Ambitnych komentarzy widze nie brakuje.. taka mentalność ślimaków..narzekać każdy może, z obecnie sprawującymi władzę w Polsce na czele, no ale co innego ślimaki umią??, nieżle śmierdzą?, zostawiają za sobą bliżej niezidentyfikowaną lepką wydzieline?
Wracając do tematu..
Jeśli ktoś traktuje swoją pracę nad modem zbyt osobiście to chyba tutaj na forum tylko się chwali, że coś robi "mam ale nie dam?" texty z podstawówki w stylu "mój wujek ma mercedesa w piwnicy a tramwajem zrobił świecę". Ja rozumiem że ktoś może być dumny z własnej pracy i przejawiać, mówić o tym z wielką pasją czy coś w tym stylu, ale zbyt osobiste to chyba zbyt poważne określenie jak na moda do darmowej gry.
Stwarzając mniejszy mod (ale realny) dotrze on do większej rzeszy fanów i odezwie się większym echem wśród grona fanów, również zagranicznych(wystarczy go wydać po angielsku). Natomiast wciąż nie widzę powodu dlaczego nie wydać coś mniejszego?. Może przykład moda Ogniem i Mieczem pod grę Rome:Total War coś uzmysłowi twórcom: Otóż początki były takie jak obecnego tutaj moda, również ogromny projekt, masa ludzi zaangażowanych a efekt finalny całkowita masakra: Trafił do małego grona ludzi (głównie rosjan bo wydany po rusku), długo po czasie świetności gry(po premierze medievala 2 został wydany), trudno dostępny i napakowany bugami. Każdy wie, że to co proste jest lepsze tutaj zaapeluje do ślimaka ----> czytaj prostota nie prostactwo.
Prosty mod to większa popularność, mniej błędów i baza do powstawania kolejnych modyfikacji z mapą Polski czy też uzbrojeniem może muzyką( z uzbrojenia i ekwipunku myślę, że międzynarodowe grono by korzystało usprawniając swoje modyfikacje lub tworząc nowe)
Inny przykład: W modzie "Calradia At War" jest kilka świetnych textur szabli i wszyscy moi znajomi ruszają w dzikie pola z szablą i pistoletem:) choćy dlatego warto zainstalować tego moda i mieć świetną zabawę.