Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Deluge 0.8  (Przeczytany 2347 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Index

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • Al Carpone
    The Deluge 0.8
    « dnia: Lipca 09, 2014, 23:47:35 »
    Problem polega na tym, że nie jestem w stanie włączyć The Deluge razem z WSE. Gdy staram się odpalić moda za pomocą oczywiście WSEloadera , to wywala błąd "Could not find mb_warband or mb_warband_dedicated". Z kilku źródeł dowiedziałem się, że trzeba stworzyć skrót od WSEloadera i podać w nim ścieżkę do warbanda, poprzedzając ją znaczkiem "-p" czyli np.: -p "C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\MountBlade Warband\mb_warband.exe"

Problem polega na tym, że posiadam aktualnie Windowsa XP na którym takiego "fikumiku" nie da się zrobić, a co za tym idzie , gra odpala się bez WSE i nie wczytuje żadnych serwerów. Jakieś pomysły jak odpalić najnowszego Delucza na starym średniojarym XPeku?
    "Bannerlord to taki mount & blade tyle że nie wyszedł."

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    Odp: The Deluge 0.8
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 10, 2014, 00:22:37 »
    Wejdź w pliki moda, znajdź tam WSE (jeżeli nie ma, to tam wrzuć prosto z rozpakowanej paczki) i właśnie z niego odpalaj.

Offline Index

• Użytkownik
    • Al Carpone
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 10, 2014, 09:47:43 »
    Napisałem przecież wyżej, że gdy odpalam z WSEloadera to wyskakuje błąd. Jedynym znanym mi rozwiązaniem tego problemu jest utworzenie skrótu od WSEloadera i zmienienie mu ścieżki tak jak wyżej. Problem w tym , że na Winku XP tak się nie da, bo to "-p" uznaje jako błąd ścieżki i pisze, że trzeba natychmiast poprawić.

Druga sprawa to to, że Delucz 0.8 nie ma paczki tylko instalator.

@EDIT
    The Deluge się odpala.... ale bez WSE. Podałem w skrócie ścieżkę do warbanda nie używając tego parametru "-p". Niestety bez Script Enhancera nie wyszukują mi się żadne serwery. Nadal jedynym mi znanym rozwiązaniem jest nieszczęsna literka P...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2014, 11:01:23 wysłana przez KamilloPL »

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 10, 2014, 12:13:00 »
    Nie ma różnicy, czy ma instalator czy nie... wszystkie pliki są w paczce...

Offline Index

• Użytkownik
    • Al Carpone
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 10, 2014, 12:21:27 »
    Tak, są.  Ale co mi po tym, skoro WSELoader znalazłem już dawno, a mimo to nie działa? Próbowałem wszystkiego. Od tworzenia skrótu z inną ścieżką, po kilkurazową reinsalację. Kupa, że tak powiem.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 10, 2014, 13:59:26 »
    Dałbym sobie łapę uchlastać, że na XP skróty i parametry w ścieżkach działają tak samo, jak w nowszych Windowsach. Wklej tu całość tego, co masz w polu "element docelowy", z zachowaniem cudzysłowów oczywiście.

Alternatywa to przekopiowanie zawartości katalogu WSE do katalogu głównego Warbanda (tam, gdzie jest plik mb_warband.exe) i próba odpalenia WSELoader.exe właśnie stamtąd.

Jeszcze inne wyjście - zrobienie pliku bat, który odpali plik exe z odpowiednimi parametrami.

Offline Index

• Użytkownik
    • Al Carpone
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 10, 2014, 15:56:23 »
    Dzięki. Sprawdzę każdą możliwość i napiszę editem czy działa.

Ścieżka utworzonego przeze mnie skrótu od WSE: "C:\Program Files\Steam\SteamApps\common\MountBlade Warband\mb_warband.exe"

Nie mam całkowicie możliwości wpisania parametru -p przed ścieżkę. Mogę go wpisać na końcu, niestety to nie skutkuje żadnym efektem.

@EDIT

Dobra. Poskutkowało przeniesienie zawartości WSE do głównego katalogu Warbanda. Script Enhancer się załączył i wyszukuje serwery.
    Naprawdę wielkie dzięki.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2014, 16:12:48 wysłana przez KamilloPL »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 10, 2014, 18:44:44 »
    Jeśli faktycznie miałeś wpisane to, co podałeś, to odpalałeś zwykłego Warbanda. Zastąpiłeś po prostu ścieżkę do WSE, ścieżką do M&B, a miałeś ją tylko DODAĆ w formie parametru. Na przyszłość, tak to mniej więcej ma wyglądać:

"C:\Program Files\Steam\SteamApps\common\MountBlade Warband\Modules\The Deluge 0.8\WSE\WSELoader.exe" -p "C:\Program Files\Steam\SteamApps\common\MountBlade Warband\mb_warband.exe" -m "The Deluge 0.8"

Offline Index

• Użytkownik
    • Al Carpone
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 10, 2014, 19:22:04 »
    Dzięki. Szukałem wyjaśnień na forach i pisało tam by wpisać tylko taką ścieżkę jak podałem, więc dla mnie to wyglądało legitymacyjnie :P
    W każdym razie problem rozwiązany.

Offline Misiek1205

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 19, 2014, 17:20:06 »
    Witam wszystkich, to mój pierwszy post.

Podepnę się do tematu, mam taki problem, po zainstalowaniu moda i uruchomieniu go pisze że Warband Script Enchancer (WSE) nie został wykryty, i żebym uruchomił go z WSE Loadera exe, jak to zrobie w Launcherze wyskakuje mi komunikat, że muszę aktywować grę wpisując klucz.
    Problem polega na tym że gdy wpisuje klucz ze steama wyskakuje mi komunikat ,,odmowa aktywacji'' przy recznej aktywacji jest to samo, jakieś pomysły ?