Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Deluge (pierwotny wątek i dyskusja ogólna)  (Przeczytany 389675 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tul

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: With Fire And Sword - polski mod
    « Odpowiedź #225 dnia: Kwietnia 04, 2008, 22:53:13 »
    Postanowiłem wraz z częścią zespołu, że warto wskrzesić projekt. Zadecydowało przywiązanie do projektu i zainteresowanie ze strony osób postronnych. Wszyscy zainteresowani niech jak najczęściej odwiedzają forum WFASa i niech jak najwięcej się na nim udzielają. Im więcej opinii w pierwszym okresie produkcji, tym lepiej.

Offline Manitas

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #226 dnia: Kwietnia 05, 2008, 17:38:58 »
    Witam,
    Zauważyłem ze dyskusja przeniosła się tutaj, więc pozwoliłem sobie podążyć za nią.

Przede wszystkim, pierwsze słyszę o tym jakoby mod był martwy.
    Prace skryptowe czekają do momentu ogłoszenia wersji finalnej, a prace nad modelami są w trakcie, a przynajmniej ja wciąż pracuję nad modelami szkieletowymi.

Nawet gdyby wersja finalna ukazała sie dziś, mamy wystarczającą ilość modeli aby poskładać do kupy całkiem sporego moda.

Owszem, ostatnio modele spływają w żółwim tempie, wiadomo - każdy z nas pracuje za darmo, w wolnym czasie, każdy ma swoje sprawy, pracę, szkołę, rodzinę - ale przecież nie ma zakazu pracy nad zawartością moda więc nie do końca rozumiem to rozdzieranie szat i dywagacje na temat umartwień i wskrzeszeń. Wiadomo co jest, wiadomo czego nie ma, są tutoriale - można pracować.

Od biadolenia nad kondycją moda i od robienia konspektów i harmonogramów nam nie przybędzie.
    Po prostu, kto ma chęć i czas niech bierze się za robotę, a komu się nie chce lub nie może - ten niech nie robi, przymusu nie ma, ale proponuję przynajmniej przestać jojczyć.

Życzę wszystkim zaangażowanym więcej frajdy z wykonywania poszczególnych elementów, a mniej zatroskania o efekt końcowy. Pamiętajcie że robimy to co robimy głównie dla zabawy i samej przyjemności tworzenia.

pozdrawiam,

Offline tul

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #227 dnia: Kwietnia 05, 2008, 18:15:51 »
    Według mnie kilkumiesięczna cisza to śmierć. No i efekt końcowy jest dla mnie ważny, chciałbym dać coś ludziom. Miejmy nadzieję, że wraz z nową wersją wszystko trochę przyśpieszy.

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #228 dnia: Czerwca 08, 2008, 16:42:30 »
    Cieszę się, że proroctwa tula to nie do końca prawda, jak napisał Manitas. Dla mnie to będzie radość jak ten mod wyjdzie, chociaż wiem, że mój komputer nie pozwoli mi na pełną radość z niego. W ogóle podziwiam Was, że chce wam się coś takiego robić.

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    « Odpowiedź #229 dnia: Września 20, 2008, 23:29:14 »
    Jestem ciekaw jak sie mają sprawy z modem? Możecie przedstawic jakiś progress ,jakies informacje np. nad czym teraz pracujecie?
    Ostatnie screen'y na TW mało co nie wprowadziły mnie w euforie ,ale znów coś cich sie zrobiło ... mam nadzieje że to cisza przed burzą!
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #230 dnia: Września 21, 2008, 01:14:49 »
    Jest nas dwóch.
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline tul

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #231 dnia: Września 21, 2008, 08:57:02 »
    Intro jest prawie gotowe, niedługo je udostępnię na youtube.
    Dla niecierpliwych, zalążek projektu 'Wegetacja' będącego częścią składową WFASa:

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #232 dnia: Września 21, 2008, 11:20:39 »
    Ładne. Nawet bardzo. Jak mocno przy czymś takim komputer dostaje po dupie? Bo coś mi się wydaje, że czeka mnie slideshow. :D

Offline tul

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #233 dnia: Września 21, 2008, 11:50:01 »
    Lasu nie mam zamiaru robić z tych drzew, raczej będą to drzewa wolno stojące, wtedy wpływ na wydajność będzie niewielki. Zresztą WFAS i tak ma sporo wyższe wymagania niż Native.

Offline Jan Skrzetuski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #234 dnia: Października 05, 2008, 11:44:10 »
    A czy wie ktoś może kiedy tak dokładnie wyjdzie ten mod??? Wiem że na najnowszą wersję 1.0 którą osobiście sciągnąłem i gra się w nią bardzo fajnie. Chyba już rok czekam na ten mod i teraz piszecie że prace stoją w miejscu to się załamałem! Żeby nie owijać w Bawełnę, Zna ktoś konkretną datę wyjścia modu????

Offline pasterz861

• Użytkownik
    « Odpowiedź #235 dnia: Października 05, 2008, 12:06:03 »
    Oczywiście że znamy ,już ci podaje. Mod wyjdzie 7.10.2008 ,jest to wtorek bodajże.Jest już wersja beta ,ale musisz poszukać w internecie.

Teraz poważnie !!! Na CH*J ci mod na v1.0 ,skoro jest v1.003 i nie widomo czy nie bedzie jeszcze nowszej wersji.
    Jeżeli chcesz znać choć przyblużona date wydania moda ,to zdradz nam kiedy wujdzie nowe MS !!! ... zapewne znasz tą date!!!
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Jan Skrzetuski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Października 06, 2008, 16:08:24 »
    No chodziło mi o wersje 1.003 tylko nie wiem czemu napisałem 1.0. A tamto pytanie było z ciekawości.

Offline pasterz861

• Użytkownik
    « Odpowiedź #237 dnia: Października 06, 2008, 23:06:39 »
    Dopuki nie pojawi się nowy MS (Module system) ,nie ma sensu pytać jakichkolwiek "modmakerów" ,o ich dzieła na v.1003.

Ps: Chodz nie powinno się wogóle zadawać tego pytania. Oni robią to za darmo ,trzeba uszanowac ich poświęcony czas i nie naciskać. Pozatym ... w tym wieku ,poprostu nie wypada :P
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #238 dnia: Października 06, 2008, 23:29:10 »
    Ja myślę, że modmakerzy nie robią tego dla zadowolenia innych. Po pierwsze tworzenie moda daje im przyjemność, a po drugie sami z tego korzystają grając. Po prostu inni korzystają :)
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline tul

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #239 dnia: Października 07, 2008, 17:33:19 »
    Ja myślę, że modmakerzy nie robią tego dla zadowolenia innych. Po pierwsze tworzenie moda daje im przyjemność...

Święte słowa, zawsze wolałem tworzyć nić grać. A co by nie zaśmiecać tematu dwa screeny rzeczki: