Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z nową wersją  (Przeczytany 2457 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rzecznik

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z nową wersją
    « dnia: Czerwca 27, 2014, 23:41:39 »
    Szanowni użytkownicy Tawerny i gracze modyfikacji "The Deluge"! Mam pewien problem, który nigdy nie występował na poprzednich wersjach moda, za to przeszkadza mi właśnie teraz na 0.8. Mianowicie co jakiś czas przy odpalaniu gry wyskakuje błąd "Audio System was not initialized correctly", co wg mnie powinno jedynie stwarzać problemy z dźwiękiem. Ale nie - po pojawieniu się tego błędu gra crashuje tuż przed pełnym załadowaniem. Zawsze. Pomaga tylko restart komputera. Co to może znaczyć i ewentualnie co z tym zrobić? Z góry dziękuję za pomoc.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    Odp: Problem z nową wersją
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 28, 2014, 05:20:31 »
    Standardowo polecę programik, by wykluczyć pewne ewentualności:
    http://slimdrivers.softonic.pl/
    Zaktualizować wszystko i sprawdzić.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 28, 2014, 11:02:34 »
    Mam wrażenie, że w Warbandzie 1.15x dźwięk się trochę rozsypał. Coś w tej wersji chyba naknocili i nawet bardzo odległe dźwięki są często słyszalne. Efekt - odtwarzanych jest znacznie więcej dźwięków, niż być powinno i komputer musi to wszystko obrobić. W połączeniu z nową wersją moda, gdzie doszło sporo nowych efektów dźwiękowych, może to być trudne do przełknięcia dla słabszych zintegrowanych kart.

Na dobry początek proponuję przejść do opcji Audio przy włączaniu M&B, wyłączyć opcję "Enable Sound Variation" (nie pamiętam jak zwie się po polsku, ale jest pierwsza na liście) i sprawdzić, czy to coś zmienia. Jeśli jest wyłączona, to spróbować z włączoną.

Offline Vernon

• Użytkownik
    • Za Temerie!
    « Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 28, 2014, 13:48:27 »
    Witam wszystkich, od wyjścia nowej wersji The deluge 0.8 borykam się z problemem takim iż nie mogę uruchomić samej gry...wyskakuje mi taki oto błąd: "failed to inject library into remote process
    If you are running an antivirus or security suite, try temporarily disabling it."

Nie wiem jak temu zaradzić...próbowałem wyłączyć antywirusa, którego nawet nie mam xd, wyłączyłem zapore systemową, reinstalowałem...i nic.. proszę o niezwłoczny kontakt tutaj, lub na steam, mój nick: Vernon Roche

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 28, 2014, 14:18:41 »
    Niewiele możemy tu poradzić, bo to kwestia samego WSE i czegoś w systemie, co blokuje proces. Zostaje próbować to jakoś obejść np. próbując odpalić WSE jako administrator lub w trybie zgodności, a jeśli to nie pomoże, to dalej szukać przyczyny. Jaki to w ogóle system, Windows?

Offline Vernon

• Użytkownik
    • Za Temerie!
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 28, 2014, 14:25:50 »
    To system XP

Offline Vernon

• Użytkownik
    • Za Temerie!
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 28, 2014, 18:22:35 »
    Próbowałem uruchamiać w trybie zgodności...nic nie pomogło...dziwne jest to że gdy odpalam nowego Deluge przez steam, z warbanda normalnie działa, tylko ze na serwy wbić nie moge, a jak mam uruchomić przez WSE to pojawia się problem.

Offline Vernon

• Użytkownik
    • Za Temerie!
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 03, 2014, 15:01:33 »
    Mam pytanie, czy zostanie stworzona wersja Portable nowego The deluge? bo odkąd wyszedł on w formie instalatora...no..nie działa.
    Natomiast stary deluge w wersji portable działa i nie mam z nim żadnych problemów, prosiłbym o stworzenie owej wersji, i proszę o szybką odpowiedź

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 03, 2014, 15:04:37 »
    Możesz sam sobie Ją stworzyć pobierasz wersję WB nonsteam i wrzucasz tam moduł. Może zadziałać.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 03, 2014, 15:40:32 »
    Tu nie chodzi o to, czy jest to wersja portable, czy nie. Całość rozbija się o WSE, bo rozumiem że z odpaleniem niego masz dalej problemy. Żonglowanie resztą plików moda nic nie zmieni, jeśli WSE w wersji 3.2.0 nie będzie chciało ruszyć Ci na kompie.

Jedyne wyjście to dociec co w systemie nie pozwala, aby WSE się uruchomił. Innego wyjścia nie widzę.

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 03, 2014, 16:15:56 »
    A jaka wersja XP, który service pack?
    Może spróbuj zaktualizować sobie jakieś składniki systemowe jak np NET framework, nie wiem tak na prawdę jakie składniki mogą być tutaj potrzebne. Czasami z grą instalują się jakieś składniki od C++, nie pamiętam jak to się dokładnie teraz nazywa...

Może format dysku i instalacja Windowsa od nowa...