKI! Nie mam takiego, a zastępuje go scroll. Oznacza to tyle, że wciąż omyłkowo zmieniałbym bronie lub ściągał tarczę. Najlepszy byłby klawisz "R" lub "E".

Czy istnieje możliwość aby podczas otwarcia menu czas gry byłby lekko zwalniany podobnie jak w prototype http://www.youtube.com/watch?v=dBcxX03TdTs ??

Offline selto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #550 dnia: Sierpnia 29, 2009, 11:16:26 »
    mam dwa pytania co do husari
    1. czy nie lepiej by było gdyby pióra były bardziej białe, a nie takie czerwone?
    2. czy będą odgłosy a raczej szum piór w momencie szarży husari?

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #551 dnia: Sierpnia 29, 2009, 11:27:23 »

Czy istnieje możliwość aby podczas otwarcia menu czas gry byłby lekko zwalniany podobnie jak w prototype http://www.youtube.com/watch?v=dBcxX03TdTs ??

Kliknij se Ctrl + F9 to masz spowolnienie czasu...

Offline tympod123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #552 dnia: Sierpnia 29, 2009, 11:54:11 »

Pomysł z kołowym menu trafiony. Jednak mam jedną prośbę: NIE POD KLAWISZEM ŚRODKOWYM MYSZKI! Nie mam takiego, a zastępuje go scroll. Oznacza to tyle, że wciąż omyłkowo zmieniałbym bronie lub ściągał tarczę. Najlepszy byłby klawisz "R" lub "E".

Kolego, klawisz środkowy i scroll to to samo... poza tym, że możesz obracać nim w górę i  w dół, można go używać jak normalnego przycisku myszki.

Mam nadzieję, że to wiedziałeś ;), a obawy wiązały się z tym, ze w czasie gry łatwo o pomyłkę i przypadkowe przewinięcie scrolla a nie wciśnięcie go... cóż, ja wcale tak nie uważam, poza tym, myślę, że ŚPM to najlepsze, najbardziej naturalne rozwiązanie, bo przecież po rozwinięciu menu będziemy wydawać rozkazy ruchami myszy.

Generalnie wielki szacunek dla twórców moda, za zdolności i ilość pracy, jaką w niego wkładają. :)
    Cogito ergo zoom - myślę, więc jezdem :)

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #553 dnia: Sierpnia 29, 2009, 15:00:52 »
    Kolego, w niektórych modelach myszki jest klawisz środkowy i jest scroll. Wciąż jednak uważam, że takie menu powinno być wywoływane którymś z klawiszy klawiatury. Ewentualnie żeby można było to przypisać zmieniając plik txt.

Zapomniałem poprzednio pochwalić modeli, więc zrobię to teraz ;]  Świetne modele!

Offline tympod123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #554 dnia: Sierpnia 30, 2009, 11:50:25 »
    w niektórych modelach myszki jest klawisz środkowy i jest scroll.

No właśnie - w NIEKTÓRYCH modelach. Standardem są obecnie 2 klawisze i scroll, pełniący dodatkowo rolę klawisza. A wątpię, żeby twórcy twórcy tworzyli grę ze sterowaniem przystosowanym do sprzętu który nie wszyscy posiadają.
    A zresztą - jeżeli będziemy mieli możliwość konfiguracji tych ustawień, to nie ma żadnego problemu... każdy ustawi sobie jak mu się podoba :)
    Cogito ergo zoom - myślę, więc jezdem :)