Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Deluge (pierwotny wątek i dyskusja ogólna)  (Przeczytany 389667 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hardcore

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • I`m king of Hardcore
    Odp: With Fire And Sword - polski mod
    « Odpowiedź #300 dnia: Stycznia 20, 2009, 19:31:34 »
    A wiesz moze skad mozna sciagnac tego moda?? :)

Ok. Nie chce nikogo denerwowac (sry ze nie popatrzalem)
                                   |
                                   |
                                   |
                                   V
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2009, 19:56:42 wysłana przez Hardcore »
    DJ Charp !!!!!!

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #301 dnia: Stycznia 20, 2009, 19:47:15 »
    A czy łaskawie nie mógłbyś popatrzyć na pierwszą stronę lub choćby na ostatnie 10 postów? Nie, nie możesz ściągnąć, mod nie został jeszcze ukończony.

Offline Zandalor08

• Użytkownik
    • Mount&Blade-nie widziałem lepszej gry :)
    « Odpowiedź #302 dnia: Stycznia 21, 2009, 14:10:10 »
    Ogniem i Mieczem czytałem w podstawówce 4 razy :) ale w gimn jeszcze nie muszę sobie przeczytać ;p

Za spam i odkopywanie starych tematów pierwsze ostrzeżenie.

Sory... nie wiedziałem
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2009, 17:06:16 wysłana przez Zandalor08 »
    Co?! Jesteśmy otoczeni! Świetnie... możemy atakować z wszystkich stron.

Liczebność w tej grze się liczy, lecz bardziej liczy się gracz niż sama armia.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #303 dnia: Stycznia 21, 2009, 14:13:25 »
    To już któryś z koleji raz, jak piszesz niepotrzebne posty, nie mające nic związanego z tematem...opanuj się chłopcze...

PS Gedus cos zapomniał dopisywać na jakim poziomie stoją z pracami....wiem, że jest dodatkowe forum, ale to też można aktualizować:)

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #304 dnia: Stycznia 22, 2009, 17:26:19 »
    Panowie, wspominaliście, że przez moda będa się przewijać postacie z trylogii, mam kilka pytań co do tego:

1) Czy persony typu Skrzetuski, Wołodyjowski, Krzywonos, Tuhaj-Bej itp będą lordami, NPC do przyłączenia czy jeszcze coś innego?
    2) Czy pojawią się postacie z innych części trylogi np. Kmicic (miał w 1648 około 18 lat ale co z tego? Książkowy Wołodyjowski jest tylko rok starszy). Czy zobaczymy np. Ketlinga, Muchowieckiego, Nowowiejskiego albo Radziwiłłów?
    3) Pytanie za 100pkt -po skończeniu pracy nad modem nie chcielibyście może zrobić modu POTOP? Wydaje mi się, ze ta książka jest dużo ciekawsza i modzik byłby lepszy. Tak czy siak  nie byłoby przytym dużego nakładu pracy, tylko nowa fabuła - wiem, ze to skrypty do napisania itp. ale i tak 90% pracy zostałoby zrobione w WFAS.
    4) o własnych lordach mamy zapomnieć, prawda?
    5) A co z buntem poprzez Claimanta? Nieslubne dziecko Chmielnickiego niczym Isola walczy o tron? Buntów też nie będzie, co nie?
    6) Wspomniane było, ze od 1.I.09 prace nad modem mają przyśpieszyć. I jak wyszło to przyśpieszenie?
    7) Pytanie za które mnie powieszą: czy są JAKIEKOLWIEK nadzieje, że zobaczymy moda w roku 09?

Pozdrawiam

Offline tul

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #305 dnia: Stycznia 22, 2009, 20:19:43 »
    1) Czy persony typu Skrzetuski, Wołodyjowski, Krzywonos, Tuhaj-Bej itp będą lordami, NPC do przyłączenia czy jeszcze coś innego?
    Podział na lordów i bohaterów do przyłączenia zniknie, o ile uda mi się doprowadzić do końca to, nad czym aktualnie pracuję.

2) Czy pojawią się postacie z innych części trylogi np. Kmicic (miał w 1648 około 18 lat ale co z tego? Książkowy Wołodyjowski jest tylko rok starszy). Czy zobaczymy np. Ketlinga, Muchowieckiego, Nowowiejskiego albo Radziwiłłów?
    Na masową skalę to bezcelowe, ale nie mogę wykluczyć zaistnienia pojedynczych takich przypadków.

3) Pytanie za 100pkt -po skończeniu pracy nad modem nie chcielibyście może zrobić modu POTOP? Wydaje mi się, ze ta książka jest dużo ciekawsza i modzik byłby lepszy. Tak czy siak  nie byłoby przytym dużego nakładu pracy, tylko nowa fabuła - wiem, ze to skrypty do napisania itp. ale i tak 90% pracy zostałoby zrobione w WFAS.
    Ja się na to nie piszę:)

4) o własnych lordach mamy zapomnieć, prawda?
    Patrz punkt pierwszy. A jeśli dobrze rozumiem pytanie, to nie, nie staniemy na czele frakcji ani nie utworzymy nowej.

5) A co z buntem poprzez Claimanta? Nieslubne dziecko Chmielnickiego niczym Isola walczy o tron? Buntów też nie będzie, co nie?
    Gdyby nie bunt, to nie byłoby modu. Skupmy się na tym jednym buncie.

6) Wspomniane było, ze od 1.I.09 prace nad modem mają przyśpieszyć. I jak wyszło to przyśpieszenie?
    Przyspieszenie jest. Przynajmniej w moim przypadku, choć liczyłem, że dostanę od innych sporo dialogów, co nie zaszło.

7) Pytanie za które mnie powieszą: czy są JAKIEKOLWIEK nadzieje, że zobaczymy moda w roku 09?
    Tak.

Offline Cris237

• Użytkownik
    « Odpowiedź #306 dnia: Stycznia 23, 2009, 14:41:35 »
    A ja mam takie pytanie: czy fabuła gry będzie tylko i wyłącznie taka jak w książce?, Czy może zamierzasz/zamierzacie dodać coś od siebie? jakieś opcje wyborów itd które mogły by wychodzić już po za fabułe książki?

Offline tul

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #307 dnia: Stycznia 23, 2009, 16:25:32 »
    A ja mam takie pytanie: czy fabuła gry będzie tylko i wyłącznie taka jak w książce?, Czy może zamierzasz/zamierzacie dodać coś od siebie? jakieś opcje wyborów itd które mogły by wychodzić już po za fabułe książki?
    Fabuła książkowa będzie się toczyć z boku, z dala od głównej fabuły moda, która jest pisana od zera. Nawiązania do książki mają raczej dodać tu i ówdzie nieco smaczku.

Offline Cris237

• Użytkownik
    « Odpowiedź #308 dnia: Stycznia 23, 2009, 21:35:28 »
    oo ciekawe rozwiązanie szczerze na taką odpowiedz liczyłem:P ponieważ fabuła książki jest raczej znana i nie było by już tego elementu zaskoczenia. Takie rozwiązanie jest ewidentnym plusem dla moda według mojej opinii oczywiście:)

Offline Zandalor08

• Użytkownik
    • Mount&Blade-nie widziałem lepszej gry :)
    « Odpowiedź #309 dnia: Stycznia 25, 2009, 17:05:02 »
    Dam linka do dobrego nagrania przedstawiającego kawałek nowej zabawy ]:->

http://pl.youtube.com/watch?v=CVntXQzrUVk&feature=related
    Co?! Jesteśmy otoczeni! Świetnie... możemy atakować z wszystkich stron.

Liczebność w tej grze się liczy, lecz bardziej liczy się gracz niż sama armia.

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    « Odpowiedź #310 dnia: Stycznia 25, 2009, 22:37:38 »
    Ogniem i Mieczem czytałem w podstawówce 4 razy :) ale w gimn jeszcze nie muszę sobie przeczytać ;p

Za spam i odkopywanie starych tematów pierwsze ostrzeżenie.

Sory... nie wiedziałem

Warna za coś takiego? Gdyby nie to że mi nie zalezy, to bym się bał posta napisać, co dopiero skrytykować admina :] (Normalnie jak za KOMUNY).
    Sory za uszczypliwość, ale "nie pamięta wół, jak cielęciem był". W moim środowisku nazuwamy takich "karierowiczami".

Co do moda, to mam chrapkę na niego. Tul, jest szansa na zagranie w moda w wakacje? Odpowiedz, TAK, lub NIE w pełni mnie usatysfakcjonuje :)

Z tego co zrozumialem to była kumulacja przewinień a nie jeden post, wiec daruj sobie komentowanie pracy moderatorów.

Owszem, nazbierało mu się, stąd ostrzeżenie
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 27, 2009, 01:39:53 wysłana przez Arcylisz »
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline tul

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #311 dnia: Stycznia 26, 2009, 18:58:54 »
    Co do moda, to mam chrapkę na niego. Tul, jest szansa na zagranie w moda w wakacje? Odpowiedz, TAK, lub NIE w pełni mnie usatysfakcjonuje :)
    Szansa to zawsze jest, więc TAK.

Offline Cris237

• Użytkownik
    « Odpowiedź #312 dnia: Stycznia 26, 2009, 19:03:54 »
    no model husarza super muzyka dobrze dobrana mam nadzieje że w modzie również jej nie zabraknie:)

Offline adas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #313 dnia: Stycznia 27, 2009, 01:32:44 »
    Witam

Jestem adas :)

Niektorzy moga mnie kojarzyc z forum totalwar.org.pl gdzie bylem zaangazowany w mod Ogniem i Mieczem: Total War (modyfikacje gry Rome: Total War - Barbarian Invasion) Pelnilem funkcje oficera lacznikowego pomiedzy ukrainskimi, rosyjskimi moderami a polskim forum. Bylem  takze betatesterem i tworzylem bitwy historyczne.
    Odkrylem niedawno Mount & Blade i widze w nim duzy potencjal. :) Ciesze sie ze powstaje polski mod.
    Mam pytanie do moderow zajmujacych sie Ogniem i Mieczem (WF&S) na M&B
    Czy znacie mod OiM na serie Total War?
    Czy elementy z tamtego moda:  tekstury, muzyka, dzwieki moga sie wam jakos przydac? Jesli tak to moge uzyskac zgode na ich wykorzystanie w tym projekcie. Z pewnoscia przyspieszylo by to prace. Z checia pomoge w pracach nad modem.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #314 dnia: Stycznia 27, 2009, 19:32:41 »
    Napisz na PW do twórców moda, a na pewno ta pomoc się przyda ;D