Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Far Cry 3  (Przeczytany 3211 razy)

Opis tematu: Trzecia część słynnej serii Far Cry będąca strzelaniną z widokiem FPP

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ciastunia

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • "Dumka na dwa serca"
    Far Cry 3
    « dnia: Maja 10, 2014, 21:46:58 »
    Wcielamy się w Jasona Brody’ego, który w wyniku nieszczęśliwego skoku ze spadochronem ląduje na wyspie, która jest opanowana przez psychopatycznych piratów.
    Pojmani przyjaciele głównego bohatera ... pełno morderców.

Różni się od tradycyjnych gier FPS tym iż dużo czasu eliminujemy wrogów .

Co myślicie o grze Far Cry 3 ?Czy podoba się Wam fabuła ? Gracie z dodatkiem (Tryb multiplayer)?
    Co sądzicie o zakończeniu i które wybraliście najpierw... ja skusiłam się sprawdzić oba ...

(click to show/hide)

Offline Onion Spartan

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • Mi casa es su casa, będę bawił się jak szejk
    Odp: Far Cry 3
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 10, 2014, 22:08:40 »
    Gra fajna, całkowicie inna niż zwykłe FPSy, bardziej podobna do Assassins Creed, niż do CoDa. Multi zwalili, dlatego lepiej grać w single.
    Przynajmniej taka moja opinia

Znowu krzyczą, "co to za świńskie tracki, łaki?"
    A kto potrafi czytać chińskie znaki, he?

Offline Ciastunia

• Użytkownik
    • "Dumka na dwa serca"
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 10, 2014, 22:41:12 »
    Filmik i trochę spoilerów

http://www.youtube.com/watch?v=ixMP5Uq6ytk
    (click to show/hide)

Offline Onion Spartan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 10, 2014, 22:52:39 »
    W pierwszym odcinku nie ma spoilerów xD
    Nie ma czego spoilerować.
    Zazwyczaj pierwsza faza gry jest najlepsza, by zachęcić oglądaczy gameplayów do kupna gry.

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 10, 2014, 23:21:20 »
    Ładna i nic poza tym. Przez pierwszą godzinę gra się z opadniętą szczęką, po pięciu ze znużonym wyrazem twarzy i coraz bardziej myśląc o wyłączeniu. Poza tym jak ostatnio każda gra Ubisoftu, wszystko kręci się przy rozwiązaniach z Assassin's Creeda (np. polowania i system craftingu, system skrytobójstw), tak samo jak w Watching Dogs nad którym każdy się spuszcza, a które znowu powiela schematy z AC. Fajne tylko by polatać na paralotni i postrzelać (zagrałem w to właśnie dlatego, że zachciało mi się jakiegoś FPSa, a akurat funkcja strzelanin jest bardzo satysfakcjonująca w tym tytule).

Offline Ciastunia

• Użytkownik
    • "Dumka na dwa serca"
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 10, 2014, 23:34:17 »
    Ale Ubi  można pochwalić w budowie otwartego świata który doskonale się prezentuje w grze , w bogatej mechanice rozgrywki, jak i w opowiedzianej historii .
    (click to show/hide)

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 11, 2014, 15:28:01 »
    Grałem i się nie zawiodłem. Ocenę dałbym 8/10. Bardzo mi się podobał świat, questy, podbijanie obozów, różne zwroty akcji (np. poker z Sam'em i Hoyt'em), barwne postaci. No mógłbym wymieniać w nieskończoność. Dość często krytykuje się zakończenie, chociaż osobiście nie mam do tego żalu, bo zrobiłem to co chciałem od początku gry, czyli uciekłem z wyspy z przyjaciółmi. Jedyne co mi nie przypadło do gustu to walki, że tak powiem z bossami, chodzi mi o Vaas'a, Buck'a i Hoyt'a.
    DANCE OR GET BANNED

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 12, 2014, 14:21:34 »
    Zabrzmi jak herezja ale lepiej mi się grało w FC2... sam nie wiem czemu XD

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #8 dnia: Maja 12, 2014, 14:36:49 »
    Mam każdą z tych części, najlepsza jak dla mnie 3, potem 1 a na końcu 2. Niestety, fajny temat w 2 zderzył się z poronioną fabułą pracowania dla 2 konkurujących frakcji, kiedy to szkodzisz jednej, po czym ta poszkodowana zgłasza się do ciebie z robotą XD
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Onion Spartan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 12, 2014, 15:25:00 »
    Zabrzmi jak herezja ale lepiej mi się grało w FC2... sam nie wiem czemu XD
    Może z powodu, że te teraźniejsze gry są przesiąknięte super-kolorystyką i aż oczy bolą. Poza tym, "starsze" (FC2 w sumie nie jest taki stary) gry są zazwyczaj bardziej grywalne, tak jak WB. Podobały mi się te stwory (nie pamiętam jak się nazywały, ale były jak stwory z Obcy) :)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 12, 2014, 16:46:28 »
    Może z powodu, że te teraźniejsze gry są przesiąknięte super-kolorystyką i aż mnie oczy bolą. Poza tym, wydaje mi się, że "starsze" (FC2 w sumie nie jest taki stary) gry są zazwyczaj bardziej grywalne, tak jak w mojej subiektywnej opinii WB. Podobały mi się te stwory (nie pamiętam jak się nazywały, ale były jak stwory z Obcy) :)
    Poprawiłem, żeby było sensownie.

Offline Ciastunia

• Użytkownik
    • "Dumka na dwa serca"
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 12, 2014, 17:40:55 »
    Co sądzicie o zakończeniu gry ( Far Cry 3 ) ? Skusiliście się zobaczyć oba ? Jeśli tak to które wydaje się Wam lepsze .
    (click to show/hide)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 13, 2014, 05:13:58 »
    Tak, sprawdzałem oba zakończenia i uważam że oba były dobre. Dokładniej mówiąc, zakończenie polegające na ocaleniu przyjaciół było o wiele lepsze, bardziej dramatyczne i mimo podjęcia teoretycznie właściwego wyboru, można było doświadczyć wielu negatywnych odczuć. Druga wersja niewiele gorsza, zakończenie po stronie Citry dawało do myślenia, można się było realnie zastanowić czy tak naprawdę wygraliśmy, czy ponieśliśmy porażkę. Oba zakończenia były bardzo udane, z resztą jak i cała gra, która na pierwszy rzut oka niczym konkretnym nie przyciągała, a mimo wszystko pod względem fabularnym oraz przede wszystkim pod względem gry aktorskiej była strzałem w dziesiątkę i z pewnością nie odstępowała w kwestiach fabularnych innym produkcjom tamtego roku. Powiem więcej, postawiła wysoką poprzeczkę dla wielu, w tym swoich poprzednich części.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/