Mówiąc "bazowy model" masz a myśli "long_bow" czy mój model ze zmienioną teksturą? Gdy dodaję nowe klatki i usuwam stare to nic się nie zmienia, a robi się jeszcze większy bałagan.
http://www.sendspace.pl/file/ab04694478c2eea1188f6b9O co chodzi w tym wypowiedzeniu? Jak mam je złożyć w animacje i ustalić czas trwania klatek, a także rozbić model? Kopiowanie tych wszystkich klatek nic nie daje ;/
*Oczywiście chodzi mi o zmodyfikowany model, oryginalny model ma przecież działająca animacje i komplet klatek;
*Nie możesz stworzyć animacji dla zmodyfikowanego modelu używając klatek z modelu oryginalnego, musisz stworzyć nowe oparte o zmodyfikowany model;
*Animacje tworzysz dodając do modelu nowe klatki. Zwykły model to w zasadzie 1 klatka, jeśli do tego modelu dodasz dodatkową klatkę to powstanie model z dwu klatkową animacją itd;
*Jeśli kopiowanie pojedynczych klatek stanowi problem możesz użyć opcji "Separate all frames" by rozbić animacje na klatki, i "Merge frames" by połączyć klatki w animacje;
*Obok numeru klatki, w polu obok, masz wartości czasu (wartości 0, 43, 100, 200 etc);
*Model rozbijasz używając opcji 'Split into connected sub-meshes', łączysz opcja 'Combine meshes'; w przypadku łuku zwykle uzyskasz trzy części: łęczysko i dwie połówki cięciwy;
*Nie masz kopiować klatek, tylko stworzyć nowe, niczego nie załatwisz metoda kopiuj-wklej;
Animacja łuku składa się z klatek,a każda klatka to ten sam model, ale poddany transformacjom:
Aby animacja działała poprawnie musisz spreparować odpowiednie klatki i połączyć w animacje.
Czyli jeśli zmodyfikowałeś 'longbow' to wycinasz pierwszą klatkę z zmodyfikowanej animacji i na jej podstawie tworzysz 4 kolejne klatki, a na koniec łączysz je w jedną animacje.
Nie wiem jak to prościej wytłumaczyć :(.
Przy okazji ponawiam pytanie: Jaki rodzaj przemiotu/flagę wstawić jeśli dodaję do gry pelerynę?
Najłatwiej jako hełm.