(*mogą ulec zmianie jeśli przedstawi ktoś przed sesją jakieś sensowne poprawki)
-Będzie to rozgrywka na zasadzie STORYTELLINGU z użyciem strategii oraz ewentualnych bitew kierowanych przez graczy
(niezły mix xD )
-Rozgrywka rozpocznie się w momencie dołączenia do niej 3 graczy
-Będę używał kości ,jednak zwykłej nie tej dostosowanej do gier RPG ponieważ:
a) nie posiadam takiej
b) system mam opracowany w oparciu o kość zwykłą
-Max. uzyskana ilość oczek to 12
-Min. uzyskana ilość oczek to 2
-Zasady używania kości według czynności udanych lub nie
-jeśli wypadnie parzysta liczba oczek czyli: 2,4,6,8,10,12 wtedy wykonywana czynność udaje się
-jeśli wypadnie nieparzysta liczba oczek czyli: 3,5,7,9,11 wtedy czynność nie powiodła się
Prosty system lecz wydaje mi się skuteczny sprawdzimy w trakcie
Walka:
-Odbywa się w systemie turowym z rzutami kością w celu prostego sprawdzenia: czy trafiłeś przy ataku, itp.
-Max 2 posty gracza na 1 post MG
-Dialogi bez limitów
-Możliwości doboru swojej ścieżki zawodowej przez graczy są dowolne (od pastucha ,po Admirała Floty Wojennej bądź Pirackej)
-Wszyscy gracze zaczynają jako zwykli ludzie w losowo przyznanych im miejscach spawnu przez MG
-Ekwipunek jest ustalany przez MG
-ZASADA PONIŻEJ Zastrzeżona dla określonych ścieżek rozwoju: Żołnierz lub Pilot Floty Wojennej, Członek Dowolnej Organizacji (czy to policjant czy zwykły przemytnik działający w grupie)
-Muszą oni przestrzegać oczywiście rozkazów wydawanych im przez przełożonych czyli NPC kierowanych przez MG bądź innego gracza jeśli taki zdecyduje się zostać
-Można kupować pojazdy, statki kosmiczne itp. lecz zastrzegam iż ceny będą dość wysokie jednak postaram się je umieścić tak w granicach zdrowego rozsądku jak i odnośnie poszczególnych ich klas oraz ich nowości oraz stanu
-Każdy sam może wybrać swoją rasę ,tylko niektóre zostaną opisane przeze mnie głównie poprzez ich specjalne umiejętności...
-Jeśli chodzi o próbę dołączenia do Jedi (tak będą i oni) to jeśli ktoś taki podejmie decyzję o wstąpieniu w ich szeregi, musi otwarcie napisać o tym w poście w trakcie gry ,a ja wykonam 2 rzuty kością w celu sprawdzenia czy gracz posiada połączenie z mocą jeśli wypadnie odpowiednia ilość oczek sumowanych po 2 rzutach (max jest 12) wtedy stwierdzam iż jeśli wypadnie graczowi 11 lub 12 oczek wtedy ma połączenie z mocą jednak jego początkowa intensywność zostanie przypisana losowo według uznania MG jednak poprzez odpowiedni czas treningu gracz MG zwiększy mu stopniowo stopień wtajemniczenia według Hierarchii Jedi.... (tyczy się to oczywiście także w przypadku wybrania gry jako rycerz Sith)
-Dodatkowe umiejętności dla postaci standardowo wybierze sobie każdy gracz z puli wyznaczonej przez MG max 2 pozytywne i min.4 negatywne