Na początek- wybaczcie, że tak długo to trwało, ale nie miałem czasu na sklejanie podsumowania po "zakończeniu" turnieju, a dopiero ostatnio się za to zabrałem. Wybaczcie też za pokrzywione krawędzie sygnaturek (szczególnei chodzi o miejsca 3), ale ponownie- nie miałem czasu, żeby zrobić to porządniej, a i tak za dużo czasu mi to zajęło.
Przechodząc do rzeczy... turniej został oficjalnie zakończony. O ile w fazie grupowej jakoś to szło (mimo wszakże niewielkiej frekwencji), to faza pucharowa była całkowitą porażką. Na 4 mecze rozegrano tylko 1 ... a konkretnie półfinał
BoT vs PSOA. Dlatego właśnie administracja podjęła decyzję o przyznaniu dla PSOA miejsca 2, mimo że nie dostali się do finału. Temat ten był już jednak omawiany i dokładnie wyjaśniony.
Komu należą się podziękowania za pomoc przy organizacji tego? Na początek samym administratorom:
Rome, który rozstrzygał wszelkie spory i nieporozumienia oraz pilnował wypełniania wyznaczonych mu zadań,
Sebkowi za pomoc przy utrzymaniu turnieju w całości i rozstrzyganie wątpliwości oraz wreszcie i
Prussakowi, który mimo pojedynczego zatargu z tygodnia trzeciego spisywał się dobrze w swojej roli i pilnował, by turniej się rozwijał. Sam pomysł na polski 5 a side pochodzi właśnie od niego. Podziękowania należą się również (aktywnym) sędziom, a mianowicie
Lutherowi i
Habrakowi za pilnowanie meczy, robienie screenów i pomoc dla administracji.
Luther również zasłużył się przeprowadzeniem statystyk z fragami (z własnym systemem przeliczania punktów) oraz pomocą przy zliczaniu punktów w typerach. Dzięki również dla tych, którzy w pomniejszym stopniu (choćby mentalnego wsparcia ;p) również przyłożyli się do rozwoju tego turnieju. Organizacyjnie wyszedł on według mnie naprawdę dobrze, jednak niestety frekwencja i gracze już nie dopisali ..
Przejdźmy więc, do wyników ...
Miejsce 1. Band of Tatars [BoT] Miejsce 3. Wściekłe Kucyki & Strefa Lam [Lama] 5. Flying Dildos [FLyD]
6. White and Red Guards [WaRG]
= Hell Riders [ HR]
8. Iron Knights [Iron]
Dodatkowo na podstawie statystyk, które ze względu na zbyt dużą ilość walkowerów w fazie pucharowej, były liczone tylko do końca fazy grupowej .... królem fragów zostaje
Zefir!
Wyłoniliśmy też Mistrza Typerów. Został nim
Ganczo!
Nie ma co się dłużej rozpisywać. Z mojej strony, to tyle. Turniej nie wyszedł tak, jakbyśmy tego chcieli ze względu na frekwencję i podejście niektórych zawodników, jednak z pewnością poniesie to za sobą jakieś doświadczenie. Może dzięki temu kolejny sezon wyjdzie lepiej... własnie- kolejny sezon. Co o tym myślicie? Uważacie, że powinien się odbyć w dalszej/bliższej przyszłości? Może macie na ten temat jakieś uwagi, propozycje?
Wszelkie pomysły, sugestie, czy opinie zamieszczajcie w komentarzach, w tym temacie.