Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szkolenie jednostek w zamkach???  (Przeczytany 2258 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wilkins

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Szkolenie jednostek w zamkach???
    « dnia: Listopada 29, 2008, 17:09:37 »
    Heja

Panowie jak to jest

obstawie zamek wojem i ono podnosi swoje kwalifikacje czy nie?

i wie ktoś jak znależć określonego bohatera np. ARTIMENARA??

P.

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    Odp: Szkolenie jednostek w zamkach???
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 29, 2008, 17:45:24 »
    Musisz wałęsać się po karczmach, czasem spotkasz tam Podróżnika (Traveler), możesz go wypytać o pretendentów do tronu oraz swoich kompanów (ale tylko tych, co zostawiłeś). Wojsko w zamku samo z siebie się nie szkoli.
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline wilkins

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 29, 2008, 18:05:24 »
    Dzięki

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 02, 2008, 23:39:48 »
    W zamku musi chyba być jeden z bohaterów posiadający skill trenowania. Tak mi się przynajmniej wydaje.
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 03, 2008, 01:40:04 »
    Mi się wydaje, że... Nie wiem... Wiem, że traveller za chyba 20 czegoś tam Ci powie gdzie jest bohater...

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 03, 2008, 08:24:57 »
    jest taki bohater, nie pamiętam imienia, ale z tego co pamiętam początkowa jego zdolność trenowania to 4

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 03, 2008, 14:33:31 »
    Podróżnik udzieli informacji za 30 złotych. Tak, jeden z bohaterów imieniem Lezalit posiada umiejętność treningu na poziomie 4.
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 03, 2008, 15:15:47 »
    Zostwa w zamku swoja parszywą 8 a zobaczysz ze nikt niezdobedzie fortecy( o ile będą blanki :D)

Offline Grallenort

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 07, 2009, 11:12:17 »
    Witam, mam pytanie związane z tym tematem (nie znalazłem na forum)
    1. jaki musi być poziom umiejętności szkolenia aby móc szkolic najlepsze jednostki?
    i przy okazji:
    Jaki jest koszt utrzymania armii wyszkolonej z wieśniaków? pisaliście że znacznie mniejszy niż najemników. Czy jak armia stacjonuje w zamku to zmniejsza się jej ksozt utrzymania?
    pozdr

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 07, 2009, 11:53:30 »
    Witam!
    Poziom umiejętności szkolenia wpływa tylko na ilość oddawanego doświadczenia, aby szkolić lepsze jednostki musisz mieć wyższy poziom od nich. Możesz również wybrać się do obozu treningowego i pojedynkować się z nimi (opłacalne na początkowe jednostki, typu milicjant, weteran itp).
    Jeżeli chodzi o zwykłych farmerów, to szkolić ich możesz na najemne ostrza, najemnych kuszników, czy też najemnych kawalerzystów, gdzie Ci ostatni są bardzo drodzy w utrzymaniu i są nieco słabsi od swadiańskich rycerzy. Poza tym wyszkolone już jednostki farmerów znajdziesz w niemal każdej gospodzie (tawernie) w mieście. Żeńskim odpowiednikiem farmera jest chłopka, z której możesz wyszkolić siostrę miecza, która jest dobrą jednostką, ale na pewno nie rewelacyjną ;)
    Tak, jeśli trzymasz żołnierzy stacjonujących w zamku lub mieście zapłacisz im tylko połowę żołdu. W niektórych modach jesteśmy informowani o nadejściu płac, więc można na czas opłat powsadzać wojakw do zamku/miasta i poczekać na opłaty. Zawsze można też liczyć ilość dni ;)
    Pozdrawiam!

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 07, 2009, 12:39:23 »
    Wyjaśnijmy sobie jedno - bohaterów w wersji Native możemy ciągać ze sobą lub wywalić w ogóle z drużyny. Więc nie da się ich pozostawić w zamku bez grzebania w skryptach gry.
    Owszem, z tego co czytałem są mody, które to umożliwiają - Native nie.
    Więc w wersji podstawowej nie ma szans na szkolenie jednostek, pozostawionych jako garnizon zamku czy miasta.

Offline Grallenort

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 07, 2009, 13:19:29 »
    W takim razie całe plany na nic. Chciałem pośmigać z najemnikami do czasu uzyskania zamku, a potem umieścić w nim najlepszego trenower i wieśniaków a samemu śmigać w polu. ale widzę, że się tak nie da. szkoda mi czasu na siedzenie w zamku jak mogę zdobywać doświadczenia na bandytach i innych.czy macie jakąś propozycję jak to załatwić?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 07, 2009, 13:31:27 »
    Owszem,
    1. Zabieraj wieśniaków na walki z looters, mountain bandits, forest bandits, bardziej wyszkolone na steepe bandits, sea raiders.
    2. Trenuj ich w obozie szkoleniowym, poprzez pojedynki.
    3. Polepsz sobie stosunki z daną wioską, to zamiast rekrutów otrzymasz jednostki o poziom (lub dwa) wyższy.
    4. Zainwestuj u siebie, lub u jakiegoś bohatera w skill trainer i porostu miej ich przy sobie, a o północy będą otrzymywać doświadczenie za nic.
    5. Bądź cierpliwy ;)
    Pozdrawiam!