Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Deluge (pierwotny wątek i dyskusja ogólna)  (Przeczytany 389831 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Odp: With Fire And Sword (Informacje ogólne).
    « Odpowiedź #1230 dnia: Czerwca 21, 2011, 07:39:39 »
    Witam,
    Mam taką prośbę:
    wkrótce nowa wersja moda i chciałbym żeby ktoś mógł sprawdzić ile fps-ów ma teraz przy danej liczbie graczy-botów, a ile będzie miał w nowej wersji.
    Pytam ponieważ nowa wersja będzie posiadała wszystkie modele LOD, a przynajmniej 95%.
    Pozdrawiam

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #1231 dnia: Czerwca 21, 2011, 10:41:02 »
    A tak z czystej ciekawości zapytam. Obecna wersja w jakiej części procentowej nie posiadała modeli LOD?

Offline Wedge Antilles

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #1232 dnia: Czerwca 21, 2011, 11:46:44 »
    60 Botów - około 90 FPS

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1233 dnia: Czerwca 22, 2011, 09:47:12 »
    A tak z czystej ciekawości zapytam. Obecna wersja w jakiej części procentowej nie posiadała modeli LOD?
    25-30% na oko.
    Poza tym wcześniej kozacy mieli trochę modeli z nativa(teraz tez chyba jest jeszcze jakiś używany, ale przyjdzie czas i na to) a wiadomo jak bardzo gęstą siatkę mają nowe modele nativowskie. My celujemy w ilość, a resztę ma nadrabiać dobra tekstura i normal mapa. Poza tym wydaję mi się że nasze modele nie odstają aż tak strasznie od tych z native.

Dodatkowo modele szwedów mają już teraz modele LOD i mam nadzieję że następne łatki też będą wychodziły w pełni skończone.

Pozdrawiam

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1234 dnia: Czerwca 23, 2011, 21:20:53 »
    Sprawdźcie czy serwer chodzi....

edit:

Powinien działać, ale jakby coś było nie tak to dajcie znać.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2011, 22:01:47 wysłana przez Kalpokor »

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #1235 dnia: Czerwca 24, 2011, 07:09:12 »
    Serwer już działa :D.
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #1236 dnia: Czerwca 24, 2011, 14:29:15 »
    Sprawdźcie czy serwer chodzi....

edit:

Powinien działać, ale jakby coś było nie tak to dajcie znać.
    Jedno zastrzeżenie co do serwera:
    Gdy zmienia się mapa (automatycznie, nie na życzenie graczy) to "frakcja dwa" jest ustawiona na pustą frakcje o nazwie "kingdom end". Gdy się ją wybierze to nie ma żadnych jednostek.

Zdarzyło mi się to w dwóch, na dwa przypadki automatycznej zmiany mapy. (ostatnio jakieś 5 minut temu.)

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #1237 dnia: Czerwca 29, 2011, 11:44:39 »
    Właśnie dostałem informację od Daedalusa odnośnie nowej łatki.
    Ten weekend jest bardzo realnym terminem na wydanie jej.
    W łatce oprócz kilku modeli i szwedów będą poprawki na które narzekaliście, czyli poprawiony atak husarii(osłabiony bądź wyłączony normalny, prawdopodobnie to drugie), husaria będzie limitowana(limit ustawiany w opcjach admina).
    Daedalus pracuje też nad wprowadzeniem trybu Invasion(kooperacji graczy przeciwko botom).

W tej chwili proponuję nakręcić trochę temat na TW i zaciekawić graczy z innych krajów, bo może będzie w co pograć w najbliższym czasie.

Pozdrawiam
    Bartek

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #1238 dnia: Czerwca 29, 2011, 13:46:26 »
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2011, 14:42:09 wysłana przez Ensis »

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1239 dnia: Czerwca 30, 2011, 11:25:19 »
    Mam takie drobne pytanie.Swego czasu jak wydaliscie multi chyba b@rtus zaznaczyl ze moze dalej bedzie robiony singiel.Czy cos jest robione w temacie singla czy narazie tylko na multi sie skupiacie? Czy wogole dalej w planach jest wydanie singla.Pytam bo od tamtej pory duzo czasu minelo a tu nic nowego nie wiadomo

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1240 dnia: Czerwca 30, 2011, 11:53:51 »
    Mam takie drobne pytanie.Swego czasu jak wydaliscie multi chyba b@rtus zaznaczyl ze moze dalej bedzie robiony singiel.Czy cos jest robione w temacie singla czy narazie tylko na multi sie skupiacie? Czy wogole dalej w planach jest wydanie singla.Pytam bo od tamtej pory duzo czasu minelo a tu nic nowego nie wiadomo

Jeżeli bardzo tęsknisz za singlem kup sobie za 20zł Ogniem i Mieczem (są bez multi) lub Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola (z multi)

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1241 dnia: Czerwca 30, 2011, 12:09:11 »
    Jeżeli bardzo tęsknisz za singlem kup sobie za 20zł Ogniem i Mieczem (są bez multi) lub Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola (z multi)
    Też mi rada, co ma jakiś syfiasty dodatek stworzony dla nabicia kasy do projektu moda robionego przez ludzi, którzy to lubią? Wiadomo, że gdyby został wydany single do WFaS to byłby nieporównywalnie lepszy od tych gier.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1242 dnia: Czerwca 30, 2011, 12:17:33 »
    Też mi rada, co ma jakiś syfiasty dodatek stworzony dla nabicia kasy do projektu moda robionego przez ludzi, którzy to lubią? Wiadomo, że gdyby został wydany single do WFaS to byłby nieporównywalnie lepszy od tych gier.

Może byłby a może nie. Ciężko to ocenić. Nie byłem tak blisko projektu (pomogłem z 2 questami jako dialogmistrz) by go dobrze poznać.

Nota bene zauważyłem coś dziwnego, nieco popyrtanego i charakterystycznego dla Polaków ;-) Kompletną niechęć dla ludzi/instytucji, którzy robią coś (np. Oim) dla kasy. Osobiście mnie to rozbraja - bo w końcu nikt nie pracuje za darmo. Sęk w tym, że niektórzy pracują robiąc np. Oim a inni pracują za biurkiem.

A może już jestem za stary by to zrozumieć?

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1243 dnia: Czerwca 30, 2011, 12:32:41 »
    Nota bene zauważyłem coś dziwnego, nieco popyrtanego i charakterystycznego dla Polaków ;-) Kompletną niechęć dla ludzi/instytucji, którzy robią coś (np. Oim) dla kasy. Osobiście mnie to rozbraja - bo w końcu nikt nie pracuje za darmo. Sęk w tym, że niektórzy pracują robiąc np. Oim a inni pracują za biurkiem.

A może już jestem za stary by to zrozumieć?
    Tu chodzi o przekonanie(moim zdaniem słuszne) że człowiek, gdy robi coś dla kasy wykonuje gorsza robotę, niż człowiek pracujący z przekonaniem.
    I wątpię, by był to punk widzenia tylko Polaków.

Nota bene zauważyłem coś dziwnego, nieco popyrtanego(huh?) i charakterystycznego dla Polaków. Często uważają, że jakaś negatywna cecha dotyczy tylko ich zbiorowości i inne nacje nie maja tego samego...

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1244 dnia: Czerwca 30, 2011, 12:42:22 »
    Z drugiej strony można robić coś dla kasy i z przekonaniem. Patrząc po sobie samym, takie przedsięwzięcia wychodzą najlepiej gdyż zachodzi tu multimotywacja. Ale proponuję skończyć offtopic ;-)