Atmosfera wśród fanów staje się dramatyczna, więc update i kilka screenów na uspokojenie.
Jestem w trakcie wprowadzania nowego systemu dowodzenia w czasie bitew. Nie jest jeszcze gotowy, żeby go pokazać, ale mnie zmusiliście:) Jest oparty o menu kołowe uruchamiane środkowym klawiszem myszy. Delikatnym ruchem myszki wybieramy to co chcemy i już. Do zaznaczania pozycji w terenie (by np wysłać tam oddział) służy wskaźnik, również sterowany myszą. Nie ma podziału na kawalerię, piechotę i łuczników, lecz na poszczególne typy oddziałów (dragonia, pancerni, husaria itd). Tak to wygląda w wielkim skrócie. Co najważniejsze całość jest bardzo wygodna, szybka i niezawodna. Ale że pokazuje to przedwcześnie, to większość ikonek po prostu nie istnieje.

- menu główne, sorry za postać bez głowy

- wybór oddziałów, jedyne menu, w którym trzeba klikać. Innych menu już nie pokażę, bo nie zrobiłem im jeszcze żadnych ikonek.

- tak wygląda wskaźnik
Teraz krótki pokaz husarii:

Wycinek z dialogu na dokładkę:

No i to tyle, mam nadzieję, że na jakiś czas wystarczy. Z premierą chciałbym zdążyć na polskie wydanie Warband, ale bardzo prawdopobne, że wcześniej zrobię zamkniętą betę. Zamkniętą, bo w modzie ważna jest fabuła, a nie chciałbym, żeby każdy przed premierą ją znał.