Lisowczyków nie będzie, ale szlachcica będzie można sobie wyposażyć w podobnym stylu.
No i tu zgodzę się z Grievousem, banda rabusiów i gwałcicieli...
Ja również się zgodzę.
Przeszperałem też trochę tematów na historycy.org w poszukiwaniu dragonów, wyposażeni byli różnie, jedyne co łączy wszystkich to te długie buty. Większość ubrana tak jak napisał sir Luca. Podejrzewam że na razie zostaną bardziej w stylu polskim. Potem do nich wrócimy.
bartu$, dobrze przeczytałem? O co chodzi z tymi inżynierami? Okopy? Czy mając w składzie inżynierów bedzie sie walczyło na lekko zmienionych scenach? W połączeniu z tym kołowym menu tul'a, to takie coś ma wielki potencjał.
Tak jest to kołowe menu, inżynier może usypać małą górkę z za której może prowadzić skuteczny ostrzał w przysiadzie. Górkę można usypać wszędzie tam gdzie teren jest prosty.
BTW: coś mało tych jednostek dla frakcji. Z Kozaków tu się robi zwykłą poduszkę do bicia i trenowania wojsk na Turków (a przynajmniej tak się zdaje). Ale co tam, ja i tak będę grał Polską :p
Staramy się by tak nie było, wczoraj dopadłem się do stronki typu wargame, na której jest kilka fajnych pomysłów co do jednostek dla kozaków, pewnie je wykorzystam.
Na razie pewnie dodamy Czerni i Plastunów tak jak pisałem. Mam nadzieję że dodanie taboru zmieni sprawę z Kozakami.
Już teraz pragnę nadmienić że Kozacy nie są chłopakami do bicia i radzą sobie dobrze z Polakami, jeśli tylko potrafi się wykorzystać atuty piechoty.