Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Deluge (pierwotny wątek i dyskusja ogólna)  (Przeczytany 389706 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: With Fire And Sword (Beta testy- info pierwszy post).
    « Odpowiedź #795 dnia: Lipca 13, 2010, 08:52:17 »
    Fajnie było by żeby Turcy,Moskale,Prusy lub Austria  i ew.Szwedzi.
    Turcy, Moskale i Szwedzie nawet nawet... Ale Austria i Prusy? W tym czasie Austria była (razem z Wenecją i jeszcze kimś) naszym sojusznikiem przeciwko Turkom, a Prusy naszym lennikiem!

Racja Prusy były naszym lennikiem....
    To może Brandenburgia?
    Nosz muszą być i szkopy:P

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #796 dnia: Lipca 13, 2010, 10:20:29 »
    Skoro b@rtu$ pyta się o dodatkowe frakcje w multi to i ja się wypowiem. Mi osobiście w zupełności wystarczą te frakcje co w singlu, Tatarzy, Kozacy i RP. Szwedzi mogą być, ale nie pasują do okresu czasu w modzie, jeszcze z nimi się nie biliśmy. Jak już kogoś dodać to tylko Turków, w końcu Tatarzy byli ich lennikami więc wpasowują się w okres czasu. Rosja też się nie wpasowuje w klimat, w końcu są Kozacy. Niby to multi i można kogoś dodać, ale jeżeli o mnie chodzi to nawet Szwedzi są lekką przesadą. Czyli jak dla mnie RP, Tatarzy, Kozacy i w ostateczności Turcy.

Nosz muszą być i szkopy
    A oni to chyba najbardziej nie wpasowują się w klimat, nie mam na myśli najemników z ziem Niemieckich w czasach powstania, ale szkopy to też przesada.

Lubię jak jest historycznie, nawet jeżeli to multi.

Offline Plopp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #797 dnia: Lipca 13, 2010, 13:03:33 »
    Nosz muszą być i szkopy:P

Za Niemców można przebrać te kukły na treningu;)

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #798 dnia: Lipca 13, 2010, 21:03:03 »
    Ta wypowiedz jest najbardziej rozbudowana więc oprę swoją właśnie o nią.
    Skoro b@rtu$ pyta się o dodatkowe frakcje w multi to i ja się wypowiem. Mi osobiście w zupełności wystarczą te frakcje co w singlu, Tatarzy, Kozacy i RP. Szwedzi mogą być, ale nie pasują do okresu czasu w modzie, jeszcze z nimi się nie biliśmy. Jak już kogoś dodać to tylko Turków, w końcu Tatarzy byli ich lennikami więc wpasowują się w okres czasu. Rosja też się nie wpasowuje w klimat, w końcu są Kozacy. Niby to multi i można kogoś dodać, ale jeżeli o mnie chodzi to nawet Szwedzi są lekką przesadą. Czyli jak dla mnie RP, Tatarzy, Kozacy i w ostateczności Turcy.

Nosz muszą być i szkopy
    A oni to chyba najbardziej nie wpasowują się w klimat, nie mam na myśli najemników z ziem Niemieckich w czasach powstania, ale szkopy to też przesada.

Lubię jak jest historycznie, nawet jeżeli to multi.

Wiadomo że większość z tych nacji nie brało udziału w tej wojnie"domowej", oprócz turków którzy rzeczywiście muszą być i których trochę pominęliśmy także janczarami też się posiekamy:). Jednak np moskale kilka lat później wzięli się i za Chanat i za Kozaków i nas też znacząco osłabiła, więc tu już można by delikatnie powiązać tą nację w Multi.

Oczywiście nie mamy zamiaru pchać wszystkich nacji do singla, nie będzie ich tam. Nie wiadomo jednak co rzeczywiście zrobić z "Niemcami" i innymi liczącymi się armiami tamtego okresu.

Czemu tak mnie to trapi?
    Ano chciało by się chociaż wirtualnie powojować nacjami, które w historii nawet się nie spotkały. Husaria vs Hiszpańscy Kirasjerzy :). Kilka osób z historycy.org pewnie by się ucieszyło. Widziałem tam bardzo rozwinięty temat typu "co by było gdyby".

Póki co myśleliśmy o nacji Najemników, gdzie podziali by się Niemcy, Szkoci i kilka innych jednostek.

Wiem że głupio tak rozwijać pomysł którego podstawowe założenie nie zostały jeszcze tak do końca zrealizowane. Podkreślam że jest to pytanie takie na przyszłość, wrazie gdyby zupełnie nie chcący mod się komuś spodobał.

Przejdę teraz do ważniejszych rzeczy, czyli jak idą prace:

Obecnie kończę tatarów(została do zrobienia/skończenia zbroja "cztery lustra", którą bogatsi tatarzy podobno miewali, oraz kilka tarczy i łuków). Prace skutecznie spowalnia laptop:(
    Jak wrócę z Niemec posiedzę trochę nad nowymi animacjami, mam już kilka pomysłów w głowie. Kombinacje animacji szkieletowej z vertex, która może się spodobać. Zobaczymy jak to wyjdzie.
    Mam zamiar pobawić się też działającym nahajem(coś w stylu bicza), dla tatarów.

Tul skutecznie urozmaica cała zabawę różnego rodzaju skryptami: armaty, granaty. Wprowadza też nowe animacje, prawdopodobnie będzie można się zakradać i dzięki temu uskuteczniać zasadzkę. Słyszałem też coś o czołganiu się...

Zbieramy pomysły do kupy odnośnie mapek i trybów gry. Trochę tego jest. Szczególnie wyróżniają się te związane z zasadzkami. Drużyna zasadza się i uniemożliwia przejście do jakiegoś celu drugiej... Jest tego naprawdę sporo. Czas pokaże jak to wszystko wyjdzie w praniu.

Pozdrawiam.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #799 dnia: Lipca 13, 2010, 23:11:42 »
    Słuchajcie, po wypowiedzi Bartka doszedłem do wniosku, że nacje, które będą się miały znaleźć w multi wcale nie muszą odpowiadać realiom. Jak wspomniał Bartek powyżej znajdzie się kilku śmiałków, którzy chcieliby ujrzeć bitwę Polaków z Hiszpanami itd. Jestem osobą, która ceni realizm i dokładność historyczną w grach, ale w przypadku multiplayer, jeszcze takiego jaki jest w MB: Warband, możemy chyba sobie pozwolić na nutkę fantazji? ^^

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #800 dnia: Lipca 14, 2010, 18:36:55 »
    Wszystko ladnie pieknie tylko jak beda do multi robic polowe armii Europy,to multi wyjdzie nie wiadomo kiedy a singiel pewnie wogole

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #801 dnia: Lipca 14, 2010, 19:07:32 »
    Wszystko ladnie pieknie tylko jak beda do multi robic polowe armii Europy,to multi wyjdzie nie wiadomo kiedy a singiel pewnie wogole

Nom.Tak wiec proponuje wypuścić mutli i singla z tymi państwami które już są prawie gotowe.Czyli RON,Kozacy,Tatarzy(Chyba tylko tyle jak na razie).Później ew wypuści kolejne wersje przynajmniej na multi z Moskalami,Turkami czy tam z kimś innym.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 14, 2010, 20:18:50 wysłana przez Skrzetusky »

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #802 dnia: Lipca 14, 2010, 19:33:13 »
     Racja. W singlu powinno być Ogniem i mieczem, a nie cała trylogia. Chodzi mi o klimat Ukrainy, dzikie pola, stepy, trochę dzikich jeszcze ludzi... Jak ktoś chce trylogię, to niech sobie kupi M&B: OiM od CDP, tam ma wszystko... A dodatkowe frakcje w multi nie przeszkadzałyby w ogóle, nawet fanie by było, jak mówi b@rtu$ żeby Polacy walczyli z Hiszpanami czy innymi Anglikami...

A od czego jest współpraca między modami? ;) Poprosić kogoś z TEatRC o kilka broni i zbroi, troszkę je zmodyfikować i git.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2010, 12:06:05 wysłana przez nizyn »

Offline |Swordsman|

• Użytkownik
    • Po prostu Jędruś
    « Odpowiedź #803 dnia: Lipca 14, 2010, 22:10:13 »
    Już sobie wyobrażam szarże husarii na Hiszpanów lub Anglików. Normalnie miodzik. A czy będą różne rodzaje dragonii??
    W grze o tron wygrywasz, albo dostajesz 2-8.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #804 dnia: Lipca 15, 2010, 00:04:44 »

Nom.Tak wiec proponuje wypuścić mutli i singla z tymi państwami które już są prawie gotowe.Czyli RON,Kozacy,Tatarzy(Chyba tylko tyle jak na razie).Później ew wypuści kolejne wersje przynajmniej na multi z Moskalami,Turkami czy tam z kimś innym.
    Dokładnie. Moim zdaniem powinno się dopracować to co już jest zaplanowane i rozpoczęte. Wydać mod z 3 nacjami na MP i pełnym singlem. Później zrobić np. na taleworlds ankietę które państwo dodać do MP. W ten sposób WFAS może stać się najlepszym modem Single i Multiplayer.
    Sława!

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #805 dnia: Lipca 15, 2010, 11:35:16 »
    Ja liczę ze przede wszystkim w przyszłości pojawia się Ruscy i Turcy.:P

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #806 dnia: Lipca 19, 2010, 22:53:28 »
    Nowe jednostki które nie długo trafią do moda:

Turcy:
    -Janczarzy (piechota wiadomo, przykładowy obrazek):

-Solaks(piechota uzbrojona w łuki- gwardia sułtana)

-Spahisowie (kawaleria, przykład):

-Delilowie(lekka kawaleria)

-Lagemdży(wojska inżynieryjne, sapeży itd)
    Nie wiem jak wyglądali, ale się dowiem :)
    A po co wojska inżynieryjne? dowiecie się w swoim czasie :)

Na początek wystarczy, to takie podstawowe wojska z tego co się orientuje. Przede wszystkim potrzebni są janczarzy i spahisowie.

Pozdrawiam.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #807 dnia: Lipca 20, 2010, 16:20:38 »
    sapeży
    Aua...
    Zaraz... To będzie jednak Turcja w singlu? Czy mnie uspokoisz i powiesz, że tylko w multi? ;)

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #808 dnia: Lipca 24, 2010, 01:59:07 »
    Na pewno w Multi będzie Turcja. U Turków oczywiście Tatarzy i to co pokazałem wcześniej na obrazkach. Powoli zaczniemy rozbudowywać wojska Polskie o najemników, z tym że po takim zabiegu strona kozacka może okazać się taka mało urozmaicona i bez wyrazu. Brak cięższych jednostek może być wielkim minusem w Multi. Czas pokaże czy zwiększając im w znaczny sposób atletykę i tym samym prędkość poruszania się uda nam się osiągnąć pewnego rodzaju równowagę sił przy odmienności taktyki jednocześnie.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #809 dnia: Lipca 24, 2010, 18:51:19 »
    To może w trybie multi dodać opcje czy w jakikolwiek sposób zrobić tak aby Dało się wybrać Tatarski ekwipunek będąc w drużynie kozackiej?