Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z pamięcią w Androidzie  (Przeczytany 1262 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Problem z pamięcią w Androidzie
    « dnia: Maja 18, 2014, 01:10:19 »
    Cześć, mam tragiczny problem z pamięcią urządzenia w Androidzie. Nie chodzi mi o pamięć węwnętrzną (4 gb domyślnie) czy o pamięć z karty, ale o pamięć urządzenia, której wielkość domyślnie wynosi u mnie 1,57 GB. Aplikacje zajmują 342 mb, czyli jakąś 1/5 tej pamięci, natomiast wolne miejsce to jedynie 70 mb. I tu pytanie, gdzie ta pamięć? bo na pewno nie w aplikacjach, które regularnie czyszczę (usuwam pamięć podręczną itd), na pewno nie leży też po stronie multimediów, bo wszystkie są na karcie SD. Czyszczenie cleanerem nie pomaga, nie pomaga też szukanie jakichś wirusów, szczerze mówiąc nie wiem już co mam robić...jakaś rada?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline kacperek1198

• Użytkownik
    Odp: Problem z pamięcią w Androidzie
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 18, 2014, 12:40:26 »
    Nie usuwaj pojedynczo różnych plików tyko zgraj te potrzebne i zrób formata i na 100 % ta pamięć już będzie.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 18, 2014, 16:03:48 »
    Jak mniej więcej zgrać te pliki, jakoś mi nie zależy specjalnie na tych aplikacjach, bo jest ich z 10 i ich pobranie to kwestia godziny czy dwóch, natomiast zastanawiam się czy nie stracę danych na których mi zależy (zdjęcia, muzyka, filmy) które teoretycznie mam na karcie, ale praktycznie zdjęcia np z instagrama są niejako powiązane z tą aplikacją. Pytanie jest więc proste, wyciągam kartę i robię po prostu format, nic nie stanie się z plikami ;D?

Bo takie rzeczy jak kontakty mogę zapisać w postaci kopii zapasowej na karcie, tak ;)?

Dodam że telefon jest na umowie z Orange, więc jakiekolwiek rooty nie wchodzą w grę, nie chcę stracić gwarancji. Sam format nie ingeruje w gwarancje?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline kacperek1198

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 18, 2014, 22:08:54 »
    Wiesz co ? Możliwe że format usunie ci te pliki więc ja ci radzę podpiąć telefon do kompa i zgrać te zdjęcia itp. Napewno je tam znajdziesz. A jeśli chodzi o gwarancje to nie wiem zadzwoń do orange i się spytaj przecież nic się nie stanie jak się zapytasz ich o to ;p