Dostałem kasę na nową kartę graficzną oraz parę książek, o które poprosiłem. W dodatku nie wiem Andronikusie, czemu widzisz problem w tym, że napisałem Bóg z wielkiej litery. Jestem tolerancyjny i wiem, że jak napiszę "Bóg" z małej, to mogę tym kogoś urazić, a tego nie chcę. I nie wiem czemu sądzisz, że nie mam sumienia. Może powinienem to inaczej nazwać, ale głupim byłoby z mojej strony, gdybym nie brał udziału w świętach, a jednocześnie oczekiwał za to masy prezentów. Po prostu taki nie jestem. W dodatku Tobie chyba się wydaje, że to moja głupota związana z wiekiem, ale tu się mylisz, bo bardzo dokładnie to przemyślałem i odbyłem wiele rozmów z rodziną, a nawet proboszczem z pobliskiej parafii. Jestem w pełni świadomy tego co robię i mogę Cię zapewnić, że nie jest to jakiś bunt przeciwko rodzinie, a czyste przekonanie. Wiem co to jest ateizm, a także jestem w pełni świadomy konsekwencji podpisania aktu apostazji. Widzisz nie Tobie oceniać wiarę i postępki innych. Nie każdy, kto ma 15 lat jest głupim buntownikiem, którego podnieca robienie komuś na złość i łamanie prawa. Mógłbyś i to wziąć pod uwagę. Oczywiście rozumiem Ciebie, bo jesteś starszy i nie zawsze zgadzasz się z opinią nieletnich, jednak okazałeś mi w ten sposób swój brak szacunku do mnie i moich przekonań.
EDIT: Ależ ja nie chcę aby ktoś odblokowywał tamten temat. I nie mam już zamiaru offtopować w tym. Tylko odpowiedziałem na zarzuty Andronikusa i koniec.