Witam,
Zauważyłem ze dyskusja przeniosła się tutaj, więc pozwoliłem sobie podążyć za nią.
Przede wszystkim, pierwsze słyszę o tym jakoby mod był martwy.
Prace skryptowe czekają do momentu ogłoszenia wersji finalnej, a prace nad modelami są w trakcie, a przynajmniej ja wciąż pracuję nad modelami szkieletowymi.
Nawet gdyby wersja finalna ukazała sie dziś, mamy wystarczającą ilość modeli aby poskładać do kupy całkiem sporego moda.
Owszem, ostatnio modele spływają w żółwim tempie, wiadomo - każdy z nas pracuje za darmo, w wolnym czasie, każdy ma swoje sprawy, pracę, szkołę, rodzinę - ale przecież nie ma zakazu pracy nad zawartością moda więc nie do końca rozumiem to rozdzieranie szat i dywagacje na temat umartwień i wskrzeszeń. Wiadomo co jest, wiadomo czego nie ma, są tutoriale - można pracować.
Od biadolenia nad kondycją moda i od robienia konspektów i harmonogramów nam nie przybędzie.
Po prostu, kto ma chęć i czas niech bierze się za robotę, a komu się nie chce lub nie może - ten niech nie robi, przymusu nie ma, ale proponuję przynajmniej przestać jojczyć.
Życzę wszystkim zaangażowanym więcej frajdy z wykonywania poszczególnych elementów, a mniej zatroskania o efekt końcowy. Pamiętajcie że robimy to co robimy głównie dla zabawy i samej przyjemności tworzenia.
pozdrawiam,