Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Deluge (pierwotny wątek i dyskusja ogólna)  (Przeczytany 389697 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Odp: With Fire And Sword (Informacje ogólne).
    « Odpowiedź #1245 dnia: Czerwca 30, 2011, 16:07:56 »
    Mam takie drobne pytanie.Swego czasu jak wydaliscie multi chyba b@rtus zaznaczyl ze moze dalej bedzie robiony singiel.Czy cos jest robione w temacie singla czy narazie tylko na multi sie skupiacie? Czy wogole dalej w planach jest wydanie singla.Pytam bo od tamtej pory duzo czasu minelo a tu nic nowego nie wiadomo
    Miałem na myśli to że skończymy multi i zabierzemy się za singla. Robiąc multi pracujemy też nad nacjami, itemami, budynkami, mapami itd itp, które znajdą się w singlu.
    Pozostanie wrzucić nasze zebrane pomysły na singla do obecnej wersji.
    Będzie trochę pracy z dialogami i questami, ale solidna podstawa już będzie.
    Tym czasem gracze nastawieni na ubijanie botów będą mogli walczyć w trybie kooperacji. Mam nadzieję że uda się włożyć jakieś ciekawe scenariusze i mapy w ten tryb.
    Pozdrawiam
    Bartek

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1246 dnia: Lipca 01, 2011, 20:07:41 »
    Patcha w ten weekend na pewno jeszcze nie będzie. Raz, że nie mam czasu, aby go na spokojnie przygotować, a na szybko robić tego nie chcę. Dwa, jak zapewne większość już zauważyła są jakieś jaja z dziwnym patchem do Warbanda, lepiej więc zaczekać kilka dni, aż sprawa się wyjaśni.

Offline Zardes

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Do zobaczenia.
      • Profil Youtube - MrZardes
    « Odpowiedź #1247 dnia: Lipca 08, 2011, 20:11:33 »
    Kompletnie nie wiem gdzie mogę poruszyć ten temat. A więc... Dzisiejszy czas spędzony na serwerze tawerny (WFaS), nie wspominam dość dobrze.
    Po pierwsze Problem z "niewiadomą" frakcją, jest dalej... strasznie utrudnia to rozgrywkę, gdyż praktycznie po każdej zmianie mapy, takowa się pojawia i trzeba ponowić głosowanie.
    Po drugie. Nie znam osób, które posiadają hasła administratora na serwer (warto je wypisać), ale polecam dobierać kompetentniejsze osoby (bez urazy dla innych adminów). W momencie próby wyrzucenia osoby tk. - odrzucone przez admina.
    Co najbardziej mnie sfrustrowało, to moment rozpoczęcia głosowania za zmianą mapy - odrzucenie przez admina, a następnie zmianę mapy i frakcji na taką, która przypodobała się administratorowi...
    Polecam, albo lepiej dobierać administratorów, albo dopracować funkcję admina na serwerach, aby nie mogli brać udziału w głosowaniach, gdyż rozpoczęcie głosowania jest równoznaczne z widzimisię administratora - po co wg. w takim razie opcja głosowania...?
    Po trzecie, może mniej istotne. Łuki doprowadzają momentami do szału, tym bardziej na koniu, tym bardziej w zorganizowanej grupie. Jak będę chciał sobie w "coś" takiego pograć, to sobie pójdę na nativa Khergitami polatać. Dobrze by było, poszerzyć celownik w momencie jazdy na koniu, bo na dwóch nogach nie jest, aż tak dopiekający.

Liczę na jakieś rozpatrzenie sprawy, najbardziej o drugi punkt.
    Pozdrawiam.

http://www.youtube.com/watch?v=bdaQ5nPV_zM     -=| Trailer The Deluge|=-

http://www.youtube.com/watch?v=z1s2jrmx3KY      -=| Bitwa pod Kircholmem |=-

http://www.youtube.com/watch?v=8VSOdp_rt2I      -=| Bitwa pod Tczewem |=-

https://www.youtube.com/watch?v=hZxB9WPkjzw    -=| Prezentacja wersji v0.8 |=-

https://www.youtube.com/watch?v=FQu4yEVL1Jg    -=| Prezentacja wersji v0.9 |=-

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #1248 dnia: Lipca 08, 2011, 21:37:18 »
    Po trzecie, może mniej istotne. Łuki doprowadzają momentami do szału, tym bardziej na koniu, tym bardziej w zorganizowanej grupie. Jak będę chciał sobie w "coś" takiego pograć, to sobie pójdę na nativa Khergitami polatać. Dobrze by było, poszerzyć celownik w momencie jazdy na koniu, bo na dwóch nogach nie jest, aż tak dopiekający.

Pozdrawiam.
    Tak być powinno, bo takie były realia. Nawet po upadku Złotej Ordy i rozpowszechnieniu broni palnej konni łucznicy ze stepu byli wrzodem na tyłku dla każdej innej armii.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #1249 dnia: Lipca 09, 2011, 00:17:13 »
    Niby tak, ale mimo to mod to tylko mod i czasami trzeba wybrać pomiędzy historycznością a grywalnością. Osobiście też zgadzam się z tym, że łuki są zbyt silne. Tym bardziej, że tarcze są niesamowicie słabe. Kto wymyślił tarcze rozpadające się po jednym ciosie? Uznając nawet że "plecionka", z której były robione kałkany rozerwałaby się w jednym miejscu, to przecież nadal zostaje reszta i metalowe umbo, czyli element dość wytrzymały. Tutaj ponownie należałoby się zastanowić, czy ważniejsza jest historyczność czy grywalność. Zresztą według strony pancerni.com "Kałkan skutecznie chroni przed grotami strzał oraz przed cięciem białą bronią", więc chyba należałoby go trochę wzmocnić. Podobnie na Freha.pl spotkałem się o opiniami, że kałkan wytrzymywał wiele strzałów z łuki czy ciosów mieczem/szablą, co ponoć potwierdza też ikonografia perska.

Nie wiem czy kiedyś o tym mówiłem, ale przydałoby się przyśpieszyć koncerz, bo aktualnie jest wolniejszy od kopii, co przy braku możliwości bloku i ataku innego niż pchnięcie sprawia, że jest to broń praktycznie nieprzydatna w walce przeciwko innym graczom. Cios koncerza łatwo zablokować i równie łatwo ciąć husarza z koncerzem przy użyciu szybkiej szabli.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2011, 01:43:31 wysłana przez Raddeo »
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1250 dnia: Lipca 09, 2011, 11:51:56 »
    Niby tak, ale mimo to mod to tylko mod i czasami trzeba wybrać pomiędzy historycznością a grywalnością. Osobiście też zgadzam się z tym, że łuki są zbyt silne. Tym bardziej, że tarcze są niesamowicie słabe. Kto wymyślił tarcze rozpadające się po jednym ciosie? Uznając nawet że "plecionka", z której były robione kałkany rozerwałaby się w jednym miejscu, to przecież nadal zostaje reszta i metalowe umbo, czyli element dość wytrzymały. Tutaj ponownie należałoby się zastanowić, czy ważniejsza jest historyczność czy grywalność. Zresztą według strony pancerni.com "Kałkan skutecznie chroni przed grotami strzał oraz przed cięciem białą bronią", więc chyba należałoby go trochę wzmocnić. Podobnie na Freha.pl spotkałem się o opiniami, że kałkan wytrzymywał wiele strzałów z łuki czy ciosów mieczem/szablą, co ponoć potwierdza też ikonografia perska.

Kałkany może rzeczywiście są za słabe, chcieliśmy by rozpadały się przy strzale z muszkietu, ale jeśli to rzeczywiście tak przeszkadza to wolę je ulepszyć niż obniżać celność łuków. Co za tym idzie podejżewam że i cena pójdzie w górę.

Nie wiem czy kiedyś o tym mówiłem, ale przydałoby się przyśpieszyć koncerz, bo aktualnie jest wolniejszy od kopii, co przy braku możliwości bloku i ataku innego niż pchnięcie sprawia, że jest to broń praktycznie nieprzydatna w walce przeciwko innym graczom. Cios koncerza łatwo zablokować i równie łatwo ciąć husarza z koncerzem przy użyciu szybkiej szabli.

Dla koncerza mieliśmy inny pomysł, ale puki co możemy je trochę przyspieszyć.

Pozdrawiam.

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #1251 dnia: Lipca 14, 2011, 10:08:21 »
    Co myślicie o stworzeniu w dziale WFaS tematu o nazwie:
    Klany WFaS
    Lista klanów:
    Chorągiew Pancerna
    Chorągiew Koronna
    Konfederacja Wolnych Ludzi

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1252 dnia: Lipca 14, 2011, 10:16:47 »
    Co myślicie o stworzeniu w dziale WFaS tematu o nazwie:
    Klany WFaS
    Lista klanów:
    Chorągiew Pancerna
    Chorągiew Koronna
    Konfederacja Wolnych Ludzi
    Szkoda by było takie informacje zakopać gdzieś w jakimś temacie.
    Zaraz zakładam temat.
    Proponuje by w tematach o klanach bylo napisane wyraźnie że klan jest zlałozony dla modyfikacji bo widziałem że pisze tylko WFAS, a w obecnych czasach można sie pomylić.
    Pozdrawiam
    Bartek

Offline Ensis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1253 dnia: Lipca 20, 2011, 07:44:00 »
    Mam dwa pytania dotyczące nowej wersji.
    Będzie poprawiony celownik, bo obecny jest trochę niewidoczny?
    Przywrócicie muzykę do gry(bitwy)?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #1254 dnia: Lipca 20, 2011, 09:53:08 »
    Obecnie celownik jest dobry, lepiej się nim celuje niż normalnym. Zmieńcie najwyżej jego kontrast z otoczeniem, ale samego celownika raczej nie (im więcej odskoczni od nativa i Dzikich Pól, tym lepiej).
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1255 dnia: Lipca 20, 2011, 10:53:56 »
    Obecnie celownik jest dobry, lepiej się nim celuje niż normalnym. Zmieńcie najwyżej jego kontrast z otoczeniem, ale samego celownika raczej nie (im więcej odskoczni od nativa i Dzikich Pól, tym lepiej).
    Popieram, sam miałem z nim ostatnio problemy(tzn na evencie), ciężej z nim ustrzelić kawalerzystę.
    Pozdrawiam
    Bartek

Offline Ensis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1256 dnia: Lipca 28, 2011, 08:54:49 »
    Proponuję zmienić nazwę Rzeczpospolitej Polski na Rzeczpospolita Obojga Narodów, tak samo zmienić herb.
    Proponuję również w celach reklamowych opublikowanie moda na www.moddb.com

Offline Irgen

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1257 dnia: Lipca 28, 2011, 09:13:06 »
    A ja od siebie dodam, że przydałby się celownik do armat, ale nie taki jak w broni palnej.
    pozdrawiam...

P.S.
    Fajnie by było zobaczyć co tygodniowe eventy na inwazji...
    "Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
    ~Józef Piłsudski

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1258 dnia: Lipca 28, 2011, 10:33:00 »
    Celownik z armat specjalnie usunąłem, by nie było za lekko. Przypominam, że tylko inżynierowie potrafią celnie z dział strzelać. Inne klasy mają ogromny rozrzut.

"Rzeczpospolita Polska" jest tylko dlatego, że pełna nazwa RONu byłaby za długa...

A tak w ogóle, to dziękuję wszystkim tym osobom, które brały udział we wczorajszych epickich bataliach w trybie Inwazji na Zbarażu i przy obronie wagenburga. Nie sądziłem, że walka z tępymi jak but botami może dać tyle frajdy. I te zabójcze salwy z garłaczy i kartaczy... Masakra. Jeszcze raz dzięki wszystkim za fantastyczną zabawę.

Kilka screenów, niestety już z samej końcówki, gdy zostało niewiele osób:

A na deser Kasia i jej śmiercionośne działo:

« Ostatnia zmiana: Lipca 28, 2011, 10:37:01 wysłana przez Daedalus »

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1259 dnia: Lipca 28, 2011, 11:29:55 »
    ...
    Po drugie. Nie znam osób, które posiadają hasła administratora na serwer (warto je wypisać), ale polecam dobierać kompetentniejsze osoby (bez urazy dla innych adminów). W momencie próby wyrzucenia osoby tk. - odrzucone przez admina.
    Co najbardziej mnie sfrustrowało, to moment rozpoczęcia głosowania za zmianą mapy - odrzucenie przez admina, a następnie zmianę mapy i frakcji na taką, która przypodobała się administratorowi...
    Polecam, albo lepiej dobierać administratorów, albo dopracować funkcję admina na serwerach, aby nie mogli brać udziału w głosowaniach, gdyż rozpoczęcie głosowania jest równoznaczne z widzimisię administratora - po co wg. w takim razie opcja głosowania...?
    ....
    Pozdrawiam.
    Można wiedzieć kto był wtedy adminem, bo też kiedyś zauważyłem admina ze swoim klanem, którzy robili sobie  co chcieli, a jak się przeciwstawiłem to admin [Dąbrowski- z tego co pamiętam] zagroził mi banem, bo ubiłem jednego psubrata w odwecie za zabitego konia(kilka rund pod rząd mi zabijał/ranił)

Jeszcze dzisiaj sporządzę listę Adminów(zaufanych)...
    Pozdrawiam
    Bartek.