Panowie i pani z przyjemnością chciałbym przedstawić Państwu mój pomysł, liczę na ciepłe przyjęcie.
Mój pomysł przestawię w możliwie prosty sposób, przejdę od razu do rzeczy, ewentualne szczegółowe kwestie wypłyną w dyskusji, która jestem przekonany pozwoli dzięki Państwa pomysłowości mój pomysł pogłębić.
To co chciałbym zaproponować to
event dynamiczny!
Otóż spotykamy się w umówiony dzień tygodnia, o wyznaczonej godzinie w klasztorze Shaolin, cóż za dziwaczna sytuacja... Dwie szkoły Kung Fu spotkały się by raz na zawsze wyjaśnić czy lepszy jest styl Przyczajonej Modliszki czy droga Palca Buddy. Do dyspozycji mamy kije, pałki, pięści, kopniaki i urocze piżamki - rozpoczyna się dramatyczne starcie:

Mija tydzień, tym razem spotykamy się na turnieju organizowanym na zamku Camelot, stajemy w krwawe szranki. Potykamy się konno, lub pieszo walczymy w ciężkich zbrojach zaślepienie męstwem której najlepszym utoruje drogę do chwały w pojedynkach lub walkach zbrojnych drużyn, jednak nikt nie skala się strzelaniem z hańbiącej kuszy, czy łuku - broni pospólstwa.

Mija tydzień i tym razem szalony, okrutny szlachcic samozwańczy pan odpiera szturm oddziałów lojalnych wobec króla, wszystko dzieje się na serwerze Deluge. Bitwa toczy się przy akompaniamencie wystrzałów z muszkietów, podobnie jak odbywająca się w kolejnym tygodniu bitwa morska, zaś kolejna toczy się w uniwersum CoMM ku zaskoczeniu wszystkich. ;)
Czyli proponuje event w którym zasadą byłaby niespodzianka, na 24h przed bitwą wyznaczamy czas i miejsce na spotkanie, można by przecież wystawić kilka propozycji i w głosowaniu wybierać czy będziemy Wikingami, a może Gladiatorami, lub celtyckimi uduchowionymi wojownikami.
Fajnie byłoby dodać jakieś bajery, ja myślałem o przywileju zabierania głów pokonanych wojowników, może to okazać się proste do realizacji i zabawne.
Jestem przekonany, że jeśli projekt wzbudzi entuzjazm wszelki trudności techniczne okażą się dla nas błahostką.