Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Żużel/speedway  (Przeczytany 5959 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    Żużel/speedway
    « dnia: Lipca 06, 2014, 00:37:12 »
    Tutaj piszemy sobie o najlepszej dyscyplinie świata (temat ogólny), a w szczególnosci polskich ligach żużla.

Zacznę temat od najważniejszej ostatnio sprawy, jak myślicie, kogo Cieślak wystawi na finał DPŚ w Bydgoszczy? Ja stawiam na czwórkę: Kołodziej, Kasprzak, Hampel i albo Janowski, albo Protasiewicz z naciskiem bardziej na tego drugiego. Zapraszam do dyskusji zainteresowanych :)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    Odp: Żużel/speedway
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 06, 2014, 19:18:47 »
    o najlepszej dyscyplinie świata
    nie

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 06, 2014, 23:00:56 »
    Tutaj piszemy sobie o najlepszej dyscyplinie świata
    siatkówka plażowa?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 06, 2014, 23:08:55 »
    siatkówka plażowa?
    U must B jokin. Wszyscy wiedzą, że nasz sport narodowy - piłka nożna xD
    Kontynuujemy offtop? :D
    Jak już jesteśmy przy żużlu, to ja tylko powiem, że mnie bardziej liga interesuje i mam nadzieję, że w tym sezonie Stal Gorzów wreszcie wygra. Wszystko tak naprawdę moim zdaniem będzie zależało od meczu z Azotami Tarnów w sierpniu. Jak nie popłyną, to mają szanse na mistrzostwo.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 06, 2014, 23:17:40 »
    No pewnie lllew, ja mogę kontynuować ten fascynujący temat :D

Według mnie Cieślak wystawi: Huberta Szymborskiego, Norberta (bo jest dobry na cav, a to prawie jak motocykle), Franka Elliotta (bo jest rudym turasem z tale Worlds i robi dobre kebaby) i dalej albo Krzysiek z CoRu albo Michau z Włocławka.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • True North!
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 06, 2014, 23:50:55 »
    W dziale offtopic trzeba kontynuować offtop :DD Nie no, popłynąłem z tą najlepszą dyscypliną na świecie, ale równie chętnie oglądam speedway, czy piłkę nożną. Co do Gorzowa, i tak na 95% będziecie w play-off, ale jakby wybierać mecz decydujący dla Was, to wybrałbym najbliższy mecz z Apatorem, jeśli oni wygrają ten mecz na Jancarzu, to powinien być znak, że w ewentualnych play-offach z Falubazem, a wszystko wskazuje na to, że to właśnie na nich wpadniecie, oni (Falubaz) są naturalnymi faworytami. Jakbym miał wybrać zespół, który ma w tym sezonie wygrać ligę, to niewątpliwie byłaby nim Unia Tarnów, Stal ma szanse co najwyżej na trzecie miejsce jeśli Unibax się nie zakwalifikuje do PO kosztem Leszna. Ja natomiast spoglądam niecierpliwie na Włókniarza, serio chciałbym, aby sezon się skończył, może się uda zająć 6. miejsce, aby uniknąć baraży, ale trzeba zmienić skład na przyszły sezon. Trzeba go zbudować tanim kosztem finansowym, nawet za cenę spadnięcia do 1. ligi. Chciałbym, aby Kildemand i Czaja zostali i aby to na nich budować, mam nadzieję, młody zespół, a przede wszystkim tani, aby Lwy w końcu wyszły na prostą finansową.

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 07, 2014, 10:35:27 »
    Co Wy się tam znacie. Żużel to życie!
    DANCE OR GET BANNED

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 07, 2014, 10:53:07 »
    Cytat: AdamOr
    Jakby wybierać mecz decydujący dla Was, to wybrałbym najbliższy mecz z Apatorem, jeśli oni wygrają ten mecz na Jancarzu, to powinien być znak, że w ewentualnych play-offach z Falubazem, a wszystko wskazuje na to, że to właśnie na nich wpadniecie, oni (Falubaz) są naturalnymi faworytami.
    Rzeczywiście, mogą nam napsuć krwi, szczególnie Ward, Sajftudinow i Gollob, ale Stal ma w końcu Zmarzlika, Kasprzaka i Iversena, oni IMO jeżdżą obecnie lepiej. Stawiam na nieznaczną wygraną Stali w tym meczu, myślę że różnica maksymalnie wyniesie 10 punktów, chociaż spodziewam się raczej czegoś koło 6 punktów.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • True North!
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 07, 2014, 11:22:54 »
    Rzeczywiście, mogą nam napsuć krwi, szczególnie Ward, Sajftudinow i Gollob, ale Stal ma w końcu Zmarzlika, Kasprzaka i Iversena, oni IMO jeżdżą obecnie lepiej. Stawiam na nieznaczną wygraną Stali w tym meczu, myślę że różnica maksymalnie wyniesie 10 punktów, chociaż spodziewam się raczej czegoś koło 6 punktów.

Weż to popraw, Gollob w tym sezonie jest cieniem samego siebie, i nie zmienia tego wczorajsze SEC. Twoja prognoza odnośnie tego meczu jest najbardziej prawdopodobna, zamiast Golloba wstaw Przedpełskiego, aby liczba juniorów w porównaniu się zgadzała :D

Offline Rome

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 07, 2014, 11:35:46 »
    Wczoraj w Guestrow Gollob ładnie sobie radził.
    DANCE OR GET BANNED

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • True North!
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 07, 2014, 12:11:47 »
    To był tak spreparowany tor, że szok. Tylko zewnętrzne tory się liczyły, choć i tak było więcej walki niż w wielu rundach GP. Gollob miał mnóstwo farta, dwa razy z najlepszego toru D startował, w 20. biegu Pedersen wziął słabszą maszynę, co spowodowało zwycięstwo Golloba w tym biegu, choć i tak pojechał lepiej niż myślałem, patrząc ogólnie na zawody (co nie oznacza, że nagle wróciła mu forma).

Offline Rome

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 05, 2014, 23:14:09 »
    mam nadzieję, że w tym sezonie Stal Gorzów wreszcie wygra.
    No i Stal wygrała. :>
    Ładną wtopę zaliczył też Falubaz, w sumie było prawie pewne, że dostaną, ale takim wynikiem. D:

DANCE OR GET BANNED

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • True North!
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 06, 2014, 16:52:08 »
    Patrzcie, jaki przekręt był na meczu Ostrovii:

(click to show/hide)

No i co? Powtarzają mecz. Tylko przypadkiem wcześniej Drabik miał dwa defekty i Dryml został zawieziony do szpitala.

Tak jak Falubaz pojechał w Tarnowie to śmiech na sali. Takie hejty leciały na Włókniarz, że gówniany skład w Tarnowie wystawił (słuszne, swoją drogą), a tu zobaczcie, jaki dorobek punktowy jest:
    KantorOnline Włókniarz Częstochowa - 26
    1. Peter Kildemand - 11 (2,2,2,2,3)
    2. Oskar Polis - 1 (0,0,1,-,0,-)
    3. Mirosław Jabłoński - 6 (1,1,1,2,1)
    4. Hubert Łęgowik - 1 (0,0,-,1)
    5. Rafał Szombierski - 0 (0,d,d,-)
    6. Artur Czaja - 4+1 (1,1,0,1*,1)
    7. Rafał Malczewski - 3 (0,1,1,1,0)
    SPAR Falubaz Zielona Góra - 27
    1. Jarosław Hampel - 4 (0,1,1,2,0)
    2. Aleksandr Łoktajew - 1 (1,d,0,-)
    3. Piotr Protasiewicz - 10 (0,2,2,2,3,1)
    4. Krzysztof Jabłoński - 2 (1,1,0,0,-)
    5. Andreas Jonsson - 8 (1,2,2,0,1,2)
    6. Kamil Adamczewski - 1 (w,0,1)
    7. Adam Strzelec - 1 (1,0,u)

Dużej różnicy nie ma :D Co do wcześniejszych prognoz tutaj, kto by się spodziewał takiego osłabienia Unii Tarnów? Nikt, tak samo jak nagłego spadku formy Hampela i innych w Falubazie, Stal, nawet bez Iversena, radziła sobie dobrze, a Leszno pomimo paru kontuzji też jechało równo w PO. Co do I ligi, Rzeszów planowo wygrał z Orłem i awansuje. Mam nadzieję, że ten cyrk w Włókniarzu skończy się jak najszybciej upadkiem spółki, i aby stowarszyszenie mogło w sezonie 2015 wystartować w II lidze na spokojnie, tanim składem.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #13 dnia: Października 06, 2014, 20:38:46 »
    o co chodzi w tym zdjęciu?

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • True North!
    « Odpowiedź #14 dnia: Października 06, 2014, 21:11:01 »
    "Przypadkowo" po dwóch defektach pod rząd najlepszego juniora gospodarzy, zasłabnięciu ich zawodnika, który był ściągany samolotem do Ostrowa Wielkopolskiego z Pragi, gdzie tego samego dnia miał zawody, niekorzystnym wyniku 21:15, który dawał coraz większe szanse Wandzie (drużynie przyjezdnej) na awans ligę wyżej (w pierwszym meczu było 54:36 dla Wandy) padło zasilanie na jednym łuku, dziwnym trafem przez prawie dwie godziny nic nie byli w stanie z tym zrobić, potem działacze Ostrovii tłumaczyli, że nie tylko na Stadionie padł prąd, a skoro nie tylko na stadionie padł prąd, to jakim cudem prosta i pierwszy łuk są oświetlone? I co sędzia mógł zrobić? Powtórka meczu od stanu 0:0 10/16, za dużo przypadku na raz, czyż nie?