Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z klawiszem ESC  (Przeczytany 2875 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ZeusPower

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z klawiszem ESC
    « dnia: Kwietnia 17, 2014, 18:06:18 »
    Witam wszystkich serdecznie, mam problem dotyczący nie działającego klawisza ESC.
    Wszystkie klawisze na klawiaturze działają oprócz tego jednego przycisku, bardzo utrudnia to grę w Mount&Blade.
    Pobrałem program KeyTweak, aby zmienić przypis klawisza w rejestrze, wszystko by było pięknie tylko z tego co widzę Warband ma już przymusowy Bind tego klawisza i tu następuje moje pytanie. Czy jest jakiś plik, który odpowiada za klawiszologie w grze i można go jakoś zmodyfikować ? Z góry dzięki.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Problem z klawiszem ESC
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 17, 2014, 19:33:05 »
    Ale... to tobie ogólnie zepsuł się w klawiaturze przycisk czy tylko Warband go nie rozpoznaje, bo nie rozumiem...
    Jeśli to pierwsze, to może sobie napraw klawę/kup nową?

Offline ZeusPower

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 18, 2014, 00:17:09 »
    Ogólnie nie działa, ale można to łatwo zbindować i praktycznie wszędzie działa ten przycisk, który dałem na zmianę, tylko Warband musi mieć w plikach przypisany bind tego klawisza i trzeba to zmienić, tylko nie wiem jaki to plik.

Offline ZeusPower

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 19, 2014, 22:11:56 »
    Naprawdę nikt nie może pomóc ?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 20, 2014, 00:23:06 »
    Nie wiem jak to zmienić, generalnie nie ogarniam jak potrafisz w ogóle działać na kompie bez ESC, chociaż rzadko się go używa, to jednak by mi to przeszkadzało.
    Co ci się stało z tym klawiszem, czymś zalane, gumka sprężynująca się zapadła czy co?

Offline ZeusPower

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 20, 2014, 11:31:05 »
    Mówiłem, że podmieniłem klawisze i ESC jest przypisany pod inny, działa to praktycznie wszędzie oprócz Warbanda, dlatego Warband musi mieć jakiś plik w którym ustawiony jest szczegółowy bind... Teraz zastanawiam się co to za plik i jak go można zmodyfikować, w końcu ustawienia klawiszy muszą być gdzieś zapisane.

Offline kacperek1198

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 02, 2014, 22:42:58 »
    Człowieku nie rób dymu kup nowa klawiaturę i tyle . . . Najtańsza może nawet ci wynieść mniej niż 20 zetow.