Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Deluge (pierwotny wątek i dyskusja ogólna)  (Przeczytany 389651 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline b3r3t

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: With Fire And Sword - polski mod
    « Odpowiedź #285 dnia: Stycznia 07, 2009, 16:16:50 »
    dedalus mam się z tobą dalej przegadywać?? wiesz wszystko lepiej, jesteś najlepszy( i tylko ty tak myślisz)

Nie jestem najlepszy i najmądrzejszy, ale też nie zniżam się do takich tekstów, jak ten poniżej. Może idź leczyć swoje kompleksy gdzieś indziej, a nie na forum, coooo?

mądrzejszy ustępuje zatem koniec offtopa po raz drugi i ostatni skup się na przerabianiu czyichś modów i nie truj mi  tyłka

Ostrzegałem, że za kolejne bezsensowne posty będą ostrzeżenia. Widać masz problemy z rozumieniem tekstu pisanego

No i dostałem 2 ostrzeżenie choć mój ostatni post(czyli ten) pisałem jak jeszcze nie było wiadomości od arcylisza - śmieszne no ale to tylko kolejny dowód na to że moderator ma zawsze rację tak jak Kaczyńscy:D

A daedalus nie ma ostrzeżenia choć on świadomie wyedytował mojego  posta i dodał swoje 3 grosze:D

ciekawe czy  ja za edycję tego posta dostanę kolejne ostrzeżenie:D

jak to się mówi  sędzia kalosz:D moderatorów się reguły nie tyczą i oni zawsze wiedzą lepiej:D

Boże święty, ależ Ty masz problemy... Najpierw mi ubliżasz płytkimi tekstami, a potem się jeszcze dziwisz, że miałem czelność zareagować na to dopiskiem (całego posta już mi się nawet nie chciało pisać, by komentować tak prymitywne zagrywki)??? Wyjdź może na spacer, albo chociaż przewietrz pokój - dobrze Ci to zrobi i trochę ochłoniesz.

PS. Arcylisz zapewne przeniósł się w czasie, by specjalnie napisać tego swojego posta i mieć pretekst do wlepienia Ci ostrzeżenia. Gdyby nie był moderatorem, to bym go normalnie za takie coś zbanował. :P

Daedalus, daj sobie z nim spokój, to nie ma sensu.

I wciąż temat otwarty jak widzę.. chłopcy tylko nie denerwujcie się to tylko forum dyskusyjne. A ubliżać to ty mi zacząłeś przewiń se stronę wcześniej jak byś zapomniał, i nie gadaj takich rzeczy bo mi tym ubliżasz.

Więc generalnie WFAS nie będzie udostępniony jako nakładka(ekwipunek etc) tylko jako pełny mod, co nie zaprzecza, że samo pytanie o to  wywołuje w moderatorach (również nie zajmujących się tym modem) sporą agresję.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2009, 22:08:27 wysłana przez b3r3t »

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #286 dnia: Stycznia 07, 2009, 19:00:05 »
    A co ma pisać bezsensowne posty, żeby napisać 2 lub troszkę więcej wersów tekstu, które nic nie wnosi do tematu? Pomyśl zanim napiszesz. Czy on gdzieś pisał wywyższając się? Może tak jakiś jego post brzmi, ale to nie powód, żeby człowieka oceniać. Skoro napisałeś, że koniec offtopu, to po co piszesz dalej swoje gorzkie żale? Skoro chcesz jakieś mini-mody z tematyką WFAS, to go zrób. Oni wolą coś ambitniejsze, niż dodawanie co tydzień patchy do moda. Może mamy czekać znowu 2 lata, aż wyjdzie ostateczny patch, który i tak będzie np. gorszy od wcześniejszego. Nie chcą robić jak TW, że sypią się wersję 0.1, 0.2, 0.2 [...]  1.0 a później znowu 1.0 [...]1.2. Robią dobrze, więc nie partol im w głowach o jakiejś becie. Tak więc kończmy tę rozmowę, bo zaraz 5 warnów się posypie + 2 bany.
    Jest normalnie, robią i robią, ale jak wyjdzie to to będzie porządny mod - jak TLD.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #287 dnia: Stycznia 11, 2009, 18:39:49 »
    Cześc.Mam pytanie.Czy mod będzie na wersje gry 1.011???
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #288 dnia: Stycznia 11, 2009, 19:39:46 »
    Tak będzie na 1.011 ,mogłeś przejrzeć temat

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    « Odpowiedź #289 dnia: Stycznia 11, 2009, 21:47:50 »
    Skoro mod nie będzie "modem"(tzn. wiem że będzie, ale nie w formie do jakiej się już przyzwyczailiśmy), to ile ta zakładka/mod będzie ważycz ? ... tak na oko.

... nie bijcie, tylko pytam.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2009, 21:50:32 wysłana przez pasterz861 »
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline tul

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #290 dnia: Stycznia 11, 2009, 22:30:38 »
    Rozpakowane na pewno sporo ponad 200Mb, ale jak bardzo ponad to nie powiem.

Offline Jorik

• Komuszek
    • BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #291 dnia: Stycznia 14, 2009, 20:52:52 »
    byc moze ktos juz to napisal (temat ma 20 stron a ja 8 minut czasu) ale nie zpominaj o bochaterach do zwerbowania np. zagłobe  albo nawet i bochuna
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2009, 10:23:33 wysłana przez Jorik »
    Pryki sprzed Fabryki

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #292 dnia: Stycznia 15, 2009, 08:25:11 »
    np. zagłowe

"Zagłobę"

Bochuna

Nie jestem z ekipy robiącej moda ale powiem Ci, że Bochun będzie NPC, którego nie będzie można werbować- tak wynika z tekstu. Jeżeli się mylę niech mnie poprawią.

Offline Michaki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #293 dnia: Stycznia 15, 2009, 17:31:52 »
    Czekam na tego moda czekam i czekam i doczekać się nie mogę.Wiem, że mod robią 3 osoby z tego co wyczytałem na forum wiec wiem, że to trwa. Wracając do dyskusji b3r3t i innych użytkowników (tak wiem pewno dostane ostrzeżenie albo lepiej, ale chce tylko wyrazić swoje poglądy) podzielam obydwa zdania i myślę, że mod po wydaniu będzie na pewno świetny, ale już dawno nikt nie wrzucił tu screenów lub jakowyś obrazków. Moim zdaniem Twórcy mogliby przynajmniej wydać parę małych bitew. Przynajmniej mieli by spokój z głupimi pytaniami odnośnie wyjścia moda i mogliby sobie dać trochę na wstrzymanie bo wszyscy byli by zafascynowani bitwami. Takie jest moje zdanie.

PS. Znam się trochę na modowaniu i od około tygodnia robię modele w Wingsie, wiec mógłbym wspomóć mod robiąc jakieś proste modele broni białej, ale nic więcej. Wyniki swojej pracy zamieściłem w temacie ''NASZE PRACE - 3D'' w dziale Modding
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2009, 17:37:57 wysłana przez Michaki »
    ''Zaprawdę powiadam wam. Oto nadchodzi wiek miecza i topora. Wiek wilczej zamieci''

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #294 dnia: Stycznia 15, 2009, 22:19:08 »
    Ehh, Szerloki, a żaden nie wpadł na pomysł, żeby wejść TU jak chce się czegoś więcej dowiedzieć odnośnie moda?

Offline Jorik

• Komuszek
    • BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #295 dnia: Stycznia 16, 2009, 08:33:40 »
    no coz.. cos wam powiem. pistolet skalkowy mogliscie textury i dzwiek wziac z nativu
    Pryki sprzed Fabryki

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #296 dnia: Stycznia 16, 2009, 16:29:02 »
    Ja kupiłem sobie dzisiaj książkę  ,,Ogniem i Mieczem'' i zaczynam jutro ją czytać.Moderem nie jestem ale mogę dać różne sugestie odnośnie broni,nazw żołnierzy itp.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Jorik

• Komuszek
    • BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #297 dnia: Stycznia 18, 2009, 07:55:16 »
    Można by było wstawić klasyfikacje jednostek, np. piechotę na pikinierów, lekką piechote (np. pistoletami, muszkietami) i ciężką piechote z mieczami. Kawalerie na lekką (dragonów tzn  konny z pistoletem) ciężką kawalerię (np. huzarię, niewiem jak sie pisze) by było łatwiej kierować odziałami, bo teraz gdy ustawiam rhodoków przeciw kawaleri to razem z nimi ustawiają sie swadiańscy sierżanci.

oftop. Rzeczywiście, Deadlus troche sie przyczepiasz. np. do mnie. Nie tylko ja pisałem posty bez polskich znaków. Poprostu dałem się złapać.

Ale Ty dodatkowo przekręcasz mi ksywę, a takich rzeczy nie wybaczam. ;P

Sorki ja sie przyzwyczaiłem do Deadlusa bo grałem w Age of empires III przez neta i taki koleś był w mojej druzynie
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2009, 18:02:23 wysłana przez Jorik »
    Pryki sprzed Fabryki

Offline afagddu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #298 dnia: Stycznia 20, 2009, 16:34:49 »
    Może nie opierajcie się tylko na Ogniem i mieczem.
    Trwały prace nad takim modem do Rome Total War, jednostki były na pewno zrobione (historycznie) więc nic tylko brać i odgapić. Bodajże jest to na stronie Total War.org

Cieszę się że mogłem pomóc ;D.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2009, 22:00:42 wysłana przez afagddu »

Offline tul

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #299 dnia: Stycznia 20, 2009, 19:24:33 »
    Może nie opierajcie się tylko na Ogniem i mieczem.
    Trwały prace nad takim modem do Rome Total War, jednostki były na pewno zrobione (historycznie) więc nic tylko brać i odgapić. Bodajże jest to na stronie Total War.org

Dzięki za przypomnienie o tym modzie, znalazłem całkiem bogatą bazę grafik z tego moda i z pewnością się przyda.